yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korean Education System / Kore Eğitim Sistemi
Korean Education System / Kore Eğitim Sistemi

Kore Eğitim Sistemi

KORE Eğitim Sistemi'nde Merdiven Sistemi

KORE Eğitim Sistemi : Akademik İlerleme ve Mesleki İlerleme - 1

KORE Eğitim Sistemi : Akademik İlerleme ve Mesleki İlerleme - 2
Çok güzel olmus emeginize saglik gerçektende merak ediyordum sagolun.
Pek okuyamadim ama genede paylasim için tesekkürler.
aRMagEdON
Paylasim için çok tesekkürler...
DÜNYA'DA HER SORUNUN CEVABI VARDIR
EĞER CEVABI YOKSA
SATEN SORUN DEĞİLDİR
Bu güzel konuyu açtigin ve bizimle paylastigin için çok tesekkürler tera-se7en bende bunu merak ediyordum düslerimin prensini izleyince dahada merak etmistim bu konuyu neyse tekrar çok sagol. Smile
Paylasim için tesekkürler.
Paylasim için sagolSmile aslinda dünyanin uyguladigi egitimle ayni özel günler çokmus... Egitime önem verdikleri belli.....tesekkürlerSmile
armagedon yazdı:pek okuyamadim ama genede paylasim için tesekkürler

Resmi büyüt yazisina tiklarsan okunabilecek boyuta geliyor...
Paylasim için tesekkürler. Ilkokula gitme orani gerçekten müthis. Herkes gidiyo nerdeyse. Ama liselerin ücretli olmasi kötü olmus. Gerçi eskiden ortaokulda ücretliyken bu durum kaldirilmis belki ileride lise durumuda böyle sonuçlanir.Smile
Lee Min Ho - Jang Geun Suk - So Ji Sub
Kore Egitim Sistemi

Kore'de çocuklar 6 yasinda 6 yillik ilkokul ile egitim serüvenine basliyorlar. 12 yasindan 14 yasina kadar 3 yillik ortaokul, 15 yasindan 17 yasina kadar 3 yillik lisede okuyorlar. Bu yastan sonra 4 yillik üniversiteye basliyorlar. Bunlarin disinda 2 yillik ön lisans ve meslek okullari da vardir.

Kore devleti egitim sistemine oldukça önem vermektedir. Sadece Seul kentinde 2770 okul bulunmaktadir. Bunlarin 1370'i anaokulu, 512'si ilkokul, 352'si ortaokul, 15'i yüksekokul ve 36'si üniversitedir.

Kore'de yasayan yabanci uyruklu vatandaslar yabanci dilde egitim veren okullara kendi seçimleri dogrultusunda eger ikametleri varsa kaydolabiliyorlar.

Anaokulu

Burada çocuklar ilkokula hazirlanir ve ortalama günde 3 saat burada bulunurlar.

Ilkokul

Burada amaç çocuklara temel egitim vermek ve onlari duyarli bir vatandas olma yolunda ilk adimlarini atmalarinda yardimci olmaktir. Yilda yaklasik 220 gün süren bu egitim döneminde ahlak egitimi, Kore dili, toplumsal incelemeler, matematik, fen, müzik, resim, el sanatlari, beden egitim ve kabiliyetlerini kesfetmelerini saglayan dersler ve egitimler verilir.

Ilkokul ögretmenlerinin tamami 4 yillik üniversite mezunudur.

Ortaokul

Ilkokulu bitirmis olan 12-14 yaslarindaki çocuklar ortaokula baslamaya hak kazanir. 11 temel yada zorunlu dersten olusan bu dönem de mesleki kurslar ve seçmeli derslerle mesleki yönlendirme yapilir.

1970 yilinda ortaokullarda ki ögrenci-ögretmen orani 42,3 iken bu rakam 2000 yilinda 20.1 olmustur.

Lise

Liseye giriste ögrenciler kendilerine tamamiyla yön verecekleri bir döneme gelmis olurlar. Kisinin karakteri, yaraticiligi, analitik düsünme yetenegi, kabiliyetleri ve hedefleri dogrultusunda bir liseye giderler. Ülkede liseler 2 farkli lise vardir. Genel ve meslek liseleri olmak üzere ikiye ayrilan liseler özellikle mesleki açidan oldukça iyi egitim vermektedirler. Meslek liselerine (tarim, teknisyen, ticaret, deniz incelemeleri) girecek ögrencilerin bir çok seçenegi vardir. Her okul kendi yaptigi özel bir sinavla ögrenci alir. Genel liselerde ise fen, yabaci dil, resim alaninda çalisan özel alan okullari da vardir.

Üniversite

Ülkede yüksek ögrenim 7 kategoride egitim vermektedir.

1- Kolej ve Üniversiteler
2- Endüstri Üniversiteleri
3- Egitim Üniversiteleri
4- Küçük Kolejler
5- Havacilik ve Haberlesme Üniversiteleri
6- Teknik Kolejler
7- Çesitli Enstitüler

Lisedeki basari durumu, bu program için yeterliligi ve ülke çapindaki bir sinav sistemi ile üniversitelere ögrenciler kabul eldir. Bunun yaninda bazi üniversite ve enstitüler kendi yaptiklari sinavlarla ögrencileri alirlar.

Devlet üniversite egitiminde asiri yüklenme ve çesitliligi kontrol altina almaya çalisimakta ve üniversiteye gelen ögrenciye uzmanlasmak istedigi konu ile ilgili en uygun egitimi vererek ne yapacagini ve nasil yapacagini bilen bireyler yetistirmeye çaba göstermektedir. Ayrica üniversiteler kendi çalisma alanlariyla ilgili olarak özel sektörle is birligi yapmakta karsilikli bilgi alisverisi ile birlikte daha kaliteli bir egitim ortaminin yaratilmasinda çalismaktadirlar.
Hakkınızı helal edin. ~

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi