yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kimchi Mandu / 김치 만두
#1
Kimchi Mandu / 김치 만두


[Resim: ssi9.jpg]

Mandu basitçe Kore hamur köftesidir. Çin jiaozisi (饺子) ve Japon gyozasıyla oldukça benzerdir. Kimchi zaten Kore mutfağının çok popüler bir yemeğidir. Neredeyse çoğu Kore yemeğinde mevcuttur. Mevsimsel sebzelerle yapılmaktadır. Kullanılan sebzeler genelde napa lahanası, turp, taze soğan ya da salatalık gibi sebzelerdir. Aslen çok yönlü malzeme olan bu yemeğin tatlı/eşki bir tadı olmakla beraber aynı zamanda acı/baharatlı bir tadı da vardır. Kimchi ile kızartılmış pilav, çorbalar ve bu tarifle Kore hamur köfteleri yapılabilir. Mandular oldukça lezzetli ve yapılışı da gayet kolay bir yiyecektir.


Malzemeler:
400g ince doğranmış kimchi
2 yemek kaşığı susam yağı
3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
500g yuvarlak hamur (yaklaşık 50-60 adet)

Yapım Aşamaları:

1-Doğranmış kimchilerinizi müslin/tülbent üzerine yerleştirin.
2-Suyunu saklamak isterseniz, bir kase üzerinde sıkın.
3-Maksimum sıvı miktarını saklayabilmek için olabildiğinde fazla sıkabilirsiniz.
4-Kimchinizi bir kase içinde susam ve susam yağı ile iyice karıştırın.
5-Yuvarlak köfte hamurunu masaya açık bir şekilde yerleştirin.
6-Tam ortasına çay kaşığı ile hazırladığınız susamlı ve susam yağlı kimchi karışımını yerleştirin.
7-Hamurun elinize yapışmaması için elinizi bir miktar su ile ıslatın.
8-Yarım daire şeklinde hamuru katlayın ve içindeki malzemenin dışarı çıkmaması için etrafını hafif çimdikleyerek iyice kapatın.
9-Oluşturduğunuz yarım dairenin iki kenarını hamuru yuvarlayarak birleştirin.
10-Manduları tepsiye şekillerini bozmayacak şekilde aralarında biraz mesafe bırakarak yerleştirin.
11-Kaynatmak için su hazırlayın.
12-Mandularınızı suya atın ve suyun üzerine çıkana kadar orta ateşte kaynatın. Bu noktadan sonra mandularınızı oluklu kaşıkla suyunu süzdürerek alın ve dilediğiniz şekilde servis edin.

Kaynak


English


Mandu are simply Korean Dumplings. It is quite similar to Chinese dumplings(饺子jiaozi) and Japanese gyoza. Also, kimchi is a very popular food ingredient in Korean cuisine. Indeed, kimchi is present in almost every Korean meals. It is made up of vegetables with seasonings. Vegetables usually include napa cabbage, radish, green onions or cucumber. It has this sweet/sour taste, but the thing I love most about that meal is its hot/spicy taste! Kimchi is such a versatile ingredient. You can make fried rice with it, soups and in this recipe Korean dumplings! Mandus are delicious and they are quite easy to wrap.

Ingredients:
400g kimchi, thinly chopped
2 tbsp sesame oil
3 tbsp toasted sesame seeds
500g round dumpling wrappers (about 50-60)

Steps:
1-Place your chopped kimchi in a muslin/cheese cloth. If you want to keep the water, then squeeze the kimchi above a bowl. Squeeze as much as you can to remove the maximum amount of liquid.
2-Combine chopped kimchi, sesame oil and toasted sesame seeds together in a bowl. Mix well with a spoon.
3-Place one dumpling wrapper in the palm of your hand.
4-Put one teaspoon of filling in the middle.
5-Dip your finger in some water and wet the edges of the wrapper.
6-Fold the dumpling wrapper into a semi-circle and pinch (using thumb and index finger) around the filling as shown below. The “pinching” around the filling is very important if you want to get a nice “shell-like” shape.
7-Wet one end of the dumpling wrapper and bring that end to the other end, sticking them together. The dumpling should be held such that the filling is facing top.
8-Place it on a tray and proceed with the other dumpling wrappers.
9-Bring water to a boil.
10-Add your manduz and cook over medium heat until manduz float to the top. At this point, you can remove them using a slotted spoon.


www
Cevapla
#2
[Resim: 5u4n.png]

[Resim: 4ff.png]

[Resim: hm58.png]

[Resim: iyw1.jpg]
www
Cevapla
#3
[Resim: fmpk.jpg]

[Resim: cyg8.jpg]

[Resim: vo4.png]

[Resim: j152.jpg]
www
Cevapla
#4
[Resim: 98c1.jpg]

[Resim: zm71.png]

[Resim: 9xoe.png]
www
Cevapla
#5
Çok güzel gözüküyor.Allahrazi

Konu için teşekkürler.Opucuk
♥merve d.»»sooma»»korecer»»TaeKey♥
SHINee»» BTOB»» BTS ««C.N. Blue ««2NE1
Cevapla
#6
Konu için teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Cevapla
#7
lezzetlidir ^^ teşekkürler ^^
Cevapla
#8
ooo canım çektim vallahi bunu kimchi acılı ve hamur uyumlu soya sosu çok güzel olurdu lezzetli paylaş için teşekkürler Smile
İmzanız forum kurallarına aykırı büyüklükte olduğundan silinmiştir. Uygun boyut: 400x103
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi