yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kore'de Dinler
Bilgiler için çok tesekkürler açikcasi çok sasirdim Kore ve Islam, çokta sevindim. Smile
(19-04-2007, Saat: 0:10)tera-se7en yazdı: SAMANIZM

Kore yasaminda çesitli Samanist uygulamalar yaygin sekilde gözlenir. Samanizm eski zamanlarin halk inançlari ile benzerlik gösterir. Budist geleneginden etkilenmeyen eski degerlerle yakindan ilgilidir. Kore Samanizmi'nin belirgin karakteristiklerinden biri; insanlarla ruhlar arasinda bir bulusma ile insan sorunlarini çözmeyi aramasidir. Bugün bile hala yaygin sekilde görülen Samanistik inançlarin çesitli versiyonlarina rastlanabilmektedir.

[Resim: imgreligion04dk0.jpg]

Türklerin de Islamiyet öncesi dini Samanizm'dir. Tesekkürler. Smile
Verdigin bilgiler için çok tesekkürler bu gün Kore ve Koreliler hakkinda bir çok bilgim oldu onlari zaten seviyordum, ögrendigim bilgiler sayesinde bu sevgim daha da artti tesekkürler.
Müslümanlar oldukça az bu üzücü ama konu için tesekkürler.

[Resim: NoRXrOH.gif]
İnandığın kadar yakınsın...
Twitter

Bilgiler için çok tesekkürler.
[Resim: unled3krl.png][Resim: unled2xl.png]
Merak ediyordum bu konuyu. Paylasim için tesekkürler. Alkis
all about "Girls Generation" 
<<HyoRi>>
(19-04-2007, Saat: 0:11)tera-se7en yazdı: ISLAM

Korelilerin Islam diniyle tanismasi ilk olarak yirminci yüzyilin baslarinda Japon baskisindan kurtulmak için Çin'in kuzeydogusuna gelip buraya yerlesen insanlar ile oldu.

Bu az sayidaki insan 2. Dünya savasiyla birlikte eski yasadiklari yerlere geri döndüler fakat ibadet etmek için gerekli firsati 1950-53 yillari arasinda Birlesmis Milletler Kuvvetleriyle birlikte gelen Türk askerlerine katilarak bulabilmislerdir.

Seçimle basa gelen ilk Koreli imam ile birlikte 1955 yilinda Islam grubu kurulmustur. 1967 yilinda Seul de yapilan cami ve ardinda 1976 yilinda Kore Müslümanlari federasyonunun kurulmasiyla oldukça büyümüstür

Daha çok yayilir dinimiz insallah...Onay
Tesekkürler tatlim, bu konu benim dikkatimi bayagi çekti. Allah izin verirse Dinler Tarihi'nde Hiristiyanlik üzere mastir yapip Kore'ye çalismaya gidecegim insaallah. Arkadasimin anlattiklarinin yani sira Kore'de Misyonerlik çalismalari da fahis rakamlarda. Dünyanin dört bir ucuna Koreli Misyonerler gidiyorlar. Türkiye'deki misyonerlerin çogu da Koreli'dir. Ankara'da olan arkadaslarim, Sihiye / Zafer çarsisinin 5. katinda Koreli Misyonerlere ait bir kitapçi mevcuttur. Yanindan geçtiginiz zaman yogun baharatin ve sarimsagin kokusunu alirsiniz. Smile
Son bakıştaki o gözler kaldı aklımızda......
Açiklayici ve uzun bir tanitim olmus emegi geçenlere tesekkürler önemli bir konuydu. Alkis Alkis
Gerçekten ilginç Kore'de Islam Dini var mi bende merak ediyordum hatta bana göre yok gibi düsünüyordum, dizilerden veya sanatçilardan tanidigim kisilerin çogunlugu Hiristiyanlik ve Islam'i bilmedikleri düsüncesi üzüyordu beni az da olsa oralarda da benimsemeleri Islam Dini'ni bu da bir sey diyebilirim o halde. =))

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi