yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korean Traditional Architecture / Geleneksel Mimari
Bu evlere bayılıyorum, eğer bir gün kendime özel bir ev yaptırırsam kesinlikle çatılarını bu şekilde yaptıracağım. Happy0064
Bu güzel konu için teşekkür ederim. Smile
İdeal ev arkasında dağ, önünde nehir olan evdir kesinlikle katılıyorum. Mimari olarakta muhteşem görünüyorlar.
Bir mimar adayı olarak Kore geleneksel mimarisini hiç inceleme şansım olmadı ancak gördüğüm kadarıyla Çin mimarisinden fazlaca etkilenmiş bir tarzları var. Geleneksel yapılarında tıpkı bizdeki gibi ahşaba ağırlık verilmiş, ahşabı ana malzeme olarak kullanmışlar. Estetik olarak da beğendim. Onay
Geleneksel Kore Evleri (Hanok)

[Resim: hakindang_hanok.jpg]

Hakkında

Geleneksel Kore evi Hanok (한옥) olarak adlandırılır. Geleneksel Kore evlerinin doğal yapısı, mimarin yaratıcılığına ve kullanılan malzemelerin özelliklerine göre şekillenir. Geleneksel evlerin benzersiz özelliklerinden biri yazın serin, kışın sıcak olmasıdır. Kore’de yazlar sıcak, kışlar soğuk olmasına rağmen “Ondol” adı verilen zeminden ısıtma sistemi ve “Daechong” adı verilen ağaç zemin yapı bunu sağlamaktadır. Sistem o kadar etkindir ki günümüzde bile birçok evde halen bu sistem kullanılmaktadır.

English

Traditional Korean house of Enoch (한옥) is called. Natural structure of the traditional Korean house, the architect's creativity and the materials used are shaped according to the characteristics of. One of the unique features of traditional houses cool in summer and winter is warm. Korea's hot summers, cold winters, although "ondol" from the floor heating system called the "daechong" called a tree structure that provides the floor. The system is so effective that even today many homes are still using this system.
[Resim: 100325_p04_seoul.jpg]

[Resim: traditional_hanok_houses_L_0n_Qx_Qn.jpg]

[Resim: 994877_image2_1.jpg]

[Resim: Wall_Eaves_Namsan_Hanok_Village.jpg]
Çok teşekkür ederim. Sunum yapacağım ve hanok fotoğrafları arıyordum. İşime çok yaradı. Onay
Mimari yapıları çok iyi. Konu için teşekkürler, ödevimde işe yaradı. Smile
Çok ayrıntılı anlatmışsın. Tanıtım için teşekkürler. Smile
Mimar olursam ben de kendi evimi bu yapılara benzer yapacağım inşAllah. Biggrin
Güzel tanıtımınız için teşekkürler. Kalp
Gyeongbokgung Palace

[Resim: get_Image.jpg]

[Resim: tumblr_n3ikr4_Vskc1ql3r9do1_1280.jpg]

[Resim: NoRXrOH.gif]
İnandığın kadar yakınsın...
Twitter

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi