Kimchijeon / 김치전
![[Resim: 8a2k.jpg]](http://img707.imageshack.us/img707/6011/8a2k.jpg)
Kimchijeon veya kimchi bir jeon çeşididir ya da tabağa benzer Kore krebidir. Öncelikle dilimlenmiş kimchi, sulu hamur veya bazen diğer sebzeler ile yapılır. Kimchi baharatlı sebzeli bir yemek olup çili biber ve jeotgalla kurutulmuş baharatlı sebze turşusudur ve Kore mutfağının esas ürünüdür. Yemeği olgunlaştırılan kimchiyi tüketmek için faydalıdır. Kimchijeon, Kore kültüründe genelikle herhangi birisinin fazla bütçe harcamadan evde kolayca yapabileceği düşük profilli bir halk yemeğidir.
Meze, aperatif veya banchan (garnitür) olarak servis yapılır.
Hazırlandığında, Kimchiye salamura eklemek olağandır, özellikle Napa lahanasından yapılan baechu kimchisine. Salamura hamura kırmızı bir renk verir, fakat kendisi baharatlı değildir. Kimchi ile birlikte makgeolli veya dongdongju gibi içkiler alkollü anju olarak servis yapılır.
Talimatlar
1.Bir kasede, kıyılmış 1 fincan kimchi, 3 çay kaşığı kimchi suyu, 2 çay kaşığı kıyılmış soğan, ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı şeker,½ fincan un (tüm amaçlı un) ve ¼ fincan su bir kaşıkla karıştırılır.
2. 30,5 cm'lik yapışmaz tavayı orta ateşten biraz yüksek bir ateşte ısıtın ve yaklaşık iki çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı dökün.
3.Kimchi krep hamuru karışımını tavaya dökün ve ince bir şekilde eşitçe yayın.
4.Yemeği altın kahverengimsi ve gevrek olana kadar 1-1.5 dk pişirin.
5. Bir spatula veya salto ile ters çevirin.
![[Resim: roundkimchipancakeinthe.jpg]](http://img205.imageshack.us/img205/9484/roundkimchipancakeinthe.jpg)
![[Resim: choppedkimchipancake259.jpg]](http://img19.imageshack.us/img19/5937/choppedkimchipancake259.jpg)
6.Düşük ısıdan başlayıp orta ısıya geçirip daha sonra yüksek ısıda 1 buçuk dakika pişirin.
7.Bir daha ters çevirin ve servis tabağına aktarmadan önce 30 saniye pişirin.
English
Kimchijeon or kimchi jeon is a variety of jeon, or Korean pancake-like dish, primarily made with sliced kimchi, flour batter and sometimes other vegetables. Kimchi, spicy pickled vegetables seasoned with chili pepper and jeotgal, is a staple in Korean cuisine. The dish is good for using up ripened kimchi. Kimchijeon is often recognized in Korean culture as a folk dish of low profile that anyone could make easily at home with no extra budget.It is served as an appetizer, snack or banchan (side dish).When preparing it is usual to add brine from kimchi, especially that of baechu kimchi, made from Napa cabbage. The brine lends its red color to the batter but is not spicy itself. Along with kimchi, it is served as anju with alcoholic beverages such as makgeolli or dongdongju.
Directions:
1.In a bowl, place 1 cup of chopped kimchi, 3 tbs of kimchi juice, 2 tbs chopped onion, ½ ts salt, ½ ts sugar, ½ cup flour (all purpose flour), and ¼ cup of water and mix it well with a spoon.
2. Heat up a 12 inch non-stick pan over medium high heat and drizzle about 2 tbs grape seed oil.
3. Place the mixture of kimchi pancake batter on the pan and spread it thinly and evenly with a spoon.
4. Cook it for 1-1 ½ minutes until the bottom gets golden brown and crispy.
5. Turn it over with a spatula or flip it.
6.Lower the heat to medium and cook for another 1½ minutes.
7.Turn it over one more time and cook for 30 seconds before transfering it to a serving plate.
