yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kore'de Üniversiteye Giriş İşlemleri
Çok teşekkür ederim. Smile Gerçi ailemin durmu pek iyi değil. Biggrin Orta halli diyebilirim.
Gerçekten zor gibi duruyor. Bende yüksek lisansi orda yapabilirim belki. Anestezi bölümü okuduğum için üniversitede hem çalışıp hem okumak istiyorum. Üniversitede burada okuduktan sonra para da biriktirmiş olurum. Ve ingilizcemde iyi bir seviyeye gelmiş olur. Tek iş Korece öğrenmek falan olur herhalde.
İngiliz dili ve edebiyatı okuyunca ne olunuyor? Ögretmen,tercüman. Hiç bir fikrim yok. Biggrin Merak ettiğim şeyler olursa sorarım çok teşekkürler. Smile Opucuk
Gerçekten çok iyi bir konu çok yardımcı olacak bana. Smile
Eğer bir gün nasip olursa orada üniversiteyi okumak, işimiz bayağı zor gibi görünüyor. Smile Ama değer. Onay
Bu aşk bir kanser hücresi...
Selam arkadaşlar ben Kore de üniversite egitimi almak istiyorum ama aylık harcamam ne olur? Üniversite harcı ne kadar? Sınava tabii tutuyorlar mı? Denklik var mı? Herkes istediği bölüme kayıt yaptırabilir mi? Bunları öğrenmek istiyorum, lütfen beni bilgilendirirseniz sevinirim. Bana [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz, teşekkürler.
Arkadaşlar ben Makedonyadayım. Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunuyum ve istediğim bölüme Makedonya da kayıt yaptıramadım. Burada orada yaptırabilir miyim? Hayırlısıyla Tıp okumayı istiyorum bir de aylık harcamam ne kadar olur bana bu konuda bilgi verirseniz, sevinirim. Çünkü seneye kesin geçiş yapmak zorundayım teşekkürler.
Arkadaşlar, bence önce hangi üniversiteye başvuracağınızı kesinleştirin. Çünkü bazılarının aradığı şartlar değişebilir. Genel olarak Korece yeterlilik istiyorlar TOPIK sınavı. Sonra İngilizce yeterliliğinizi belgelemeniz lazım Toefl gibi bir sınavla. Eğer Topik sınavına girmezseniz, o zaman 4. seviyede Korece sertifikaniz olması lazımmış, geçerliliği olan bir korece kursuna gidebilirsiniz yani. Lise diploma notunuz da yüksek olursa daha garanti olur. İstedikleri şartlar bunlar.

Şimdi gelgelelim masraflara. Özel üniversiteler de devlet üniversiteleri de farketmiyor hepsi de masraflı. Ayrıca şunu da belirteyim banka hesabınızın olması lazım ya da ailenizin ve o hesapta da 10bin dolar en az olması lazımmış. Eğer yoksa üniversitelerin sitesinde burs başvuru formları var, başvuru yaparken onları da doldurursunuz. Bursun devamlılığı için ortalamanızı oldukça yüksek tutmanız lazım, ben koreli bir arkadaşımdan biliyorum, kendisi bursunu kaybetmişti çok çalıştığını ama çok fazla rekabet olduğunu söylemişti. Bu söylediğim moralinizi bozmasın, fikir olsun diye söyledim.

Ayrıca yurt parası, yemekhane ücreti, okul ücreti, senelik tahminen 17-18 milyar bir masraf tutar. Uçak biletinin fiyatını da söyleyeyim size 2-3 milyar civarı. Varın gerisini siz düşünün.

Her şey toz pembe değil arkadaşlar. Kore'de okumayı kim istemez ama iyi para lazım, belki orada okuyanlar daha farklı anlatır ama benim araştırmalarıma göre durum bu.
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Ben bu sene sınava giriyorum. YGS sınavı ve LYS sınavı. Ama buradan bir okulu değilde Kore'den bir okulu tercih etmek istiyorum. Yani ben tercihlerimi nasıl yapabilirim. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
SS501-TripleS TR

[Resim: d68254d4.gif]
Heo Young Saeng Fan Club
Merhaba, Kore'den okul tercih edemezsin, çünkü Yök'ün böyle bir anlaşması yok, dikkat ettiysen mesela Azerbaycan, Bulgaristan gibi ülkelerden üniversite seçimi yapabiliyorsun, ama Kore yok.
Peki, orada okuyabilmek için ne yapmam gerekiyor. Burada üniversiteye girdikten sonra, seçim yapabilir miyim?
SS501-TripleS TR

[Resim: d68254d4.gif]
Heo Young Saeng Fan Club
Orada üniversite okuman için orada okumak istediğin üniversitenin sitesinden başvuru yapman lazım, ama başvuru süreleri geçti galiba. İngilizcenin iyi oldugunu toefl ile kanıtlaman gerek, yani başvuru şartlarına bakacaksın artık, her okul ayrı birşey ister.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi