yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kore'de Üniversiteye Giriş İşlemleri
Arkadaşlar ben IU İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisiyim. Ve Kore'de, Kore Üniversitesi'nde kendi bölümümden yüksek lisans yapmayı çok ama çok istiyorum. Okula iki kere e-posta yolladım ama yanıt yok hala. Kore'nin sunduğu imkanlar diğer ülkelerde yok , ayrıca bize yakın olmalari da çok büyük bir fayda.

İstenilen belgelere baktığımda kafamı kurcalayan bir durum daha var. Ben henüz birinci sınıf öğrencisiyim bu arada ve ülkenin talep ettiği belgeler, not çizelgeleri neyse de diplomanın da aslını istiyorlar. Ayrıca ilkokul ve orta öğretim diplomaları da bunların arasında ve aynı şekilde. Bu iş nasıl olacak onu anlamadım. İlkokul yada okuduğum liseye gidip diploma çıkarttırabiliyor muyum? Üniversite diplomasının da aslını yollarsam nasıl olacak, geri dönüşümü olmuyormuş belgelerin bu arada.

Kore'de ingilizceden yüksek lisans yapmak biraz garip gözükebilir, tahminimce onlar da böyle düsünüyor. Ayrica Kore vize istemiyormus bizden bu ne anlama geliyor. Yardiminiza ihtiyacim var, lütfen son çarem sizsiniz.Ayrica Kore Üniversite'sini istememin sebebi yurt olanaginin olmasi diger okullari incelemedim. Sizce bu mümkün mü arkadaslar bu bölümden yüksek lisansi kabul ederler mi?
Bekumacun diploma belgelerinin geri dönüşü yoksa eğer gidemezsen senin içn ilerde başka yerlerde lazım olursa sorun olur bence göndermemen gerekir.Kore eğitime çok çok önem veren bir ülke insanların okumaları için çok büyük imkanları var .Oradakiler burs konusunda da çok yardımcı oluyorlar bildiğim kadarıyla imkanlar oldukları sürece gelen talepleri geri çevirmeyen bir ülke zaten geri çevirmeyecek kadar da bir çok okulları, imkanları var sonuçta bu konu da da çok iyi gelişmiş bir ülke sen şansını dene ama o ilkokul vs. diplomanın geri dönüşsüz olduğu kesinse risk alma derim ben geri dönüş olmazsa çok kötü olur birde kabul edilmediğin düsünülürse ama böyle bi sey şart değilse fotokobisini gönderebilirsen daha iyi olur. Bunlar dışında sitelerden araştırıp orada sana burs verebilecek birini bulman işinin büyük oranını garantilemen demektir. Bursun olursa onlar için okula girmek dışında bir sorunun olmaz onlarda gerekli imkanları yapmaya çalışır. Burs verecek kişide yardımcı olur zaten.
Çok teşekkür ederim Zemheri, sağ ol. Burs sağlayacak kişiyi nasıl bulurum bilmiyorum; fakat, okullar burs sağlıyor ve başvuru yapılıyor. Bazı okullar fotokopi kabul etmiyor, benim anlayamadığım da bu ve çok saçma gerçekten. Kore Üniversitesi'ne e-posta yolladım geçenlerde ama hiç ses seda yok yine.
Yoğunluklarından dolayı cevap yazamıyor olabilirler bence cevap gelir, bekle biraz daha ama bu sırada da internetten bursları araştırmaya başla sitemizde bu yolla Kore'ye giden arkadaşlarımız vardır belki inşallah onlarda yardımcı olur sana.
Belgeler konusunu öğrendim. Bizim belgeler Türkçe olduğu için, onları ingilizceye çevirip notere onaylatmak gerekliymiş. Diplomayı ve transkriptleri. Burs konusuna da baktım. Master ve doktora yapmak isteyenler, 4.0 üzerinden en az 3.1 ortalama, ben IELTS'e baktım oradan 6.0 yada yukarısı, ve Kore Üniversitesi bu belgelere baktıktan sonra dekanlığa bildiriyor ve kabul edildikten sonra doğrudan bursunu almaya başlıyorsun %100 olarak. Bursun devamlılığı master bitene kadar, doktoraya başlarsan onun için de aynı şey geçerli. Bursun devam etmesi için %100 olarak, 3.8 ortalama sanırım 4.5 üzerinden, eğer 3.0 olursa %75 olarak devam ediyor.

Müthiş bir firsat, inşallah Allah nasip eder. Çok süper bir okul.
Ben de özel okullar sınavına girdim. Sonuçlarım açıklandığı zaman kazanırsam ben de senin gibi Amerikan kültürü dilini öğrenerek Kore'ye üniversite okumaya gidicem. Biggrin
SUPER JUNİOR FAN CLUB

İmzadaki gif 300kb'dan fazla olduğu için silinmiştir.

(08-06-2009, Saat: 22:35)bekumacun yazdı: Belgeler konusunu öğrendim. Bizim belgeler Türkçe olduğu için, onları ingilizceye çevirip notere onaylatmak gerekliymiş. Diplomayı ve transkriptleri. Burs konusuna da baktım. Master ve doktora yapmak isteyenler, 4.0 üzerinden en az 3.1 ortalama, ben IELTS'e baktım oradan 6.0 yada yukarısı, ve Kore Üniversitesi bu belgelere baktıktan sonra dekanlığa bildiriyor ve kabul edildikten sonra doğrudan bursunu almaya başlıyorsun %100 olarak. Bursun devamlılığı master bitene kadar, doktoraya başlarsan onun için de aynı şey geçerli. Bursun devam etmesi için %100 olarak, 3.8 ortalama sanırım 4.5 üzerinden, eğer 3.0 olursa %75 olarak devam ediyor.

Müthiş bir firsat, inşallah Allah nasip eder. Çok süper bir okul.

Çok sevindim senin adına inşallah gidebilirsin. Smile
Gerçekten çok güzel bir konu emeğinize sağlık. Vermiş olduğunuz bilgiler 3 sene sonra işime yarayacak inşallah. Onay
[ •°o.O(Büşra&Chang Min)O.o°• ]
^^DBSK FaN ^^[/b]
Arkadaşlar ben bu sene liseyi bitirdim Kore de üniversite okumak için burdaki bir üniversiteyi bitirip gitmenin daha kolay olacağını duymuştum acaba yüksek lisans için mi yoksa lisans için mi daha çabuk kabul edileceğimi bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Kabul edilme olayı her öğrenim durum için aynı seviyede dediğim gibi eğitime çok önem veriyorlar yüksek lisans eğitim yerleri çok iyi bildiğim kadarıyla lisans ve üniversite eğitimleri de çok iyi imkanları da ama orda üniversite okuyup yüksek lisans yapmak daha kolay olmaz mı? Daha çabuk girişin olur bence ama emin de değilim.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi