Paylasim için tesekkürler çok güzel bir konuydu.
Konuyu Oyla:
|
Korean Education System / Kore Eğitim Sistemi
|
|
Egitime çok önem veren bir ülke. Paylasim için tesekkürler.
((¯`»¦«´¯)) wiseacre_daisy ((¯`»¦«´¯))
Tesekkürler...
Peki Kore'de ders dönemleri nasil oluyor? Yani ne zaman okul basliyor ve ne zaman tatile giriyorlar? Onlar da Türkiye kadar çok tatil yapiyorlar mi? Bu konuda bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim...
13-04-2010, Saat: 14:27
Buna ben cevap vereyim. Koreli arkadaslarimdan bildigim kadariyla üniversitelerde bizdeki gibi 3-4 haftalik ara tatilleri var. Özel gün tatilleri var mi onu tam bilmiyorum. Ama ara dönem tatilleri oldugunu biliyorum.
Bende Kore'de mi okusam ya.
Konu için tesekkürler.
Çok güzel bir paylasim, tesekkkürler.
Nilamman cevabin için tesekkür ederim..
Aslinda benim ögrenmek istedigim üniversiteden ziyade ilkögretim okullarinin ne zaman kapandigi? Yani yaz tatiline hangi ayda giriyorlar ve ne kadar tatil yapiyorlar?
19-04-2010, Saat: 6:21
Egitim bence çok önemlidir gelisme varsa ilk önce egitim olmalidir.
- Egitim Sistemi : 6-3-3-4 Kesintisiz Egitim Sistemi - Zorunlu Egitim : 9 yil(ilk okul 6 yil ve orta okul 3 yil) - Dönem: Mart~Agustos(1. Dönem), Eylül~ Sonraki yil Subat(2. Dönem) - Tatil: Temmuz~Agustos(Yaz tatili), Aralik~Sonraki yil Subat(Kis tatili) Kore’de Yüksek Ögretim Kore yüksek ögretim kurumlari, üniversite, ticaret üniversiteleri, yüksekokullar, egitim üniversiteleri, açik ögretim üniversiteleri, teknik üniversiteler ve çesitli okullardir. Kore üniversiteleri, kim tarafindan kurulduguna göre devletin kurup yönettigi devlet üniversiteleri, bölgesel idareler(belediyeler) tarafindan kurulup yönetilen belediye üniversiteleri, özel kisiler tarafindan kurulup yönetilen özel üniversiteler olarak ayrilmaktadir. Üniversitelerde ögrenci seçimiyle ilgili olarak hükümet minimum temel kosullari belirterek üniversitenin özerkligini gelistirmeyi amaçlar. Her üniversitede okul yasami kayit bölümü, üniversite egitim yeterlilik sinavi, yazili sinav, sertifika, tavsiye mektubu gibi bütün formal belgelerin degerlendirilmesi ve sonuçlarin yansitilmasi konusunu özerk bir sekilde belirleyip uygulayacak sekilde, üniversitenin kendi ögrencilerini seçme hakki büyük ölçüde genisletilmistir. (1 Nisan 2007) Halen Kore’de toplam 412 üniversite bulunmaktadir. 175 tanesi 4 yillik, 152 tanesi yüksekokul, 36 tanesi lisansüstü egitim okulu, 17 tanesi açikögretim üniversitesi, 14 tanesi ticaret okulu, 11 tanesi egitim üniversitesi ve 7 tanesi diger alanlarda üniversitelerdir. Üniversiteler Üniversite egitiminin amaci ülkenin ve insanligin gelisimi için gereken bilimin derin teorileri ile genis çapta net kullanim ve uygulama yöntemlerini ögretip arastirarak liderlik vasfina sahip bireylerin yetismesidir. Ders süresi 4 yil ila 6 yildir. Tip, Kore Tibbi, Dis Hekimligi bölümleri 6 yilliktir. Edebiyat, hukuk, ilahiyat, siyasi bilimler, iktisat, isletme, kamu yönetimi, egitim bilimleri, kütüphanecilik, fen bilimleri, mühendislik, tip, dis hekimligi, Kore tibbi, eczacilik, hemsirelik, ziraat, veterinerlik, deniz ürünleri, güzel sanatlar, müzik gibi 30’un üzerinde lisans programi bulunmaktadir. Genelde üniversitede mezuniyet için gerekli kredi sayisi 140’dir. Üniversite yönetimi tarafindan belirlenen programi geçen ögrenci lisans diplomasi almaya hak kazanir. Yüksek okullar Yüksek okul sosyal bilimler, fen bilimleri, mühendislik, sanat, saglik bilimleri gibi alanlarda egitim vermekte olup egitim süresi 2 ila 3 yildir. Yüksek okullarin mezuniyet kredisi 2 yilliklarda 80, 3 yilliklarda 120’dir. Yüksekokul yönetiminin belirledigi asamalari geçen ögrenci yüksekokul mezuniyet belgesini almaya hak kazanir. Yüksek okuldan mezun olmus biri 4 yillik üniversite, ticaret okulu ya da açikögretim üniversitesine geçis yapabilir. Lisansüstü Programlar Lisansüstü programlar üniversite egitiminden sonra daha da derinlemesine çalismalar yapilabilmesinin yani sira bilimsel arastirmalardaki rehberlik yetenegi, yaraticilik ile özgünlügün gelismesini amaçlamaktadir. Bilimsel arastirma odakli normal lisansüstü okullari ile vazife odakli uzman yetistiren lisansüstü okullar olarak ikiye ayrilir. Yüksek lisans programi Yüksek lisans programinin egitim süresi 2 yilin üzerindedir. Normalde alinmasi gereken toplam kredi sayisi 24’tür. Yüksek lisans derecesi almak isteyen bir kisi belirlenen krediyi alip sinavlarda basarili olduktan sonra yüksek lisans bitirme tezini teslim eder. Bitirme tezi 3 jüriden olusan hakem kurulu tarafindan onaylanmalidir. Doktora Programi Doktora programinin ders asamasi 3 yilin üzerindedir. Normalde alinmasi gereken toplam kredi 36’dir. Doktora derecesi almak isteyen bir kisi, belirlenen krediyi alip genel sinavda basarili olduktan sonra doktora bitirme tezini teslim eder. Bitirme tezi 5 jüriden olusan hakem kurulu tarafindan onaylanmalidir. Doktora sonrasi Program Doktora derecesi alindiktan sonra arastirmaya devam edilen programidir. Kore’de halen birçok üniversite BK21 projesini uygulamak için doktora sonrasi arastirmacilari davet ederek arastirma projeleri yürütmektedir. |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Spoiler
Konu için tesekkürler.
![[Resim: r6gft.gif]](http://s1308.hizliresim.com/1d/6/r6gft.gif)
![[Resim: r33u6.png]](http://s1308.hizliresim.com/1d/3/r33u6.png)
Egitim bence çok önemlidir gelisme varsa ilk önce egitim olmalidir.