yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kwon (권)
Kwon (권)

Kwon soy ismini oluşturan yalnızca bir tane Çince yazılış mevcuttur. Bazı kaynaklarda bu soy isme ait 56 kadar soy olduğunu belirtmektedir; fakat, bunlardan sadece 2 tanesi belgelenmiştir. Bunlardan biri, Koryo krallığının kurucusu olan ve 918 yılında kendini hükümdar ilan eden Wang Kon'a yardım etmiş olan, Shilla aristokratlarından Kim Shin tarafından kurulan Andong Kwon soyudur. Yardımlarından dolayı yeni kral, Kim Shin'e "otorite, bilirkişi" anlamına gelen "Kwon" soy ismini verir. Andong Kwon soyu Kore'de, günümüze kadar ulaşmış olan en eski yazılı soy ağacına sahiptir. Diğer Kwon soyu ise Yech'on Kwon soyudur. Yech'on Kwon soyunun orijinal soy ismi Hun idi. Ancak, Hun ismi, Koryo kralı Myongjong'un 1197 yılında ölümünden sonraki ismi olarak seçilmiştir. Kralın ölümünden sonraki ismini taşıyan ve hayatta olan insanlardan kaçınmak için, Hun ailesi soy isimlerini Kwon olarak değistirmeye yönlendirilmişlerdir. O zamanki Kwon soyunun başı(reisi); Yech'on Kwon soyunun kurucusu olan Kwon So olmuştur. Günümüzdeki Kwon soyundan gelen kişilerin yaklaşık üçte ikisi Kyongsang vilayetinde yaşamaktadırlar.

Çeviri: sark_gunesi

~~English~~

there is only Chinese character for the Kwŏn surname. Some sources list as many as 56 clans, but only two are documented. One of these, the Andong Kwŏn clan, was founded by a Shilla aristocrat named Kim Shin who helped Wang Kŏn, the founder of the Koryŏ kingdom, establish himself as ruler in 918. The new king bestowed upon Kim Shin a new surname: Kwŏn, meaning ‘authority’. The Andong Kwŏn clan has one of the oldest extant printed genealogies in Korea. The Yech’ŏn Kwŏn clan’s original surname was Hŭn. However, the name Hŭn was chosen for the Koryŏ king Myŏngjong’s posthumous name in 1197. To avoid having living people using a king’s posthumous name, the Hŭn family were directed to change their name to Kwŏn. The head of the Hŭn clan at this time became Kwŏn Sŏ, the founding ancestor of the Yech’ŏn Kwŏn clan. Approximately two thirds of all present-day Kwŏn clan members live in the Kyŏngsang provinces.
Aklima Kwan soyadli taninmis biri geliyor, ama dilimin ucundan çikaramiyorum Biggrin.
Çok güzel bir paylasim. Tesekkürler Smile.
çok güzel bir paylasim olmus.emegine saglik.Opucuk
İmza yüksekliği en fazla 103, genişliği en fazla 400 olmalı.
(29-11-2009, Saat: 17:33)song_büsra yazdı: Aklima Kwan soyadli taninmis biri geliyor, ama dilimin ucundan çikaramiyorum Biggrin.
Çok güzel bir paylasim. Tesekkürler Smile.

Canim o kesin Big Bang'imizin lideri Kwon Ji Yong'tur Biggrin
Bide aklima SNSD'den Kwon Yu Ri geldi Smile
♥ Urineun BIGBANG ♥
BIGBANG'in 6 Yılı!!! VIP'liğimin 4. Yılı!!

[Resim: a2zueqv.gif]
Smile paylasim için tesekkürler..Kwon deyince benim de aklima BoA Kwon geldi Smile

The darkest nights produce the brightest stars.
-Always keep the faith.
TVXQ/JYJ

Aaa birde oyuncu askim Kwon Sang Woo... Ay nasil unuttum ben seni ya Smile
Bu arada konu için çok tesekkürler Smile
♥ Urineun BIGBANG ♥
BIGBANG'in 6 Yılı!!! VIP'liğimin 4. Yılı!!

[Resim: a2zueqv.gif]
paylasim için tesekkürler..kwon yurii Opucuk
all about "Girls Generation" 
<<HyoRi>>
Biggrin Kwon BoA vay be soya bak Biggrin paylasim için tesekkürler
İmzanız 400*103 pikselden büyük olduğu için silinmiştir.

♥BoA♥ SNSD(Girls' Generation)♥We're SNE

Paylasim için tesekkürler.

SHINee is my life

Soyadlari kiz erkek ismine göre degisiyor mu? Ben kendime Korece isim ariyorum da ondan sordum.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi