yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korean Imam Talks About Islam In Korea
#1
Korean Imam Talks About Islam In Korea

Koreli İmam Kore’deki İslam Hakkında Konuşuyor

[Resim: a1qZ15.jpg]
Kore Müslüman Federasyonu’ndaki imam A. Rahman Lee Ju-Hwa, 8 Ağustos’ta Itaewon’daki Seoul Merkez Mescidi’nde Korea.net ile konuştu.

A. Rahman Lee Ju-Hwa “1980lerde ve 90larda İslam dini gerçekte sadece Kore’de Itaewon yakınındaki Seoul’de görülebilirdi. Ancak, şimdi hava alanlarında, terminallerde ve dinlenme yerlerinde İslami özellikleri görebiliriz” diye ifade etti.

Lee, İslami liderlerin arasında sadece etnik Koreli imamın günümüzde Kore’de aktif olduğunu ve bunun da Kore toplumunda çok önemli bir değişim olduğunu söyledi.

İslami topluluklarda bir imam, lider bir konumdadır. Unvan bir Müslüman topluluğun taptığı lidere atıfta bulunur.

Üniversite yıllarında Lee, Suudi Arabistan hükümeti tarafından çağrılmış burslu bir öğrenci olarak Medine İslam Üniversitesi’nde okumaya seçilmişti. Bu fırsat sayesinde, o kuruluşta Arapça ve İslam okudu. Şimdilerde, Kore Müslüman Federasyonu’nda (KMF) imam olarak hizmet vermektedir.

Korea.net geçenlerde, yaklaşık 30 yıldır etnik Koreli bir Müslüman olarak yaşayan Lee ile oturdu. Lee, helal restoranlar, ibadet yerleri ve camiler gibi Kore’de Müslüman turistler için artmakta olan pek çok sayıdaki olanaklar dahil olmak üzere, İslam’ın kabulü konusunda Kore toplumunda fark ettiği değişimlerden bahsetti.

-Lütfen bize özellikle helal restoranlardan, 1980'lerin ve bugünün kıyaslamasından ve helal restoranlar hakkında bilebileceğiniz gelecek planlarına ilişkin Kore’de görmüş olduğunuz herhangi değişiklerden bahsedin.

Seoul’de 30 yıl önce iki tane helal restoran vardı. O zamandan beri, sayı gittikçe arttı. Ancak, dinine bağlı Müslümanlar yalnızca helal sertifikalı restoranları onaylıyorlardı. Bunu dikkate alarak KMF’den bu sertifikaları alan daha fazla helal sertifikalı restorana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

KMF’nin 1994’ten beri onaylıyor olduğu helal sertifikasına ilişkin olarak yaklaşık 800 yer 2017 yılının ilk yarısı itibariyle resmi olarak helal sertifikalı yer olarak tanındı. Sertifikalı yerlerin sayısı artışta. Helal sertifika sürecinin amacı, dinine bağlı Müslümanlar için güvenli, doğrulanmış ve temiz yiyecek sunmak olduğundan, KFM sadece kâra odaklanmak yerine tüm Müslümanlar için güvenli yiyecekler sağlamayı amaçlamaktadır. Bu sebeple, içeriden toplumun güvenini sağlama ve aynı zamanda önde gelen helal sertifika yetkilileriyle olan iş birliğini genişletme konusunda sıkı çalışıyoruz.

-Peki ya Seoul’deki Müslümanlar için ibadet yerleri?

Geçmişle kıyaslandığında, bugünlerde daha fazla geçici musalla ya da ibadet yerimiz var. Güney Seul'ün Samseong-dongundaki COEX kongre merkezinin 3. katında harika bir ibadethane var. Böyle yerler Lotte World ve pek çok market gibi Müslüman seyahatçiler tarafından sıklıkla ziyaret edilen diğer yerlerde de bulunabilir. Hastane kadınlar ve erkekler için ayrı ibadet yeri sağladığından ve bu yerlerin her birinde halen yapım aşamasında olan wudu abdest yeri de beraberinde bulunduğundan Bu yerler arasında en etkili olanı Seoul, Chunmuro’daki Cheil Genel Hastane ’sindedir.

Seoul’un dışındaki diğer örnek bir durum Namiseom Adası’ndadır. Ada önceden Müslüman turistlerin dikkatini daha az çekiyordu fakat şimdi Müslüman turistlerin artması sebebiyle adada helal restoranlar ve oraya yapılmış ibadet yerleri mevcut.

-Bu değişikliklerin yanı sıra Kore toplumunda İslamiyet’e herhangi bir ilginin arttığını fark ettiniz mi?

Aşağı yukarı 2000 yılından beri Korelilerin İslamı ve İslami kültürü biraz daha fazla anladıkları görülüyor ve ders vermek için Kore’de pek çok yere gittim. Haliyle daha fazla insan Müslümanlara olan fikirlerini değiştirmeye başladı. İslama yeni inanların sayısı artmamasına rağmen, burada insanların İslama olan fikirleri gelişti. Örneğin, İslam'ı, "bir yandan Kur'an, diğeri de bir kılıç" gibi şiddet dini olarak gören bazı yanlış anlamalar konusunda iyileştirmeler yapıldı.

Küçük çaplı İslam karşıtı toplulukların oluşmasına rağmen, şimdi Kore toplumu için birbirlerini daha iyi anlamanın ve birlikte yaşamanın yollarını bulma zamanı olduğunu düşünüyorum.

-İslami kutsal metinlerden, burada insanlarla, birçok değişime uğramış bir toplumla paylaşmak istediğiniz herhangi bir ayet var mı?

Kuran'da "diğer kabileleri, erkekleri ve kadınları yaratma konusundaki nihai amacı, birbirlerine daha fazla şey bildirmelerini sağlamak" şeklindeki bir paragraf var.

Talep ettiğimiz şeyi sadece söylememeliyiz aynı zamanda her biri başkaları için var olduğu gibi diğerlerini de tanımalı ve kabul etmeliyiz. Kore toplumunda farklı kültürler, dinler ve farklı inançlara rastlayabiliriz. Birlikte uyum içinde var olmak için farklılıkları kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum.


Kaynak

Cevapla
#2
Korean Imam Talks About Islam In Korea

[Resim: a1qZ15.jpg]
A. Rahman Lee Ju-Hwa, imam at the Korea Muslim Federation, speaks with Korea.net at the Seoul Central Masjid in Itaewon on Aug. 8. (Jeon Han)

"In the 1980s and 1990s, the religion of Islam could only really be found in Korea in the Seoul neighborhood of Itaewon. Now, however, we can find Islamic features and services at airports, terminals and rest areas,” said Imam A. Rahman Lee Ju-Hwa.

As the only ethnic Korean imam among Islamic leaders currently active in Korea, Lee said, “That is such an important change in Korean society.”

An imam is in a position of leadership in Islamic communities. The title refers to a worship leader of a community of Muslims.

During his years at university, Lee was chosen to study at the Islamic University of Medina as an invited scholarship student by the Saudi Arabian government. Thanks to that opportunity, he studied Arabic and Islam at that institution. Currently, he has been serving as the imam of the Korea Muslim Federation (KMF).

Korea.net recently sat down with Lee, who has been living as an ethnic Korean Muslim for about 30 years now. He talked about the changes that he has noticed across Korean society in regard to the acceptance of Islam, including the increasing number of facilities for Muslim tourists in Korea, such as halal restaurants, prayer areas and mosques.

- Please tell us about any changes you've seen in Korea, especially concerning halal restaurants, comparing the 1980s and today, and any future plans you may know of concerning halal restaurants.

There were two halal restaurants in Seoul 30 years ago. Since then, the number has gradually increased. However, observant Muslims only accept halal-certified restaurants. Considering this, I believe we need to have more halal-certified restaurants that receive such certifications from the KMF.

Regarding the halal certification, which the KMF has been providing since 1994, approximately 800 locations have been acknowledged as officially halal-certified locations, as of the first half of 2017. The number of certified places is on the rise. As the goal of the halal-certification process is to provide safe, verified and clean food for observant Muslims, the KFM aims to provide safe eateries for all Muslims, rather than simply focusing on profit. For this reason, we have been working hard on securing trust from inside the community but also expanding cooperation with world-leading halal certification authorities

- How about prayer areas for Muslims in Seoul?

Compared with the past, we have a lot more temporary musala, or prayer places, these days. There's a wonderful prayer hall on the third floor of the COEX convention center in Samseong-dong, southern Seoul. Such places can be also found at other spots frequently visited by Muslim travelers, like at Lotte World and at many markets. Among them, the most impressive one was at the Cheil General Hospital in Chunmuro, Seoul, as the hospital offers separate prayer halls for women and men, and each of them was accompanied by a wudu washing place, which is currently under construction. Muslim visitors can feel relieved and comfort thanks to such worship places.

Another exemplary case outside of Seoul is at Namiseom Island. The island used to take less care of its Muslim tourists, but now, due to the increase in Muslim visitors, there are halal restaurants and payer halls built there at the island.

- Along with these changes, have you noticed any increased interest in Islam in Korean society?

Since around 2000, it seems that Koreans have begun to understand Islam and Islamic culture a bit more, and I've traveled to many places across Korea to give lectures. Naturally, more people have begun to change their notions about Muslims. Although the number of new Islamic believers hasn't risen, people's notions about Islam here have been improved. For instance, improvements have been made in regard to certain misunderstandings about Islam, which regard it as a religion of violence, such as, “The Quran in one hand and a sword in the other.”

Although a small anti-Islamic community has formed, I also believe now's the time for Korean society to find ways to understand each other better and to live together.

- Is there any verse from Islamic scriptures that you would like to share with people here, a society that has undergone many changes?

There is a paragraph in the Quran that says that, “God’s ultimate goal in creating other tribes, men and women is to let them know more about each other.”

We should not only speak up about what we demand, but we should also acknowledge and accept others, as each of them exists for others. We can find different cultures, religions and different faiths across Korean society. I believe we should acknowledge the differences in order to exist together harmoniously.


Source

Cevapla
#3
Çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık. Alkis
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla
#4
Korean Imam Talks About Islam In Korea
Translated by Seyma CEBECI

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi