05-05-2016, Saat: 11:40
Kimchi Godeungeo-Tongjorim Jjigae / 김치 고등어통조림 찌개
Kimchi and Mackerel Camping Stew
Kimchi ve Uskumrulu Kamp Güveci
![[Resim: bDzqG0.jpg]](http://i.hizliresim.com/bDzqG0.jpg)
Malzemeler (4 Kişilik)
- 1 tam ¼ kase doğranmış, mayalanmış kimchi
- 1 adet (1 kase kadar) doğranmış soğan
- 1 adet orta boy ,soyulmuş ve iri parçalar halinde doğranmış, patates
- 2 diş soyulmuş ve kıyılmış sarımsak
- 2 ila 3 yemek kaşığı gochujang (acı biber salçası)
- 1 adet doğranmış yeşil biber
- 1 bardak su
- 1 kutu uskumru turnası ya da uskumru
Yapılışı
1) Bir tencerede kimchi, soğan, patates, sarımsak ve yeşil biber bir araya getirilir. Gochujang ilave edilir ve bir kaşıkla iyice karıştırılır.
2) Bir kutu uskumru eklenir ve su eklenir.
3) Kapağı kapatılır ve orta ateşte 15 dakika pişirilir. Bir kaşıkla karıştırılır. Isı düşürülür ve 15 dakika daha pişirilir.
4) Ateşten alınır ve pilav ile hemen servis edilir.
|| English ||
Ingredients (Serves 4)
- 1¼ cup fermented kimchi, chopped
- 1 onion (about 1 cup), chopped
- 1 medium size potato, peeled and cut into bite size chunks
- 2 cloves of garlic, peeled and minced
- 2 to 3 tablespoons gochujang (hot pepper paste)
- 1 green chili pepper, chopped
- 1 cup water
- 1 can of saury or mackerel
Directions
1) Combine the kimchi, onion, potato, garlic, green chili pepper in a pot. Add the gochujang and mix well with a spoon.
2) Add a can of mackerel or saury, and the water.
3) Close the lid and boil over medium high heat for 15 minutes. Stir and mix with a spoon. Lower the heat to medium-low and cook for another 15 minutes.
4) Remove from the heat and serve immediately with rice.
Kaynak / Source
Kimchi and Mackerel Camping Stew
Kimchi ve Uskumrulu Kamp Güveci
![[Resim: bDzqG0.jpg]](http://i.hizliresim.com/bDzqG0.jpg)
Malzemeler (4 Kişilik)
- 1 tam ¼ kase doğranmış, mayalanmış kimchi
- 1 adet (1 kase kadar) doğranmış soğan
- 1 adet orta boy ,soyulmuş ve iri parçalar halinde doğranmış, patates
- 2 diş soyulmuş ve kıyılmış sarımsak
- 2 ila 3 yemek kaşığı gochujang (acı biber salçası)
- 1 adet doğranmış yeşil biber
- 1 bardak su
- 1 kutu uskumru turnası ya da uskumru
Yapılışı
1) Bir tencerede kimchi, soğan, patates, sarımsak ve yeşil biber bir araya getirilir. Gochujang ilave edilir ve bir kaşıkla iyice karıştırılır.
2) Bir kutu uskumru eklenir ve su eklenir.
3) Kapağı kapatılır ve orta ateşte 15 dakika pişirilir. Bir kaşıkla karıştırılır. Isı düşürülür ve 15 dakika daha pişirilir.
4) Ateşten alınır ve pilav ile hemen servis edilir.
|| English ||
Ingredients (Serves 4)
- 1¼ cup fermented kimchi, chopped
- 1 onion (about 1 cup), chopped
- 1 medium size potato, peeled and cut into bite size chunks
- 2 cloves of garlic, peeled and minced
- 2 to 3 tablespoons gochujang (hot pepper paste)
- 1 green chili pepper, chopped
- 1 cup water
- 1 can of saury or mackerel
Directions
1) Combine the kimchi, onion, potato, garlic, green chili pepper in a pot. Add the gochujang and mix well with a spoon.
2) Add a can of mackerel or saury, and the water.
3) Close the lid and boil over medium high heat for 15 minutes. Stir and mix with a spoon. Lower the heat to medium-low and cook for another 15 minutes.
4) Remove from the heat and serve immediately with rice.
Kaynak / Source