yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korea-Fans Izmir Özel Bulusmasi
Elif valla bende hissettim yoklugunu beni aramayisindan anladimki sen yoksun bulusmada. :img-hysterical: :img-hysterical:
Biz Izmir'deki Korea-Fans grubuna kendileriyle tanisma firsati verdikleri için ilk olarak Kültür ve Basin Atasesi Sayin Bay Cho ve esi Bayan Sim ile Kore Büyükelçiligi yetkililerinden Canan Hanim ile Ceren Hanim'a ve Fahri Konsolosluk Yetkilisi Senem Hanim'a çok tesekkür etmek istiyorum.

Nezaketimizin ve misafirperverligimizin ifadesi olarak takdim ettigim çiçek buketinin hazirlanmasi vakit aldigi için olmam gereken zamandan daha erken orada olamadigim için de herkesten özür dilerim.

Ilk olmasina ragmen sicak bir karsilasma oldu. Bay Cho ile uzun uzun konusma firsati yakaladik. Restaurant hosuna gitmis olacak ki; hakkinda birtakim bilgiler aldi. Zaman geçtikçe arkadaslarimiz gelmeye basladi ve sayimiz tamamlandi.

Bay Cho herkesin kendisini tanitmasini rica edip Kore hakkinda merak edilen sorulari tek tek not aldi. Ortak anlamda herkesin amaci Korece'yi ögrenmek ve Kore'de egitim almak. Bay Cho, Hangeul'in mimari Kral Sejong'un isminden esinlenerek Ankara Üniversitesi'nin dil ögretim kurumu olan Tömer araciligiyla "Sejong Okulu" adi altinda Korece egitim üzerine çalismalarinin oldugunu ve kisa sürede baslatmak istediklerini belirtti. (netlestiginde detaylari forumumuz araciligiyla aktarmaya devam edecegiz.)

Kore'de egitimin kalitesi, yasam standartlarinin gayet iyi seviyede oldugu bilgisini de verdi. Senem Hanim 6 ay Kore'de yasamis biri olarak deneyimlerini bizlerle paylasti. Çarpici olan seyleri söylemek gerekirse; hiç sokak çocuguyla karsilasmamis olmasi, gecenin 11'inde güven içinde sokakta gezmesi ve insan hayatini kolaylastiracak birçok seyin sisteme oturmus olmasi.

Kore ile Türkiye arasinda ticari ve kültürel alanlardaki iliskiler üzerine sohbet ettik. Bay Cho'nun da düsüncesi, önümüzdeki zamanlarda yasanacak gelismelerin iki ülke arasinda daha da yakinlasma olacagi yönündeydi.

Ayrica Bay Cho bizim gibi genç arkadaslarin Kore hakkinda ilgili, merakli ve bilgi sahibi olmamizdan ve Türk insanina Kore'yi tanitma çalismalarimizdan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Koreliler'in de Türkiye'yi "tarihi ve turistik yerleriyle mutlaka görülmesi gereken bir tatil ülkesi" olarak gördüklerini ve her yil 150,000 kadar Koreli turistin geldigini belirtti..

Bay Cho'nun esi Izmir'i çok güzel buldugunu ve insanlarinin da canayakin, güleryüzlü oldugunu ifade etti. (Ankara'daki arkadaslar alinmasin ama Biggrin Ankara'da insanlarin daha ciddi göründüklerini söyledi.) Bu durumun Ankara'nin baskent ve bürokrasinin merkezi olmasindan dolayi ciddi görünmek zorunda olduklarindan kaynaklandigini söyledim. Smile

Bay Cho Izmir'in tarihi-turistik yerleri ve ulasimi hakkinda birtakim bilgiler aldi. Bu bilgileri almasi Kore ile Izmir arasinda daha da yakinlasma olabilecegi hissini yaratti. Denizli'ye göre Izmir'in sehir merkezinde sahip oldugu modern termal tesislerin Korelilere tanitilmasini saglayarak daha çok Koreli turistin gelebilecegini ve sehir merkezinde vakit geçirilebilecegini söyledi.

Kore Kültür Festivali ile ilgili yürütülecek çalismalar hakkinda bir takim bilgiler aldik. 27 Mayis günü Izmir'e gelen Koreli gruplar alaninda Kore'de 1 numara ve dünyanin birçok yerinde gösteriler yapmislar. O yüzden gösterilecek ilgi ve verilecek destekle festivalin tam anlamiyla festival havasinda geçmesi saglanmis olacak. Gönüllüler bu çalismalarin içinde önemli görevler üstlenecekler. Gönüllü oldugumuzun anlasilmasi için her birimize t-shirt ile yaka kartlari verilecek. Ayni zamanda festivalden sonra görev alan gönüllü arkadaslara büyükelçinin imzasinin bulundugu sertifikalar verilecek. Gönüllü arkadaslarimizin gelecekteki hayatlarinda is basvurusu yaparken CV'lerinin gönüllü olarak çalisilan projeler basliginda yer alacaktir. Direkt olmasa bile (*is bulma garantisi anlaminda), dolayli olarak katkisi yadsinamaz. Bir organizasyonun içinde yer almis olmak, yabanci kisilerle uyum içinde çalisma olanagi bulmak ve farkli kültürden insanlari tanimak ve onlarla tanismak bile apayri bir deneyim olacaktir.

Sohbetimiz ve edindigimiz izlenim bu yöndeydi. Bize bu güzel ve önemli firsati taniyan Sayin Büyükelçi'ye, Kültür ve Basin Atasesi Bay Cho ile esi Suk Gyong-sim'e, Canan Hanim'a, Ceren Hanim'a, Senem Hanim'a ve bulusmaya katilan gönüllü arkadaslarima tekrar tesekkür etmek istiyorum.
Arkadaslar hadi artik yükleyin diger fotograflari. merak ediyorum. Aglama
Gelmen neden bu kadar uzun sürüyor ???
1720.gün
Kanka döktürmüssün yine yorumda. Mektup gibi yazmissin. :img-hysterical:

Birkaç resim görebildik. Ama güzel bir bulusma olmus anladigim kadariyla.

Evet Canan ablayla Hyun Joong severligimizden bahsediyorduk. BiggrinBiggrin
Ateseye ve esine kendisinin ve benim (Melissa'nin) Hyun Joong sever biri oldugunu Yasemin'in ise Joon sever biri oldugunu söylemisti. BiggrinBiggrin

Rain'i bile konustuk kendileriyle. Biggrin Rain'i çok çok basarili bulduklarini söylemislerdi. Onay
RAIN / 비 / ELF Se7en / A+ / Changjo / VIP / TripleS / Boice / Inspirit / Hottest
(28-05-2010, Saat: 1:31)Melissaa yazdı: Kanka döktürmüssün yine yorumda. Mektup gibi yazmissin. :img-hysterical:

Evet Canan ablayla Hyun Joong severligimizden bahsediyorduk. BiggrinBiggrin
Ateseye ve esine kendisinin ve benim (Melissa'nin) Hyun Joong sever biri oldugunu Yasemin'in ise Joon sever biri oldugunu söylemisti. BiggrinBiggrin

Rain'i bile konustuk kendileriyle. Biggrin Rain'i çok çok basarili bulduklarini söylemislerdi. Onay

Evet, bizde Rain' den bahsettik Melisa. Ben "Rain" diyorum Bayan Sim "Bi" diyor. Epey güldük. Smile
1720.gün
(28-05-2010, Saat: 10:43)éhl@ yazdı:
(28-05-2010, Saat: 1:31)Melissaa yazdı: Kanka döktürmüssün yine yorumda. Mektup gibi yazmissin. :img-hysterical:

Evet Canan ablayla Hyun Joong severligimizden bahsediyorduk. Biggrin
Ateseye ve esine kendisinin ve benim (Melissa'nin) Hyun Joong sever biri oldugunu Yasemin'in ise Joon sever biri oldugunu söylemisti. Biggrin

Evet, bizde Rain' den bahsettik Melisa. Ben "Rain" diyorum Bayan Sim "Bi" diyor. Epey güldük. Smile

Evet Rain diyince anlamiyorlar. Hatta "Bi" diyince bile "Pi" diyorlar. BiggrinBiggrin
Bende artik "Pi" diyorum sevdigim kisi sorulunca. Biggrin
RAIN / 비 / ELF Se7en / A+ / Changjo / VIP / TripleS / Boice / Inspirit / Hottest
(27-05-2010, Saat: 13:51)Wando yazdı: Bay Cho'nun esi Izmir'i çok güzel buldugunu ve insanlarinin da canayakin, güleryüzlü oldugunu ifade etti. (Ankara'daki arkadaslar alinmasin ama Biggrin Ankara'da insanlarin daha ciddi göründüklerini söyledi.) Bu durumun Ankara'nin baskent ve bürokrasinin merkezi olmasindan dolayi ciddi görünmek zorunda olduklarindan kaynaklandigini söyledim. Smile

Ay Sinan ne güzel yazmissin öyle inanamiyorum sana. Yukaridaki cümlelere de gülmeden edemedim. Demek ciddiymisiz. Biggrin Bay Cho'nun esi gerçekten çok konuskan, belki onun hizina yetisemedigimiz için öyle düsünmüstür. Atkilic
Hakkınızı helal edin. ~
Herkes çok güzel eglenmis sizin adiniza çok sevindim. Opucuk
(27-05-2010, Saat: 13:51)Wando yazdı: Bay Cho'nun esi Izmir'i çok güzel buldugunu ve insanlarinin da canayakin, güleryüzlü oldugunu ifade etti. (Ankara'daki arkadaslar alinmasin ama Biggrin Ankara'da insanlarin daha ciddi göründüklerini söyledi.) Bu durumun Ankara'nin baskent ve bürokrasinin merkezi olmasindan dolayi ciddi görünmek zorunda olduklarindan kaynaklandigini söyledim. Smile

Hehe. BiggrinBiggrin Ankara'mizi bizi böyle ciddi yapsa da (sebebi Ankara'ymis meger :img-hysterical: ) seviyorum ama Izmir gibi bir yerde insan nasil canayakin olmasin ki. Kralgul
Biraz gecikmeli oldugu için üzgünüm. Kusura bakmayin.
Iste Kader'in objektifinden yemek kareleri Smile

[Resim: 26052010091.jpg]

[Resim: 26052010090.jpg]

[Resim: 26052010089.jpg]

[Resim: 26052010088n.jpg]

[Resim: 26052010087.jpg]
1720.gün

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi