Kongguksu (콩국수)
![[Resim: m6Rl7R.jpg]](http://i.hizliresim.com/m6Rl7R.jpg)
Kongguksu soğuk soya sütü ile servis yapılan sezonluk Kore erişte yemeğidir. Zemin buğday unu ile yapılan erişteden ve soya fasulyesiyle yapılan çorbadan oluşur. Kore halkının Kongguksu yemeye başladığı zaman bilinmemektedir; ancak Kaeguksu (깨 국수, susam erişte çorbası) ile birlikte yemeğin 19. yüzyıl civarında yayınlanan Joseon yemek kitabından, en azından 19. yüzyıl gibi erken kökenli olduğu tahmin edilmektedir.
Malzemeler (Dört Kişilik)
300 gr erişte
1 su bardağı kuru fasulye
1 / 2 bardak yerfıstığı
1 yemek kaşığı tuz
2 haşlanmış yumurta
1 / 2 salatalık
6 bardak su
Hazırlanışı
İlk olarak kurutulmuş soya fasulyesini bir gece önceden ıslatıyoruz. Daha sonra 15 dakika orta ateşte pişiriyoruz ve su ilave ediyoruz. Bu arada beklerken salatalık ve domatesleri dilim dilim doğruyoruz. Soya pişirildikten sonra geniş bir kapta soğuk su ile yıkıyoruz. Soyanın üstündeki derileri kaldırmak için el ile fırçalıyoruz. Sonra kaseyi su ile doldurun ve soya fasulyesinin derisini ayırın. Tüm soya fasulyesinin derisi kalkana kadar bu işlemi tekrarlayın. Sonra bir bardak soyayı blendera koyun karıştırın. Daha sonra kavrulmuş susam, fındık, su ve tuz ilave edin. Kremsi kıvama gelene kadar karıştırın. Sonra buzdolabına koyun ve dinlendirin. Daha sonra buğday noodle ilave edilecektir. Buğday noodle'ı birkaç dakika pişirin. Pişirdikten sonra soğuk suda birkaç kere durulayın. Sunulacak kaseye erişte ile rulo yapın. Daha sonra soya sütü, salatalık ve domates ekleyin. İsterseniz buz küpleri de ekleyebilirsiniz.
**English**
Kongguksu is a seasonal Korean noodle dish served in a cold soy milk broth. It comprises noodles made with wheat flour and soup made from ground soybeans.It is unknown when Korean people started eating kongguksu; however, in accordance with the mention of the dish along with kaeguksu (깨국수, sesame noodle soup) in Siui jeonseo, a Joseon cookbook published around the late 19th century, it is presumed to have originated at least as early as the 19th century.
Ingredients (For Four Servings)
300 grams noodles
1 cup beans
1/2 cup peanuts
1 tablespoon salt
2 boiled eggs
1/2 cucumber
6 cups water
Preparation
Soak beans for a day and boil them for five minutes using a sufficient amount of water. Rinse the boiled beans in cold water and remove the hulls.Roast peanuts.Blend the beans and roasted peanuts together, adding 6 cups of water.Strain the blended beans with a sieve, set the soup aside to cool, and season with salt.Boil noodles and rinse them in cold water. Serve the bean soup with the noodles, garnished with thin strips of cucumber and boiled eggs cut in half.
Kaynak / Source
![[Resim: m6Rl7R.jpg]](http://i.hizliresim.com/m6Rl7R.jpg)
Kongguksu soğuk soya sütü ile servis yapılan sezonluk Kore erişte yemeğidir. Zemin buğday unu ile yapılan erişteden ve soya fasulyesiyle yapılan çorbadan oluşur. Kore halkının Kongguksu yemeye başladığı zaman bilinmemektedir; ancak Kaeguksu (깨 국수, susam erişte çorbası) ile birlikte yemeğin 19. yüzyıl civarında yayınlanan Joseon yemek kitabından, en azından 19. yüzyıl gibi erken kökenli olduğu tahmin edilmektedir.
Malzemeler (Dört Kişilik)
300 gr erişte
1 su bardağı kuru fasulye
1 / 2 bardak yerfıstığı
1 yemek kaşığı tuz
2 haşlanmış yumurta
1 / 2 salatalık
6 bardak su
Hazırlanışı
İlk olarak kurutulmuş soya fasulyesini bir gece önceden ıslatıyoruz. Daha sonra 15 dakika orta ateşte pişiriyoruz ve su ilave ediyoruz. Bu arada beklerken salatalık ve domatesleri dilim dilim doğruyoruz. Soya pişirildikten sonra geniş bir kapta soğuk su ile yıkıyoruz. Soyanın üstündeki derileri kaldırmak için el ile fırçalıyoruz. Sonra kaseyi su ile doldurun ve soya fasulyesinin derisini ayırın. Tüm soya fasulyesinin derisi kalkana kadar bu işlemi tekrarlayın. Sonra bir bardak soyayı blendera koyun karıştırın. Daha sonra kavrulmuş susam, fındık, su ve tuz ilave edin. Kremsi kıvama gelene kadar karıştırın. Sonra buzdolabına koyun ve dinlendirin. Daha sonra buğday noodle ilave edilecektir. Buğday noodle'ı birkaç dakika pişirin. Pişirdikten sonra soğuk suda birkaç kere durulayın. Sunulacak kaseye erişte ile rulo yapın. Daha sonra soya sütü, salatalık ve domates ekleyin. İsterseniz buz küpleri de ekleyebilirsiniz.
**English**
Kongguksu is a seasonal Korean noodle dish served in a cold soy milk broth. It comprises noodles made with wheat flour and soup made from ground soybeans.It is unknown when Korean people started eating kongguksu; however, in accordance with the mention of the dish along with kaeguksu (깨국수, sesame noodle soup) in Siui jeonseo, a Joseon cookbook published around the late 19th century, it is presumed to have originated at least as early as the 19th century.
Ingredients (For Four Servings)
300 grams noodles
1 cup beans
1/2 cup peanuts
1 tablespoon salt
2 boiled eggs
1/2 cucumber
6 cups water
Preparation
Soak beans for a day and boil them for five minutes using a sufficient amount of water. Rinse the boiled beans in cold water and remove the hulls.Roast peanuts.Blend the beans and roasted peanuts together, adding 6 cups of water.Strain the blended beans with a sieve, set the soup aside to cool, and season with salt.Boil noodles and rinse them in cold water. Serve the bean soup with the noodles, garnished with thin strips of cucumber and boiled eggs cut in half.
Kaynak / Source