yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korean Gardens / Kore Bahçeleri
Korean Gardens

[Resim: 800pxcoreangarden.jpg]
(Garden in Jejudo / Jeju Adası'nda bir bahçe)

Kore bahçeleri, doğal, basittir, onları daha az resmi olan ve doğal dünya ile birleştirmeye çabalıyorlar. Onlar en fazla iki bin yıl geriye gidiyor ama az da olsa batıda bilinen bir geçmişleri var.

Tarih
Kore bahçe kültürü fazla 2.000 yıl öncesine dayanıyor. Son yıllarda 300 adet belge bulundu, Koryo (918-1392) ve Choson (1392-1910) Hanedanlıkları sırasında yazılmış olan. Bu kayıtlar pek çoğu halen, bugün ziyaret edilebilecek olan Kore geleneksel bahçeleri hakkında ayrıntılı bilgiler içerir. Tarih öncesi zamanlarda, Koreliler ibadet amaçlı doğaya, güneşe, yıldıza, suya, kayalara, taşlara ve ağaçlara tapıyorlardı. Ayrıca, kayaların Tanrı'nın iyi niyeti ile doğmuş olduğuna inanmışlardır. Bu nedenle, kayaların düzenlenmesi geleneksel Kore bahçe tasarımı konusunda "temel" unsurlarından biri olarak kabul edilir. Ayrıca Susok veya "kaya düzenleme," bahçelerde yaygın bulunur. Üç Krallık döneminde (M.Ö. 57 - MS 668) döneminde, saray bahçeleri taşlarla büyük bir ölçekte inşa edildi. Ve dördüncü yüzyıldan sonra tapınağın bahçesi Budizm ile birlikte tanıtıldı.

Kore Bahçelerinin Stili
Kore bahçesi genellikle sekiz kategoride sınıflandırılır: saraylar, özel konutlar, ülke köyleri veya Byolso, pavyonlar, Budist tapınakları, Seowon, kraliyet mezar alanları ve köyler. Sahip oldukları benzersiz özellikler şunlardır: Şekilli ağaçlar, tepeler arasındaki peyzaj ögeleri, ölçek için çeşitli boyutlarda nehir veya dere, küçük dairesel havuzlar, içlerinde adaları ile büyük göletler, "rockeries" ya da birden fazla kaya düzenlemeleri, şelaleler, granit lavabolar ya da yuvarlak tasarımlı olanları, armut, elma ve diğer meyve ağaçları. Uyum tek bir özelliğe ya da perspektifin hakim olduğu mutlak biçime bağlıydı.

Çeviri: trenchtown
Kaynak

-o-o-o-o-o-

English

[Resim: koreaseoulchangdeokgung.jpg]
(Changdeok palace / Changdeok sarayi)

A Korean garden is natural, simple, and unforced, they are less formal and seek to merge with the natural world. They have a history that goes back more than two thousand years, but is little known in the west.

History
Korean garden culture can be traced back more than 2,000 years. In recent years 300 documents have been found, written during the Koryo (918-1392) and Choson (1392-1910) dynasties, that contain detailed records about traditional Korean gardens, many of which survive and can be visited today. In prehistoric times, Koreans worshipped nature, the sun, stars, water, rocks, stones, and trees. They especially believed that rocks had more power than water and other things in nature. Also, they have believed that rocks engendered God's good-will. Therefore, the arrangement of rocks is considered as one of the "essential" elements in designing the traditional Korean garden. Also Susok or "rock arrangement," gardens are commonly found. During the Three Kingdoms period (57 B.C. - A.D. 668), palace gardens were erected on a grand scale with stones. And in the fourth century temple gardens were introduced along with Buddhism.

Style of a Korean garden
A Korean garden is generally classified into eight categories: palaces, private residence, country village or Byolso, pavilions, Buddhist temples, Seowon, royal funerary grounds and villages. While each has unique features, generally they include: shaped trees, landscape elements from mountains through hills, various sizes of rivers or streams to scale, small circular ponds, larger ponds with islands within them, stands of bamboo, "rockeries" or multiple rock arrangements, waterfalls where possible, granite basins of square or round design, pear, apple, and other fruit trees. Harmony depended on no single feature or absolute form dominating the perspective.

[Resim: soukpho5.jpg]

[Resim: 450pxburyeongsa.jpg]

[Resim: osakakoreagarden.gif]

[Resim: tumblrlnq3fzafnw1ql8079.jpg]
[Resim: 1146769180.jpg]

[Resim: koreangarden.jpg]

[Resim: koreanlotus.jpg]

[Resim: vandusen10.jpg]
Resimler insanın içini açıyor.
Mükemmel yerler,orada olmak isterdim. Smile

Oralarda olmayı çok isterdim Kalp Emeğine sağlık Onay
Everything in your life is a reflection of a choice you have made.
If you want a different result, make a different choice.

Ne kadar güzel. Anlaşılan çevreye önem veriyorlar.^^
Teşekkürler. Onay
Facebook sayfamızda...Smile

>>> http://www.facebook.com/pages/korea-fans...2387364063
Konu için teşekkürler Smile
Biricik Askerim Hemen Dön! :'(
♥ SE7EN ♥
I'm A Lucky 7
Çok güzel. Gitmeyi çok isterdim. Tanıtım için teşekkürler. Smile
Biricik Askerim Hemen Dön! :'(
♥ SE7EN ♥
I'm A Lucky 7
O kadar huzur verici görünüyor ki...
Eğer orada yaşasaydım şehir hayatından kaçmak sıkıntılarımdan kurtulmak için hep oraya giderdim. Etkilendim ya ciddi ciddi. Ben bu dünyadan genellikle sıkılan biriyimdir. Ama orada olsaydım sıkılmazdım. Orası bambaşka bir dünya...

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi