yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Love Me Not / 사랑따윈 필요없어 (2006)
[Resim: 2962373190084807748s600pf9.jpg]

İsim: Love Me Not/ 사랑따윈 필요없어 / (2006) Sarang ddawin piryo eopseo
Yönetmen:Lee Cheol-ha
Yapım: Cha Seung-jae, Kim Mi-hee
Hikaye:Kim Jae-yeon, Kim Seon-jeong, Lee Cheol-ha
Oyuncular:
Ju-hyuk Kim
Geun-Young Moon

Dığer Oyuncular:
Sung-ho Choi
Jae-yoon Cho
Si-yeon Jeong
Ku Jin
Sang-geon Jo
Cheol-gyu Kang
Nam-gyu Kim
Gi-yeong Lee
Seo-bin Lee
Hyeon-jeong No
Hyun-jin Seo
Ji-Won To

Distributed by: Showbox
Çıkış tarihi: 9 Kasım 2006 ,Güney Kore
Süre: 119 Dakika

Konu:
Julian'ın hapisten çıktığı sırada en yakın iki arkadaşından biri olan Jin in öldüğünü öğrendiği sırada Jin in yıllardır görmediği kızkardeşi Kim bir cenaze töreninden ayrılmakta.Babası ölmüş ve ona hatırı sayılır bir servet bırakmış. Ama yasını paylaşabileceği yanında hiç kimsesi yok.

Bir süre sonra herkes tarafından kazıklanmış Julian ı adamın biri tarafından tehdit edilirken izliyoruz. Adam bir ay içinde 2.7 milyon ve faiz olarak da 6 milyon istiyor. Bizim Julian de zil. Parayı bulmak zorunda zira canını çok seviyor.

O sırada ölen Jin in avukatından gelen haberle aklına harika bir fikir geliyor. Giyinip kuşanıp Kim in yanına kardeşi olarak gidiyor. Sevgiyle kucaklanıp her şeyin kucağına düşeceği hayali Kim in inatçı asi ve mutsuz havasıyla yıkılıyor. Ama Julien kolay pes edenlerden değil. Dolandırıcılık ve Jigololuk kariyeri ile alemde efsane olarak adı geçmiş. Üstelik eskiden çalıştığı ve kendisini tehdit eden adam tarafından an be an izleniyor. Haliyle o da Kim peşinde sevgisini kazanıp mirastan hak almaya çalışıyor.

Bu süreçte Kim bir türlü Julien e güvenmiyor hep yalnız olmaya alışmış. Ama isyanının bir sebebi de 13 yaşında kör olması. Onun deyimiyle doğuştan kör olsa böyle acı çekmezmiş. Sonradan görme yeteneği kayboldukça azabın katlanıyor. Hırçınlığının sebeplerinden biride bu. Julian in Kim hakkında ilk öğrendiği şey dokunulmaktan hoşlanmadığı. Kim in de Julian ile ilk öğrendiği şeylerden biri aklına koyduğu şeyi muhakkak yaptığı. Dokunulmaktan hoşlanmayan Kim in koluna girmesi bile Julian için aklıyla kazandığı bir zafer. Fakat bu kazanmaya çalıştığı savaşta öyle bir zaman oluyor ki Kim onun elinin sıcak olmasını farkeden tek insan oluyor. Bu onlar arasında hep bir bağ oluyor.

Kimi zaman Kim i öldürüp sorunlarını toptan çözmek istese de Julien bir türlü Kim e bunu yapamıyor. Film, Julian ın içindeki , kardeşi olmadığı halde Kim ile olan kafasının içinde yaşadığı ikilemi çok güzel yansıtmış. Julian hayatı boyunca yapayalnız bırakılmış ve kimsenin kendisini sevmesine izin vermeyen ama zaten hep çıkarları için çevresinde dolanan insanların arasında. İlişkileri sadece bedensel hiç kimse ona gerçekten dokunmamış.

Julian dışarıdaki dünyayı Kim e tanıtırken kendisi de Kim ile beraber birine dokunmayı ve onunla olmayı öğreniyor. Kendi deyimiyle sigara ile kahveyi birlikte içmeyi bir masada karşısında birinin varlığının farkında olmayı öğreniyor.
Aslında her ikisi de yalnız ve yaralı insanlar, içlerine kapalılar ve birbirlerine merhem oluyorlar.

Spoiler içermektedir. İzlemek isteyenler okumayabilir...

Merhametsiz Julian in Kim e yazdığı mektupsa ayrı güzel onuda buraya almasam olmazdı. Bu sahnenin en güzel tarafı mektubun arasındaki Ellerin genelde sıcaktır senin Kim in yakarışı.

Seni tanıdıktan sonra, sigaranin ve kahvenin birlikte olması gerektiğini öğrendim. .Ve sigara, çakmağıyla beraber olmalıdır. Çakmağın, masanın üstünde durması gerektiğini öğrendim. şu an masada oturmuş kahvemi içiyor, ve sigaramı içime çekiyorsam, tıpkı şu an seni içime çektiğim gibi, sigaramı elimden alıp, bağrıma basıyorum. keşke sana, seni sevdiğimi yazdığım bir mektup yazabilseydim...Seni seviyorum.

Filmden etkileyici bir sahneyi anlatarak bitireyim bu yazıyı.

Julian sigarasını tüttürüp dışarıyı izlerken Kim i görüyor. Küçük minik bir havuzun içinde dolanıyor. Julian dayanamayıp yanına gelmek istediğinde Kim ona dönüyor elinde bir mektup asıl abisi yazmış ona. Julian ona beklemesini söylüyor gözlerini kapayıp merdivenlerden inmeye başlıyor. Kör biri olarak deneyimi olması için. O sırada düşüyor bunun üzerine Kim ona doğru gelmeye başlıyor. Ortada buluşuyor elleri. Mektubu sorduğuna abisinin yazdığı yani Julian'ın yazmış olması gereken mektubu anlatıyor. Mektupta bir resim var. Julian bu resimdeki ben değilim diyor. Halbuki sigara içen resim onun. Kim Julian ın resmi için o zamanlar bana bu resimdeki adama taptığını yazmıştın der. Julian ise kendini kötüler. Kendisinin o adam gibi olmak istemediğini söyler. Garip bir tezatla Kim in abisi olmayı seçer

-------------------------

English:

Plot:

Julian has lived off with the money he lures from his rich female customers. But now he faces usurious debts from a hasty expansion of his business, and he will be killed unless he clears the debt in one month. The only way to save himself is to pretend to be the long-lost brother of an heiress and kill her to get her huge fortune. Min, the blind heiress, cold-hearted like Julian, slowly opens herself to him, and he, too, falls for her. But Julian has to pay his creditor and what makes it worse for him is that the illness that took Min’s eyesight relapsed, threatening her life. This story takes a terrible turn when Julian becomes guilty, and pained with guilt. The tearjerker moments of the ironic betrayel and innocent love will make your heart turn.
Kareler

[Resim: u1345p28t3d1337652f326dtz0.jpg]

[Resim: u1345p28t3d1337638f326dqn9.jpg]

[Resim: u1345p28t3d1337646f326dke4.jpg]

[Resim: u1345p28t3d1337645f326dxd7.jpg]
Uzun zamandir kore filmi izlemiyordum bu filmi 2 gün önce izledim gerçekten çok iyi bir film izlerken insanin aglayasi geliyor kizin çaresizligi içimi parçaladi ama kisacasi çok güzel bir filimdi lisador konuyu çok güzel anlatmis herkesin izlemesini tavsiye ederim Aglaelsalla
İmzanız kuralla uymadığı için silinmiştir
2PM
Konu için tesekkürler Smile

TesekkürlerSmile

мƒ

Ebru&BüsRa...!
Böylesine güzel bir filme fotograf eklemeden edemedim Smile Geçekten herkese bu filmi tavsiye ediyorum Smile

[Resim: photo24964.jpg]

[Resim: photo24962.jpg]

[Resim: photo24960.jpg]

[Resim: photo24959.jpg]

[Resim: photo24958.jpg]
[Resim: photo24984.jpg]

[Resim: photo24983.jpg]

[Resim: photo24970.jpg]

[Resim: photo24965.jpg]

[Resim: photo24961.jpg]
[Resim: photo25004.jpg]

[Resim: photo24987.jpg]