Kaynak/Source
![[Resim: 8a2k.jpg]](http://img707.imageshack.us/img707/6011/8a2k.jpg)
Kimchijeon veya kimchi bir jeon çeşididir ya da tabağa benzer Kore krebidir. Öncelikle dilimlenmiş kimchi, sulu hamur veya bazen diğer sebzeler ile yapılır. Kimchi baharatlı sebzeli bir yemek olup çili biber ve jeotgalla kurutulmuş baharatlı sebze turşusudur ve Kore mutfağının esas ürünüdür. Yemeği olgunlaştırılan kimchiyi tüketmek için faydalıdır. Kimchijeon, Kore kültüründe genelikle herhangi birisinin fazla bütçe harcamadan evde kolayca yapabileceği düşük profilli bir halk yemeğidir.
Meze, aperatif veya banchan (garnitür) olarak servis yapılır.
Hazırlandığında, Kimchiye salamura eklemek olağandır, özellikle Napa lahanasından yapılan baechu kimchisine. Salamura hamura kırmızı bir renk verir, fakat kendisi baharatlı değildir. Kimchi ile birlikte makgeolli veya dongdongju gibi içkiler alkollü anju olarak servis yapılır.
Talimatlar
1.Bir kasede, kıyılmış 1 fincan kimchi, 3 çay kaşığı kimchi suyu, 2 çay kaşığı kıyılmış soğan, ½ çay kaşığı tuz, ½ çay kaşığı şeker,½ fincan un (tüm amaçlı un) ve ¼ fincan su bir kaşıkla karıştırılır.
2. 30,5 cm'lik yapışmaz tavayı orta ateşten biraz yüksek bir ateşte ısıtın ve yaklaşık iki çorba kaşığı üzüm çekirdeği yağı dökün.
3.Kimchi krep hamuru karışımını tavaya dökün ve ince bir şekilde eşitçe yayın.
4.Yemeği altın kahverengimsi ve gevrek olana kadar 1-1.5 dk pişirin.
5. Bir spatula veya salto ile ters çevirin.
![[Resim: roundkimchipancakeinthe.jpg]](http://img205.imageshack.us/img205/9484/roundkimchipancakeinthe.jpg)
![[Resim: choppedkimchipancake259.jpg]](http://img19.imageshack.us/img19/5937/choppedkimchipancake259.jpg)
6.Düşük ısıdan başlayıp orta ısıya geçirip daha sonra yüksek ısıda 1 buçuk dakika pişirin.
7.Bir daha ters çevirin ve servis tabağına aktarmadan önce 30 saniye pişirin.
English
Kimchijeon or kimchi jeon is a variety of jeon, or Korean pancake-like dish, primarily made with sliced kimchi, flour batter and sometimes other vegetables. Kimchi, spicy pickled vegetables seasoned with chili pepper and jeotgal, is a staple in Korean cuisine. The dish is good for using up ripened kimchi. Kimchijeon is often recognized in Korean culture as a folk dish of low profile that anyone could make easily at home with no extra budget.It is served as an appetizer, snack or banchan (side dish).When preparing it is usual to add brine from kimchi, especially that of baechu kimchi, made from Napa cabbage. The brine lends its red color to the batter but is not spicy itself. Along with kimchi, it is served as anju with alcoholic beverages such as makgeolli or dongdongju.
Directions:
1.In a bowl, place 1 cup of chopped kimchi, 3 tbs of kimchi juice, 2 tbs chopped onion, ½ ts salt, ½ ts sugar, ½ cup flour (all purpose flour), and ¼ cup of water and mix it well with a spoon.
2. Heat up a 12 inch non-stick pan over medium high heat and drizzle about 2 tbs grape seed oil.
3. Place the mixture of kimchi pancake batter on the pan and spread it thinly and evenly with a spoon.
4. Cook it for 1-1 ½ minutes until the bottom gets golden brown and crispy.
5. Turn it over with a spatula or flip it.
6.Lower the heat to medium and cook for another 1½ minutes.
7.Turn it over one more time and cook for 30 seconds before transfering it to a serving plate.
Kaynak/Source