Spicy Korean Chicken Stew
![[Resim: facw.jpg]](http://imageshack.us/a/img46/4574/facw.jpg)
Kore'nin kaynatılmış baharatlı tavuğu sağlıklı bir yemektir, genellikle bir kase buharda pişirilmiş pirinçle servis edilir. Sıcak ve baharatlı çeşniler zor iş gününden sonra genellikle vücudunuzu rahatlatır!
Bu tarif 35-40 dakika civarında pişer, ama bu kolayca yapılabilir. Geleneksel olarak tüm tavuk kullanılır (parçalanır), ama ben zamanı azaltmak için fileto but kullandım. Dondurulmuş tavuk kullanın. Ben tavuk kokusundan kurtulmak için sake veya kaynatılmış şarap kullanmayı severim, ama bu isteğe bağlı. Gochujang, Kore'nin kırmızı biber çeşnisi, Kore ait ürünler satan marketlerinde bulabilirsiniz. Marketteyken Machugaru almayı unutmayın, dövülmüş toz kırmızı biber!
Malzemeler
1 paket tavuk fileto but
12 tane 30'ar gramlık patates
2 adet doğranmış yeşil soğan
2 yemek kaşığı Gochujang
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı ince doğranmış sarımsak
1 çay kaşığı iri zencefil
1 yemek kaşığı sake ya da kaynatılmış şarap
1 yemek kaşığı yağ (tavuğu pişirirken)
(2/3 kişilik servis edin)
Pişirme Önerileri
![[Resim: kufn.jpg]](http://imageshack.us/a/img849/1272/kufn.jpg)
Adım 1:
Isıtılmış wok ya da geniş kap. Yağı ekle. Tavuğun dışı ısınıp kahverengi olsun. Sake ya da kaynatılmış şarap ekle ce alkollerini buharlaştır.
![[Resim: a9b9.jpg]](http://imageshack.us/a/img46/1632/a9b9.jpg)
Adım 2:
Sarımsak, zencefil, patatesler, yeşil soğan ve soya sosunu ekle. 3 bardak su dök ve kaynat.
![[Resim: beyr.jpg]](http://imageshack.us/a/img856/3908/beyr.jpg)
Adım 3:
Su kaynadığında, gochujangı ve soya sosunu ekle. Suyu yarıya indiğinde ateşi orta yap, 35 dakika boyunca ara sıra karıştır.
![[Resim: y50z.jpg]](http://imageshack.us/a/img29/9247/y50z.jpg)
Afiyet olsun. ^^
Çeviri için Korelii..!:))'ye teşekkür ederim.
Kaynak
![[Resim: facw.jpg]](http://imageshack.us/a/img46/4574/facw.jpg)
Kore'nin kaynatılmış baharatlı tavuğu sağlıklı bir yemektir, genellikle bir kase buharda pişirilmiş pirinçle servis edilir. Sıcak ve baharatlı çeşniler zor iş gününden sonra genellikle vücudunuzu rahatlatır!
Bu tarif 35-40 dakika civarında pişer, ama bu kolayca yapılabilir. Geleneksel olarak tüm tavuk kullanılır (parçalanır), ama ben zamanı azaltmak için fileto but kullandım. Dondurulmuş tavuk kullanın. Ben tavuk kokusundan kurtulmak için sake veya kaynatılmış şarap kullanmayı severim, ama bu isteğe bağlı. Gochujang, Kore'nin kırmızı biber çeşnisi, Kore ait ürünler satan marketlerinde bulabilirsiniz. Marketteyken Machugaru almayı unutmayın, dövülmüş toz kırmızı biber!
Malzemeler
1 paket tavuk fileto but
12 tane 30'ar gramlık patates
2 adet doğranmış yeşil soğan
2 yemek kaşığı Gochujang
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı ince doğranmış sarımsak
1 çay kaşığı iri zencefil
1 yemek kaşığı sake ya da kaynatılmış şarap
1 yemek kaşığı yağ (tavuğu pişirirken)
(2/3 kişilik servis edin)
Pişirme Önerileri
![[Resim: h9ef.jpg]](http://imageshack.us/a/img844/2985/h9ef.jpg)
![[Resim: kufn.jpg]](http://imageshack.us/a/img849/1272/kufn.jpg)
Adım 1:
Isıtılmış wok ya da geniş kap. Yağı ekle. Tavuğun dışı ısınıp kahverengi olsun. Sake ya da kaynatılmış şarap ekle ce alkollerini buharlaştır.
![[Resim: c369.jpg]](http://imageshack.us/a/img607/4895/c369.jpg)
![[Resim: a9b9.jpg]](http://imageshack.us/a/img46/1632/a9b9.jpg)
Adım 2:
Sarımsak, zencefil, patatesler, yeşil soğan ve soya sosunu ekle. 3 bardak su dök ve kaynat.
![[Resim: xxea.jpg]](http://imageshack.us/a/img823/2856/xxea.jpg)
![[Resim: beyr.jpg]](http://imageshack.us/a/img856/3908/beyr.jpg)
Adım 3:
Su kaynadığında, gochujangı ve soya sosunu ekle. Suyu yarıya indiğinde ateşi orta yap, 35 dakika boyunca ara sıra karıştır.
![[Resim: y50z.jpg]](http://imageshack.us/a/img29/9247/y50z.jpg)
Afiyet olsun. ^^
Çeviri için Korelii..!:))'ye teşekkür ederim.
Kaynak
? BIGBANG MADE V.I.P
V.I.P MADE BIGBANG ?
V.I.P MADE BIGBANG ?