yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kore - Ekonomi Ile Ilgili Haberler
G.Kore'den ABD etine izin

Güney Kore, Amerika Birlesik Devletleri'nden sigir eti ithalatina getirdigi kisitlamalari gevsetmeyi kabul etti.

Tarim bakanligi anlasmada "ince ayarlar" yapildigini ve bugün ilerleyen saatlerde resmen duyurulacagini açikladi.
Bir dönem Amerikan etinin üçüncü büyük müsterisi olan Güney Kore, deli dana hastaligi nedeniyle Amerika Birlesik Devletleri'nden sigir eti ithalatini büyük ölçüde yasaklamisti.
Yasak öncesi bu ticaretin yaklasik hacmi 850 milyon dolar düzeyindeydi.
Washington yönetimi, Kongre'nin Güney Kore'yle yapilan serbest ticaret anlasmasini onaylamasi için, sigir eti ihraci yasaginin kalkmasi gerektigini açikça söylemisti.
Bu anlasma 1994'de yürürlüge giren Kuzey Amerika Serbest Ticaret anlasmasindan sonra en önemli ticaret anlasmasi olarak görülüyor.
Anlasmanin halen yilda 78 milyar dolar düzeyindeki ticaret hacmini 20 milyar dolar daha artirabilecegi belirtiliyor.
Güney Kore ete getirdigi yasaklarin bir bölümünü iki yil önce kaldirmisti.
Ancak 30 ayliktan büyük sigirlarin etleri, kemikleri ve hastalik tasiyabilme potansiyeli olan diger bölümlerinin ithali ise kisitlaniyordu.
Anlasmadan en büyük zarariysa, ABD'ye getirilen kisitlamalar nedeniyle Güney Kore pazarina giren Avustralyali sigir yetistiricilerinin görmesi bekleniyor.
Anlasma yeni Güney Kore Cumhurbaskani Lee Myung-bak'in Washington ziyareti öncesine denk geliyor.
Lee, ilk resmi ülke disi ziyaretinde Camp David'de ABD Baskani George Bush'la bir araya gelecek.

18 Nisan, 2008

BBC
Koreyi bilmem de bizim ki çok fena yatirimcilar yandi borcu harci olanlarda yandi altin yükseldikçe yükselio vay halimize Sad aglancak halimize ben herzaman ki tepkimi gülerek vericem BiggrinBiggrin
Dong_Yul ( Aylık Forum Dergisi )

Heart is

Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen adamdır.

İmzadaki gif 300kb'dan fazla olduğu için silinmiştir.
Katiliyorum fenergülü harbi aglanilcak halimiz. Ama katiliyorum dedigim için gülüyorumBiggrin
Lee Min Ho - Jang Geun Suk - So Ji Sub
Utandi Ama Ayrilmadi Simdi Özürle Gidiyor

[Resim: utandiamaayrilmadisimdidi4.jpg]

Güney Kore'de Geçen Hafta Vergi Kaçakçiligi ve Güveni Zedelemek Suçlarindan Hakkinda Iddianame Hazirlanan Samsung Yönetim Kurulu Baskani Lee Kun -Hee, 20 Yil Yönettigi Gruptaki Görevinden Ayrilmaya Karar Verdi.

Güney Kore’nin en etkili is adami 66 yasindaki Lee, düzenledigi basin toplantisinda, "Bugün Samsung baskanligi görevimden istifa etmeye karar verdim" dedi. Lee söyle devam etti: "Ben dahil hepimiz özel incelemeyle toplumda huzursuzluga yol açtik. Bu nedenle özür diliyorum. Yasal ve ahlaki olarak her seyin tüm sorumlulugunu alacagim. Lee’nin yerini kimin alacagina iliskin bilgi verilmedi.

OGLU DA ISTIFA ETTI: Lee’nin konusmasinin ardindan, Lee’nin sirdasi olarak bilinen Baskan Yardimcisi Lee Hak-soo ile Samsung Electronics’de yönetici olan Lee’nin oglu ve varisi Lee Jae-yong da istifalarini açikladi. Baskan Yardimcisi Lee, sigorta sirketi Samsung Life Insurance’in Baskani Lee Soo-bin’in Samsung’u disarida temsil edecegini ifade etti. Samsung grubunda üst düzey 4 yönetici daha istifa etti. Samsung’dan bir sözcü, gruptaki degisiklikleri, gruba bagli sirketlere daha fazla seffaflik ve yönetime daha fazla özerklik taniyan sürecin baslamasi olarak degerlendirdi.

23.04.2008
Çelik üretimi artiyor

Kore'nin çelik endüstrisinin üretiminin bu yil yüzde 4.5 artmasi öngörülüyor. Kore Demir Ve Çelik Birliginden yapilan açiklamaya göre geçen yil 57.23 milyon metrik ton olan Kore'nin çelik üretiminin bu yil 59.82 milyon metrik tona ulasacagi tahmin ediliyor. (10 Nisan)

Dünyanin besinci büyük çelik üreticisi POSCO Co.'ya ev sahipligi yapan Kore'de Hyundai Steel Co., Korea Iron & Steel Co. ve Dongkuk Steel Mill Co. gibi sirketler de bulunuyor.

POSCO'nun bu yilki üretiminin 610 bin metrik ton artarak 31.49 milyon metrik tona ulasacagi düsünülüyor
naftalin_ yazdı:Utandi Ama Ayrilmadi Simdi Özürle Gidiyor
Güney Kore'de Geçen Hafta Vergi Kaçakçiligi ve Güveni Zedelemek Suçlarindan Hakkinda Iddianame Hazirlanan Samsung Yönetim Kurulu Baskani Lee Kun -Hee, 20 Yil Yönettigi Gruptaki Görevinden Ayrilmaya Karar Verdi.
Güney Kore’nin en etkili is adami 66 yasindaki Lee, düzenledigi basin toplantisinda, "Bugün Samsung baskanligi görevimden istifa etmeye karar verdim" dedi. Lee söyle devam etti: "Ben dahil hepimiz özel incelemeyle toplumda huzursuzluga yol açtik. Bu nedenle özür diliyorum. Yasal ve ahlaki olarak her seyin tüm sorumlulugunu alacagim. Lee’nin yerini kimin alacagina iliskin bilgi verilmedi.
23.04.2008

Tesekkürler Naftalin, darisi utanmayip ayrilmayanlarin basina...
[Resim: a6.jpg]

Güney Kore'de ulusal üretici fiyatlari,Nisan ayinda büyük artis gösterdi.Yag ve ham madde fiyatlarinda,son 9 yilin en yüksek artisi yasandi.Bank of Korea'dan yapilan açiklamaya göre,Nisan ayi tüketici fiyat artisi yüzde 9.7 oldu...
(09.05.2008/KBS)
Not_i 
[Resim: 080522_p01_opposition.jpg]
Baskan Myung bak,ABD'den sigir eti ithalinde
hükümetin Basarisizligi nedeniyle halkindan medya önünde özür diledi....

05-22-2008 18:28
Korea Times Photo
by Sohn Yong-seok
Song II Gook Ve Papatya

[Resim: 080529_p3_top.jpg]
Kore Çevresel Hareketi Federasyonu üyeleri,ithal sigir etiyle ilgili olarak,Seoul'deki Mc Donald's in önünde protesto eylemi yaptilar...
(29.05.2008/The Korea Times)
naftalin_ yazdı:G.Kore'den ABD etine izin

Güney Kore, Amerika Birlesik Devletleri'nden sigir eti ithalatina getirdigi kisitlamalari gevsetmeyi kabul etti.

Tarim bakanligi anlasmada "ince ayarlar" yapildigini ve bugün ilerleyen saatlerde resmen duyurulacagini açikladi.
Bir dönem Amerikan etinin üçüncü büyük müsterisi olan Güney Kore, deli dana hastaligi nedeniyle Amerika Birlesik Devletleri'nden sigir eti ithalatini büyük ölçüde yasaklamisti.
Yasak öncesi bu ticaretin yaklasik hacmi 850 milyon dolar düzeyindeydi.
Washington yönetimi, Kongre'nin Güney Kore'yle yapilan serbest ticaret anlasmasini onaylamasi için, sigir eti ihraci yasaginin kalkmasi gerektigini açikça söylemisti.
Bu anlasma 1994'de yürürlüge giren Kuzey Amerika Serbest Ticaret anlasmasindan sonra en önemli ticaret anlasmasi olarak görülüyor.
Anlasmanin halen yilda 78 milyar dolar düzeyindeki ticaret hacmini 20 milyar dolar daha artirabilecegi belirtiliyor.
Güney Kore ete getirdigi yasaklarin bir bölümünü iki yil önce kaldirmisti.
Ancak 30 ayliktan büyük sigirlarin etleri, kemikleri ve hastalik tasiyabilme potansiyeli olan diger bölümlerinin ithali ise kisitlaniyordu.
Anlasmadan en büyük zarariysa, ABD'ye getirilen kisitlamalar nedeniyle Güney Kore pazarina giren Avustralyali sigir yetistiricilerinin görmesi bekleniyor.
Anlasma yeni Güney Kore Cumhurbaskani Lee Myung-bak'in Washington ziyareti öncesine denk geliyor.
Lee, ilk resmi ülke disi ziyaretinde Camp David'de ABD Baskani George Bush'la bir araya gelecek.

18 Nisan, 2008

BBC

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi