İstanbul'a gezmek için gitmiştim. Eşimin bana hediye ettiği Kore bayraklı tişörtümüde giydim ve başladım Sultan Ahmet Camii'sinden... Beni gören her Koreli şaşkınlık içinde yanıma gelip aynı soruyu sordular: "Bu tişörtler sadece Kore'de satılıyor. Nasıl temin edebildin?" Onlara eşimin bir Koreli olduğunu söyleyince şaşkınlıkları bir kat daha artmıştı... Hepsi bana kendi kart-visitlerini verdi. 2 öğrenci dışında hepsi belli başlı bir şirkette çalışıyordu. Hatta biri de Kore milletvekiliydi (Milletvekili Kore'ye vardıktan sonra beni aradı ve telefon numaramı teyid için aradığını bildirdi.).

Konuyu Oyla:
Korelilerin Türkler'e Hayranlığı
|
![]() ![]() 🖤BTS🖤
Paylasimin için tekrar tesekkür ederim ablam.
![]() ★.•°☆ If you can't shine alone, i will become your light ☆°•.★
LeeMinHo BoysOverFlowers SoJiSub CainandAbel I'mSorryILoveYou KimJeongHoon GongYoo KimHyunJoong BiscuitTeacherAndStarCandy Shin Min Ah ![]() ![]() ![]()
Bende o tisörtden istiyorum. :img-cray:
Paylasim için tesekkürler. 2006-2018 ♕ KINGS ♕ BIGBANG ♕
Korelilerin Türklere hayranligi bambaska. Benimle konusmaya basladiklarinda "Türkiye'nin tanitim reklamlarini gördük ve çok merak ettik ve gezmek için geldik buraya. Yemekler, insanlar ve misaifrperverliginiz çok hosumuza gitti; ancak henüz Türk arkadaslar edinemedik. Çünkü sizler de bizim kadar utangaçsiniz. Kültürlerimiz çok benziyor. Sizleri tanimak isteriz." dediler. Ben de bu sitenin linkini ve kendi msn adresimi de yazip verdim onlara. Facebook sayfamda da bu sitenin linkini yazdim bugün. Yani artik Kore'den hayranlar bizi daha yakindan ögrenecekler.
Asil sizinle paylasmak istedigim su: Esim 1 aydir Korece kursu ariyordu. Aramadigi üniversite kalmadi. Tüm üniversiteler sadece 1 ay için dünyanin parasini istiyordu; ama bir Türk (Kore'de 2 yildir yasayan ve kendisininde gittigi) kurs ismini verdi. Esim vakit kaybetmeden hemen o kursa gitti. Çok küçük bir yermis, hatta büyük binalarin arasinda kaybolmus bir yer. Esim içeriye girdiginde hos bir hava ile karsilamislar. Ilk önce bir çay (kore çayi) ikram etmisler. Esimin dikkatini çeken, orasi hristiyanlara ait bir yer olmasina ragmen müslümanlarin Korece ögrenmek için o kursu seçmeleri olmus. Dersliklerde yogunluk olarak müslümanlar(bir Türk ve diger müslüman ülkeler)varmis. Esim hemen konuya girmis. Ücreti 3 aylik sadece 150 TL ve buna ögle yemekleri de dahil. Sabah 10'da basliyor kurs ve 4 saat sürüyor. Yemekten sonra da Kore yemeklerinin nasil pisirildigi ögretiliyor. Bu kursa devam edip çok iyi Korece konusabilenler isterlerse part-time olarak Koreli çocuklara Türk kültürünü ögretebiliyorlar. O kursa basladiktan sonra, eger vaktimde olursa sizlerle paylasmayi düsünüyorum. Hem pratik yapmis olurum hem de sizlere faydali bilgiler vermis olurum. (28-07-2010, Saat: 21:28)nazife* yazdı: Tesekkür ederim canim beni takip ettigin için. Ben de büyük bir hata yaptigimi kabul ediyorum. Bu siteden hiç ama hiç ayrilmamaliydim. Önemli olan zararin neresinden dönersen kardir derler. Insallah bu sayfada bu konuda seviyeli, eglenceli, hosgörülü paylasimlarimiz olur. Koreli kizlar soguk kanli maalesef (eger sen bir erkek olsaydin sana sik sik mesaj atarlardi.). Yalniz bir mevzu daha var ki, atlamamak gerek: Kore'de herkes çok yogun çalisiyor ve aksam eve geç geliyorlar. Dolayisiyla yorgun oluyorlar. Sen onlara mesaj atarsan sena elbet bir gün cevap yazarlar. Bu konuda ciddiyim. Geçte olsa cevap yazarlar.
Paylasim için tesekkürler.
![]() ![]() -' Kaybol!
Paylasim için tesekkürler.
![]()
İmza büyük olduğu için silinmiştir.
nazife* ben de faceden Korelilerle konusuyorum ben onlarla çok iyi anlastim hepsi cana yakin hem de çok. Ya sadece sana öyle denk gelmis ya da gerçekten Koreli degillerdir.
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi