Kale Namul (케일 나물)
![[Resim: 65ddnl.jpg]](http://i.hizliresim.com/65ddnl.jpg)
Malzemeler
1 lahana
1 yeşil soğan
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
1 çay kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı kavrulmuş susam yağı
½ çay kaşığı kavrulmuş susam
Tuz
Yapılışı
Lahanaları yıkayın ve saplarından ayırın. Lahanaları 1-2 santim genişliğinde parçalara ayırın. Lahanaların kıvrımlı yapısı olduğundan muhtemelen 16 bardak sonra bu işlem bitecektir.
Geniş bir tencereye su koyun ve haşlanması için lahanaları ekleyin. Lahanaları tencerede yaklaşık 4 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Bir süzgeçe lahanaları boşaltın ve soğuk suyla yıkayarak pişirme sürecini durdurun. Ve birbirinden bağımsız parçaları nazikçe parmaklarınızla ayırıp, suyunu sıkın.
Bir kaseye lahaları koyun ve susam hariç bütün malzemeleri ekleyin. Tuzla terbiyeleyip ellerinizle iyice karıştırın. Servis tabağına alınan Kale Namul'u süslemek için üzerine kavrulmuş susam serpin. Serin yada oda sıcaklığında servis edin.
English
Ingredients
1 pound kale
1 green onion
1 clove garlic, finely minced
1 tsp. soy sauce
1 tsp. roasted sesame oil
½ tsp. roasted sesame seeds
Salt, to taste
Directions
Wash kale and remove stems. Cut any large pieces so that the kale is in 1 to 2-inch size pieces. Since the kale is so crinkly, you will probably end up with a volume of about 16 cups.
Bring a large stockpot of water to a boil, then add the kale. Stir to submerge the kale, and return water to a boil, then cook about 4 minutes more until kale is tender and has lost its “raw” flavor but is still bright green.
Drain kale in a colander and rinse with cold water to stop the cooking process. Gently squeeze the kale to remove as much water as possible, then fluff up the kale with your fingers to loosen the pieces from each other.
Place the kale in a bowl and sprinkle all of the remaining ingredients, except for the sesame seeds, over the kale. Toss with your hands to thoroughly mix the ingredients, and season with salt to taste. Transfer to a serving dish and sprinkle with sesame seeds for garnish, serving the kale namul cool or at room temperature.
Kaynak / Source
![[Resim: 65ddnl.jpg]](http://i.hizliresim.com/65ddnl.jpg)
Malzemeler
1 lahana
1 yeşil soğan
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
1 çay kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı kavrulmuş susam yağı
½ çay kaşığı kavrulmuş susam
Tuz
Yapılışı
Lahanaları yıkayın ve saplarından ayırın. Lahanaları 1-2 santim genişliğinde parçalara ayırın. Lahanaların kıvrımlı yapısı olduğundan muhtemelen 16 bardak sonra bu işlem bitecektir.
Geniş bir tencereye su koyun ve haşlanması için lahanaları ekleyin. Lahanaları tencerede yaklaşık 4 dakika kadar karıştırarak pişirin.
Bir süzgeçe lahanaları boşaltın ve soğuk suyla yıkayarak pişirme sürecini durdurun. Ve birbirinden bağımsız parçaları nazikçe parmaklarınızla ayırıp, suyunu sıkın.
Bir kaseye lahaları koyun ve susam hariç bütün malzemeleri ekleyin. Tuzla terbiyeleyip ellerinizle iyice karıştırın. Servis tabağına alınan Kale Namul'u süslemek için üzerine kavrulmuş susam serpin. Serin yada oda sıcaklığında servis edin.
English
Ingredients
1 pound kale
1 green onion
1 clove garlic, finely minced
1 tsp. soy sauce
1 tsp. roasted sesame oil
½ tsp. roasted sesame seeds
Salt, to taste
Directions
Wash kale and remove stems. Cut any large pieces so that the kale is in 1 to 2-inch size pieces. Since the kale is so crinkly, you will probably end up with a volume of about 16 cups.
Bring a large stockpot of water to a boil, then add the kale. Stir to submerge the kale, and return water to a boil, then cook about 4 minutes more until kale is tender and has lost its “raw” flavor but is still bright green.
Drain kale in a colander and rinse with cold water to stop the cooking process. Gently squeeze the kale to remove as much water as possible, then fluff up the kale with your fingers to loosen the pieces from each other.
Place the kale in a bowl and sprinkle all of the remaining ingredients, except for the sesame seeds, over the kale. Toss with your hands to thoroughly mix the ingredients, and season with salt to taste. Transfer to a serving dish and sprinkle with sesame seeds for garnish, serving the kale namul cool or at room temperature.
Kaynak / Source
♥I watching Descandants on the Sun♥
♥♥Vazgeçen zafer elde edemez♥
♥♥♥Minoz♥