yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kimchijeon / 김치전
#1
Kimchijeon / 김치전

[Resim: ljZbWb.jpg]

Kimchijeon veya kimçii jeon (aynı zamanda Kimchi buchimgae) veya Kore pankeki öncelikle doğranmış kimçi, undan yapılmış hamur ve bazen diğer sebzeler ile yapılan bir çeşit jeon türüdür. Bunlara ilaveten et(domuz) sıklıkla eklenir. Kimçi, Kore mutfağının baharatlı salamura edilmiş sebzeler şili biberi ve jeotgal ile çeşnilendirilen başlıca mahsülüdür. Yemek kimçi ile pişirilerek güzelleştirilmiş olur. Kimchijeon Kore kültüründe sıklıkla yerel extra bütçe ödemeden evde herkesin kolaylıkla yapabileceği bir yemek olarak bilinir.
Genellikle aperatif, atıştırmalık olarak servis edilir.
Kimchijeon hazırlanırken özellikle baechu kimçi Napa lahanasından yapılan salamura kimçi sıklıkla eklenir. Salamura kendi kırmızı rengini hamura verir ancak kendiliğinden baharatlı değildir. Kimçi ile beraber alkollü makgeolli ve dongdongju gibi içkiler anju olarak servis edilir.

Malzemeler
• Kimçi
• Soğan
• Un
• Tuz
• Şeker
• Bitkisel yağ

Tarif
1. Bir kaseye 1 fincan doğranmış kimchi ,3 yemek kaşığı kimchi suyu,2 yemek kaşığı kıyılmış soğan ,yarım çay kaşığı tuz,yarım çay kaşığı şeker,yarım fincan un (gerekli olan tüm un),ve ¼ fincan suyu bir kaşıkla iyice karıştırın.
2. 12 inc büyüklükte yapışmaz tava orta sıcaklıkta ısıtın ve 2 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağını gezdirin.
3. Kimchi pankeki hamuru karışımını tavaya koyun ve incecik olacak şekilde kaşık yardımıyla yayın.
4. Tabanı kızarıp çıtırdayıncaya kadar 1 veya 1,5 dk kadar pişirin.
5. Spatula ile tersini çevirin ya da kaydırın.
6. 1,5 dk daha orta ateşte pişirin.
7. 7. Bir kez daha çevirin ve servis etmeden önce 30 sn daha pişirin.*püf noktası: tavadan çıktığı gibi servis edin veya soğutun sonra küçük parçalara ayırıp servis edin.

English

Kimchijeon or kimchi jeon (also known as Kimchi buchimgae [김치부침개]) (Korean pronunciation: [kimtɕʰi dʑʌn]) is a variety of jeon, or Korean pancake-like dish, primarily made with sliced kimchi, flour batter and sometimes other vegetables. However, meat (ground pork) is also often added. Kimchi, spicy pickled vegetables seasoned with chili pepper and jeotgal, is a staple in Korean cuisine. The dish is good for using up ripened kimchi. Kimchijeon is often recognized in Korean culture as a folk dish of low profile that anyone could make easily at home with no extra budget.

It is usually served as an appetizer, snack or banchan (side dish).

When preparing kimchijeon, brine from kimchi is often added, especially that of baechu kimchi, made from Napa cabbage. The brine lends its red color to the batter but is not spicy itself. Along with kimchi, it is served as anju with alcoholic beverages such as makgeolli or dongdongju.

Ingredients
• Kimchi
• Flour
• Salt
• Onion
• Sugar
• Vegatable oil

Directions
1. In a bowl, place 1 cup of chopped kimchi, 3 tbs of kimchi juice, 2 tbs chopped onion, ½ ts salt, ½ ts sugar, ½ cup flour (all purpose flour), and ¼ cup of water and mix it well with a spoon.
2. Heat up a 12 inch non-stick pan over medium high heat and drizzle about 2 tbs grape seed oil.
3. Place the mixture of kimchi pancake batter on the pan and spread it thinly and evenly with a spoon.
4. Cook it for 1 to 1½ minutes until the bottom gets golden brown and crispy.
5. Turn it over with a spatula or flip it.
6. Lower the heat to medium and cook for another 1½ minutes.
7. Turn it over one more time and cook for 30 seconds before transfering it to a serving plate.
*tip: Serve it right out of the pan or cool it down and cut it into bite size to serve.

Kaynak 1 / Source 1
Kaynak 2 / Source 2
[Resim: ljEvAp.png]
Cevapla
#2
Teşekkür ederiz Şehriban. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#3
Teşekkür ederiz.^^
Cevapla
#4
Kimchijeon / 김치전
Translate: Şehriban KILIÇSOKAN

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi