yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kore'de Dinler
Bilgi için tesekkürler.
(27-03-2009, Saat: 13:47)daesoo yazdı:
(27-03-2009, Saat: 13:28)Saheste yazdı:
(24-03-2009, Saat: 19:40)TiLsimLi~ߣߣk yazdı: Kore'de Müslüman orani kaç acaba?
Güney Kore'de 55 yil önce bir elin parmaklarini bile geçmeyen Müslüman sayisi bugün 40 binlere ulasmis bulunuyor diye biliyorum.

Ufaklik tam olarak rakamlar yazarsan seviniriz, bende merak ettim simdi arastirmaci yazar degil misin Hülya?

Güney Kore Müslümanlar Birligi'nin tahminlerine göre 49 milyonluk nüfusa sahip Güney Kore'de 130 bin Güney Koreli Müslüman bulundugu kaydediliyor.
Bu bilgiyi de buldum; ama ne kadar dogru bilemeyecegim.
Bilgi için çok tesekkürler. =]
Gerçekten önemli bir konuya deginmissin. ^_^
http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=357996

Burada Kore'nin Müslüman insanlari hakkinda bilgi var.
MF 2-3
Fen ağırlıklı sayısal afferim bana bakalım yapabilcem mi?
Bilgiler için tesekkürler. Smile
Çok merak ettigim bir konuydu, paylasimlar için tesekkürler.
Bizim de bir tanidigimizin kocasi Koreli'ydi. Ona sordugumda Korelilerin Seoul'deki camiye çok ilgi gösterdigini Islam'i arastiran birçok Koreli'nin oldugunu söylemisti. Zaten kendisi de bir Müslüman biriyle evlendigi için Müslümanlik'i seçti. Söyledigine göre Koreliler Hiristiyanlik'tan önce Müslümanlik'i tanisalardi durum daha farkli olurdu dedi. Aslinda ben de onunla ayni fikirdeyim.
♥ Urineun BIGBANG ♥
BIGBANG'in 6 Yılı!!! VIP'liğimin 4. Yılı!!

[Resim: a2zueqv.gif]
(18-04-2009, Saat: 16:23)chung ae yazdı: Bizim de bir tanidigimizin kocasi Koreli'ydi. Ona sordugumda Korelilerin Seoul'deki camiye çok ilgi gösterdigini Islam'i arastiran birçok Koreli'nin oldugunu söylemisti. Zaten kendisi de bir Müslüman biriyle evlendigi için Müslümanlik'i seçti. Söyledigine göre Koreliler Hiristiyanlik'tan önce Müslümanlik'i tanisalardi durum daha farkli olurdu dedi. Aslinda ben de onunla ayni fikirdeyim.

Bence de önce Islam'i tanisalar hersey çok farkli olabilirdi.
Ben bir internet sitesinde Kore'de Müslümanlarin orani %12,5 diye okumustum. Bu güne kadar öyle biliyordum, onu görünce sok oldum umarim Islam'i daha fazla taniyabilirler.
Ben de duymustum Kore'de Korelilerle birlikte 200.000 Müslüman varmis belki daha fazla da olabilir ve ayrica Koreliler Islam dinini çok merak edip arastiran bir millet. Smile Paylasim için tesekkürler. Smile
♥ R.I.P KIM JONGHYUN ♥

♥ SS501♥Block B♥EXO♥VIXX
♥ TripleS & BBC & EXO-L & Starlight ♥ A.R.M.Y
♥KHJ ♥ZICO ♥Xiumin ♥LEO ♥Jimin

(19-04-2007, Saat: 0:11)tera-se7en yazdı: ISLAM

Korelilerin Islam diniyle tanismasi ilk olarak yirminci yüzyilin baslarinda Japon baskisindan kurtulmak için Çin'in kuzeydogusuna gelip buraya yerlesen insanlar ile oldu.

Bu az sayidaki insan 2. Dünya Savasi'yla birlikte eski yasadiklari yerlere geri döndüler fakat ibadet etmek için gerekli firsati 1950-53 yillari arasinda Birlesmis Milletler Kuvvetleri'yle birlikte gelen Türk askerlerine katilarak bulabilmislerdir.

Seçimle basa gelen ilk Koreli imam ile birlikte 1955 yilinda Islam grubu kurulmustur. 1967 yilinda Seoul'de yapilan cami ve ardinda 1976 yilinda Kore Müslümanlari Federasyonu'nun kurulmasiyla oldukça büyümüstür.

Çok ilginç. Demek Islamiyet Kore'ye kadar ulasmis ha!

İmzadaki gif 300kb'dan fazla olduğu için silinmiştir.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi