yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kore'de Savaşan Türkler Anıtı ve Parkı / Monument and Park of Turkish People Fighting

Kore'de Savaşan Türkler Anıtı ve Parkı / Monument and Park of Turkish People Fighting in Korea

[Resim: img5808c.jpg]

Başkent Ankara’mızda, insanlığın bağımsızlığı uğruna savaşmış Türk askerlerinin şanlı ve unutulmaz zaferlerini ölümsüzleştirmek için hazırlanmıştır. Bir adı da Kore Bahçesi’dir. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilmiş ve Türkiye Cumhuriyetinin 50. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Güney Kore Cumhuriyeti tarafından 29 Ekim 1973 yılında Türk Ulusuna armağan edilmiştir.

Anıtımız... Kazım Karabekir Caddesi ve Hipodrum Caddesi'nin kesiştiği yerdedir. Girişe göre; sağında TCDD işletmesi Genel Müdürlüğü, solunda Havas ve 19 Mayıs Stadyumu, arkasında Paraşüt Kulesi bulunur.
Bir gün herkesin burayı ziyaret etmesini dilerim. Ben ilk girişte duygulandım... Anıtın çevresinde Kore'de şehit düşmüş askerlerimizin adları ve nerden katıldıkları yazıyor. Hepsini teker teker okudum. Ağlamamak mümkün değil.

Kaynak / Source
[Resim: serkancirakcimg1860.jpg]

[Resim: serkancirakcimg1865.jpg]

[Resim: serkancirakcimg1866.jpg]

[Resim: serkancirakcimg1871.jpg]

wow.TURKEY.com
Murat, Ankaramiz için büyük bir kazanç olan bu aniti tanittigin için tesekkür ederiz... Smile
Rica ederim...
Ankaramiz için ayricalikli bir anit...
Evet çok güzel olmus. Smile Hemen hemen hergün okula giderken önünden geçiyoruz ama bir kere bile gitmeye firsatim olmadi, bazen Koreli turistler de oluyor bir denk gelsem çok iyi olacak. Biggrin
Bir gün firsatin olur gidersin Merve. Smile
Çok tesekkürler Murat aniti bize tanittigin için, en kisa zaman içinde aniti görmeye gidecegim.
Song II Gook Ve Papatya

Tüm Ankaralilarin, hatta diger illerdeki insanlarinda görmesi gereken Türkiye'deki tek Kore aniti.
Murat Ankara'nin essiz güzelliklerinden biri olan bu müthis aniti bizlere tekrar hatirlattigin için tesekkürler arkadasim... Evet yani basimizda olmasina ragmen gitmiyoruz... Aslinda gerçekten gezilmesi gereken ender yerlerden bir tanesi... Tekrar tekrar tesekkür ederim Murat bizim yapamadigimizi yaptigin için sag ol... Smile
Tesekkürler Muratcim konuyu açtigin için. Valla keske bunu Ankara'ya gitmeden önce koysaydin gidip ziyaret ederdim ama geçti. Yine de bir daha ki gidisimde mutlaka giderim. Ayrica tekrar tesekkürler.
[Resim: korea.gif]
[Resim: emeesaygkl6bf4az2.gif]
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde;bizler paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacağız

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi