yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kore Yemeklerini Nereden Bulabiliriz?
Bi deneyelim tabikiBiggrinBiggrinBiggrin
aynen .. bi deneyebilsek zaten .... BiggrinBiggrinBiggrin
KORE SEVER İNSANLAR KAFESİ JİNMİ'DE KORE FİLM GÜNLERİ BAŞLADI! SEN NEREDESİN ? ~~~

http://www.korea-fans.com/forum/kore-sev...#pid770811

valla ben de denemek isterim görüntüsü güzel Smile ama herkes ben de dahil buna kötü kokusu oldugunu söylüyor bir yerde bulurda denersem artik burnuma mandal falan takarim BiggrinBiggrinBiggrinBiggrinBiggrin
kii kokuyu algilamiyimm Biggrin
Will u be there?
Kimchi hakkinda yeni cevaplar gelmis onlari da ekliyorum...

.....''Aslinda kimçiyi ne kadar güzel yaparsaniz yapin ya da güzel yapilan bir yerde yeyin ama Koredeki tadi vermiyor gerçekten. Bunu sadece ben degil Koreliler de söylüyorlarBiggrinEvet kimçi gerçekten kokusu hos olmayan bir yiyecek ama alistiginiz zaman kahvaltida bile yiyorsunuz ve isin garibi yemediginiz zaman caniniz istiyorSmile
Koreden vakumlu posetlerde getirilebilir aslinda ama gelip giden birilerini bulmak lazim...''

.....''aksine kötü kokusu dahada lezzetli kiliyor bence gimçi yi ama o heaven midir nedir orda yediim en kötüsüydü sanirimBiggrin''

.....''Çin lahanasi diyorlar da bizim lahanayla da oluyor.Benim kimçi sosum yoktu salça koydum onun yerine   bir de çok tuzlu yapmisim onun disinda çok güzel de fermante ettim kendisini ;)''
Sizlere özel Kimichi tarifi..Biggrin
Malzemeler:
5 bas Kore lahanasi, 2 adet beyaz turp, bir demet su teresi, 2 demet yesil sogan, 2 kase kirmizi toz biber, 4 yemek kasigi tuz, 4 yemek kasigi seker, 5 dis sarmisak,1 kök taze zencefil, 1 kase tuzlu karides suyu, ve istenirse taze istiridye.
Hazirlanisi:
Lahanalar ikiye ya da dörde bölünür. Lahanalar tuzlanip 4 saat bekletilir ya da tuzlu suda 12 saat bekletilir.
Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunlugunda kesilir. Yesil soganlar ince ince dilimlenir, sarmisak ve zencefil dilimlenir veya dövülür.
Tuzlu karides suyu kirmizi toz biberle karistirilir. Az acili Kimchi tercih edenler kirmizi biber miktari azaltabilir. Bu karisima dilimlenen turplar, su teresi, yesil soganlar, sarmisak ve zencefil eklenerek hepsi elle karistirilir.
Lahanalar yikanarak süzülür. Hazirlanmis olan karisim lahana yapraklari arasina doldurulur.
Karisimi lahanalarin aralarina iyice yaydiktan sonra her lahana en distaki yapragi ile kapatilir ve bütün lahanalar toprak bir kaba teker teker yerlestirilir. Ilk mayalanma için oda sicakliginda bir veya iki gün bekletildikten sonra buzdolabina konur. Küçük parçalar halinde kesilerek servis edilir.
Onlar asil osmanli mutfaginin tadini bilseler börtü böcek yemezler.Türküm ve yemeklerimizle ögünüyorum.Kimde var baklava-bulgur pilavi-kuru fasulye-karni yarik-imam bayildi onlarin yemegine bayilamam dogrusu.Haksizmiyim site sakinleri sizler söyleyin lütfen.Gemici
SEVDİĞİM ŞARKIDAN
UNUTMAKİ DÜNYA FANİ
VEREN ALLAH ALIR CANI
BEN NASIL UNUTURUM SENİ
CAN BEDENDEN ÇIKMAYINCA
KOreliler sadece ipek böcegi yiyor BiggrinBiggrin baska böcük yemiyorlar .. ama oda kötü ya ..

onlarin bu yemek kültürleri hem inandiklari dinden hemde kültürlerinden kaynaklaniyor ..

aama çinliler abartiyorlar o isi cenin yiyorlar ya .. abartiyorlar yani ..
KORE SEVER İNSANLAR KAFESİ JİNMİ'DE KORE FİLM GÜNLERİ BAŞLADI! SEN NEREDESİN ? ~~~

http://www.korea-fans.com/forum/kore-sev...#pid770811

Bence pek güzel görünmüyor...
Hakkınızı helal edin. ~
Arkadaslar sizlere kesin bilgi vermek gerekirse Kore Lokantasi Istanbul'da ve Izmir/Selçuk'ta var...Çin lokantalarinda Kimchi olacagini sanmiyorum, daha bu aksam Çin Eristesi yedim.Herkese siddetle tavsiye ederim Smile
valla ben osmanli yemekelrini cok severim valla karni yarik,biber dolmasi,özellikle memlekitimden kayseriden mantiya bayiliim Biggrin
ama bu zamana kadar tatil yaptigim yerlerde (çalisirken oteller falan) acik büfelerde hep cin ve asya yemekleri mevcut gecen sene bodurmda iken denizler imparatorunun sona doguru bölümler oynuyordu yazin bende yemeklerini görünce Biggrin biraktim karni yarik döner falan braktim bunlara yöneldim ilk olarak kimchi yi (ordaki usta önerdi) gözüme carpan bir yemek daha vardi adini bilmiyorum ama bidginiz haslanmis yumurta ama mor renke ve sulu bisey yanina yaklastim enfes kokuyor 2sinide aldim ve basladim yemege kimchi ilk basalrda kokusu gercetende berbatti ama tadi harikaydi iktane kimchi yedikten sonra Biggrin su morumsu yumurtaya geldi ve inanmiyacaksiniz ordaki ascilarda beni izliyorlar morumsu yumurtayi ilk isirista tadi okadar güzel geldiki anlatamam sonra tabaga birsey döküldü ve bir baktim küçük küçük kurtcuklar ve ben direk o gece herkezin önünde kustum Biggrin keske görmez olaydimda o yemegi yemesydim aksam 12/sabah 10 kadar midamin agirisi beni öldürdü Biggrin birdha cin veya asya yemegimi asla diyemedim sadece kimchi yi adli yemegi yedim ve bu hala da devam etti artik gördügüm kore restorantinda o yemegi yiyorum yada coufur sa da gidip 10 ytl ye paketini alip yigiyorumBiggrin enfes bir tadi var bana göre ama son olarak aksam yani benim gibi saat 11-01 arasi yerseniz geceligin feci karin agirisi yapiyor haberiniz olsun cünkü az önce yemis ve karin agirilarimi cekmek durumdayim Sad denemek isteyene siddetle tavsiye ederim Biggrin
ama kayseri mantisindan güzel olamaz onu söylüyorum Biggrin

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi