09-10-2007, Saat: 17:41
(Son Düzenleme: 07-01-2009, Saat: 18:03, Düzenleyen: kıday baksı.)
Kore çikisli egitim ile ilgili haberleri bu basliga ekleyebilirsiniz... Kitaro...
Hakkınızı helal edin. ~
Kore - Egitim Ile Ilgili Haberler
|
09-10-2007, Saat: 17:41
(Son Düzenleme: 07-01-2009, Saat: 18:03, Düzenleyen: kıday baksı.)
Kore çikisli egitim ile ilgili haberleri bu basliga ekleyebilirsiniz... Kitaro...
Hakkınızı helal edin. ~
18-10-2007, Saat: 20:38
Egitim kalitesi ile bilinen Guney Kore de artik imtiyazli okullar (charter school) acarak, yeni egitim metotlari ile denemelere basladi. Imtiyazli okullar, mufredatlarin serbest, velilerin cocuklarinin egitiminde daha cok soz sahibi oldugu ve okullarin degisik egitim metotlari ile innovasyon yapabildigi turden okullardir. Alttaki roportajdaki gelecegin egitimi baglaminda ozellikle bahsedildiklerini gorebilirsiniz. Imtiyazli okullar, ABD'de "evde ders" kavrami gibi suratle gelisen bir egitim yontemi olmaya aday.
Amerika'da Philedelphia Egitim Kurulu ve Microsoft'un beraber baslattigi bir lisede, "ogretmen ogretir, cocuk yutar, cocuk sinava girer" formulu tamamen degistirilmistir. Degistirilmis yeni egitimde cocuklar, tek bir bilgi obegine tikilmak yerine, gercek dunyada olabilecek bir problem icin gereken, ve pek cok degisik bilgi obeklerinden gerekebilecek bilgileri kendileri "cekerek" sadece o problemi cozmek icin gereken fbilgiyi toplamaya ve kullanmaya yonlendirilmektedirler. Sonuclar oldukca ic acici ve ilginctir. Sinav sonuclarinda klasik usul ve yeni usul arasinda neredeyse hic fark yoktur. Fakat bir sene sonra cocuklara ayni konular tekrar soruldugunda, klasik egitimden cikanlarin hicbir sey hatirlamadigi gozlenmistir. Yeni egitimdeki cocuklar ise bilgiyi hatirlamakta ve artik detaylandirma asamasindadirlar.
15-11-2007, Saat: 18:35
Güney Kore'de Sinav Çilginligi
15 Kasim 2007 Persembe Güney Kore'de 585 bin ögrenci, kaderlerini belirleyecek üniversite sinavina girerken, ülke neredeyse durma noktasina geldi. Bu yil 585 bin ögrencinin girdigi Üniversite Akademik Yetenek Testi, ögrencilerin girecegi üniversiteyi belirlemekle kalmiyor, eger ögrenci aldigi puanla seçkin bir üniversiteye girerse, isini daha bastan garanti ediyor ve kendisine "iyi yuva kurulacak namzet" gözüyle bakiliyor. Egitimle "kafayi bozmus" Güney Koreli aileler en iyi özel ögretmenler, sinav öncesi hazirlik okullari ve özel okullara büyük paralar harciyorlar. Aileler sadece okullara ve ögretmenlere degil, çocuklarinin zekasini artiracagini düsündükleri özel beslenme biçimlerine de büyük miktarda para yatiriyorlar. Büyük baski altinda kalan gençler, üniversiteye girebilmek için günlerinin 14 ila 16 saatlerini ders çalisarak geçiriyorlar. Bugünkü sinav sirasinda Güney Kore Hava Kuvvetleri gürültü olmamasi için askeri uçuslari iptal ederken, Asya'nin 4. büyük ekonomisi olan Güney Kore'de borsa geç açildi. Birçok büyük sirkette de, trafigin sikisip sinava girecek çocuklarin gecikmemesi için mesai 1 saat geç basladi. Ayrica polis devriye arabalari, motosikletler ve itfaiye araçlari sinav süresince siren çalmadi. Bu durum bizimkinden farkli degil; fakat bizdeki fark üniversite sinavina 1 milyon 585 bin kisinin girmesi ve girenlerin çogunun emeginin bosa gitmesiGüney Kore'de egitim orani neden %95 ile %100 arasi.Allah yardimcilari olsun.
15-11-2007, Saat: 18:39
Rica ederim
![]() ![]()
15-11-2007, Saat: 18:49
evet sagol Wando G.kore de baya egitim üst düzeylerde tebrik etmek lazim...
![]()
Will u be there?
Tesekkürler haber için,egitim düzeyinin yüksek olmasi çok güzel fakat bu kadar abartilmasi çok yanlis ve gençleri açisindan da sakincali,Yeen'in annesi Kore'de üniversiteyi kazanan her gencin daha sonralari çok fazla dagittini söylemisti.Lise dönemine kadar çok siki disiplin altinda tutulan gençler üniversiteyi kazandiktan sonra serbest kaldiklari için çok degisiyorlar dedi.Benim zamanimda saçimiz bile kulak memesini 1 cm.geçtiginde hoca direk eline makasi alir rastgele kipkisa keserdi çok siki disiplin var demisti,ilkokul 1.sinifta basliyorlarmis dershaneye ve ilk senelerinde de kazanamazlarsa intihar ediyorlarmis gençlerin çogunlugu.Bence hiç iyi degil böyle olmasi...
![]()
15-11-2007, Saat: 20:32
Sinan'in verdigi bu bilgiye biraz da ben ekleme yapiyorum
![]() ![]() ![]() Uçaklar havalanmadi, borsa geç açildi, mesai geç basladi. Tüm bunlar ne için? ![]() Güney Kore'de 585 bin ögrenci, kaderlerini belirleyecek üniversite sinavina girerken, ülke neredeyse durma noktasina geldi. Askeri uçuslar durdu, borsa geç açildi, mesai bir saat geç basladi, korna ve siren çalismadi ve anneler dua etti. ![]() Türkiye'de de üniversite sinavlari yapildigi gün birçok önlem alinir. Mesela o gün belediye otobüsleri ücretsizdir, taksiler de yari fiyatina iner. Soförler klakson çalmamaya özen gösterirler. Bizim de annelerimiz sinav bitene kadar kapida dua eder. ![]() Ancak Güney Kore'de üniversite sinavlarinin yapildigi gün bu önlemler biraz abartilmis. Çünkü bu yil 585 bin ögrencinin girdigi Üniversite Akademik Yetenek Testi, ögrencilerin girecegi üniversiteyi belirlemekle kalmiyor, eger ögrenci aldigi puanla seçkin bir üniversiteye girerse, isini daha bastan garanti ediyor ve kendisine "iyi yuva kurulacak namzet" gözüyle bakiliyor. ![]() Güney Koreli aileler en iyi özel ögretmenler, sinav öncesi hazirlik okullari ve özel okullara büyük paralar harciyorlar. Aileler sadece okullara ve ögretmenlere degil, çocuklarinin zekasini artiracagini düsündükleri özel beslenme biçimlerine de büyük miktarda para yatiriyorlar. Büyük baski altinda kalan gençler, üniversiteye girebilmek için günlerinin 14 ila 16 saatlerini ders çalisarak geçiriyorlar. Bugünkü sinav sirasinda Güney Kore Hava Kuvvetleri gürültü olmamasi için askeri uçuslari iptal ederken, Asya'nin 4. büyük ekonomisi olan Güney Kore'de borsa geç açildi. Birçok büyük sirkette de, trafigin sikisip sinava girecek çocuklarin gecikmemesi için mesai 1 saat geç basladi. Ayrica polis devriye arabalari, motosikletler ve itfaiye araçlari sinav süresince siren çalmadi. ![]() BIN KEZ EGILDIM Anneler ise çocuklarina basari getirecegini düsündükleri tapinaklardaki Buda heykelleri önünde ya da kiliselerde dua etti. Yoon Myung-jo adli anne, YTN televizyonuna bir tapinaktan yaptigi açiklamada, "Bu (Buda) heykelin dilekleri yerine getirdigini duydum. Bu nedenle çocugumun basarisi için sinav sirasinda heykelin önünde bin kez egildim" dedi. Çok sayida Güney Koreli için, bu nedenle üniversite sinavi günü, kontrolden çikan bir egitim sisteminin sembolü. Toplum bilimciler, Güney Kore'nin gelismis ülkeler arasinda en düsük dogum oranina sahip olmasinin nedeninin, egitim maliyetinin yüksek olmasi ve egitim sisteminin yarattigi büyük baski oldugunu savunuyor. 15 Kasim 2007 Persembe 15:23 ![]()
15-11-2007, Saat: 21:50
Bu güney kore bana bir ülkeyi hatirlatti sanki..tesekkürler haber için
![]()
15-11-2007, Saat: 23:05
hilal_homin yazdı:Bu güney kore bana bir ülkeyi hatirlatti sanki..tesekkürler haber için Bana da öyle...Bahar sagol eklemen için cnm.:icon_angel_no2t:
Hakkınızı helal edin. ~
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|