Kalbi / 갈비
![[Resim: galbi.jpg]](http://img406.imageshack.us/img406/1875/galbi.jpg)
Izgara için favori bir lezzettir. Kalbi yapmanın sırlarını öğrenin ve bir sonraki Barbekü partisinde arkadaşlarınızı etkileyin.
İçindekiler
Kısa sığır eti kaburgası (4 lbs), Yeşil Soğan (2), Sarımsak (4 diş), Soya Sosu (3/4 bardak), Susam yağı (1 tbs), Susam çekirdekleri (2 tbs), Beyaz Sirke (1/4 tbs), Şeker (2 tbs), Karabiber (1/4 tbs), Soğan (1/4), Su (1/4 bardak)
Yapılışı
1. Et
a) Etten fazlalıkları sıyırın.
b) Kemiğe yaklaşana kadar eti sıyırın.
2. Çeşni
a) Soğanın zarını sıyırın ve birkaç kaşık suyla mikserde sıvı hale gelene kadar karıştırın.
b) Sarımsağı doğrayın.
c) Yeşil soğanları doğrayın.
d) Soğan çözeltisini, sarımsağı ve yeşil soğanları bir kaba koyun ve soya sosu, susam yağı, susam çekirdeği ile karıştırın. Beyaz şarap, şeker, karabiber ve su ilave edin.
3. Çeşniye eti ekleyin ve dolapta bir gece bekletin.
4. Izgarada pişirin.
Not: Izgara yerine fırında da pişirilebilir.
![[Resim: galbi2.jpg]](http://img88.imageshack.us/img88/5604/galbi2.jpg)
ENGLISH
Galbi generally refers to a variety of gui or grilled dishes in Korean cuisine.
Ingredients
Beef ribs, Soy sauce, Sugar, Water, Onion, Green onions, Garlic, Black Pepper, Sesame oil, Sesame seeds
Preparation
1. Put all ingredients except ribs in a large bowl.
2. Mix them well together. Make sure all sugar is melted.
3. place ribs in the marinate one by one.
4. Cover and leave it in the fridge for 12 - 24 hours.
5. Cook on BBQ or on a frying pan on medium to high heat until nicely browned.
![[Resim: galbi.jpg]](http://img406.imageshack.us/img406/1875/galbi.jpg)
Izgara için favori bir lezzettir. Kalbi yapmanın sırlarını öğrenin ve bir sonraki Barbekü partisinde arkadaşlarınızı etkileyin.
İçindekiler
Kısa sığır eti kaburgası (4 lbs), Yeşil Soğan (2), Sarımsak (4 diş), Soya Sosu (3/4 bardak), Susam yağı (1 tbs), Susam çekirdekleri (2 tbs), Beyaz Sirke (1/4 tbs), Şeker (2 tbs), Karabiber (1/4 tbs), Soğan (1/4), Su (1/4 bardak)
Yapılışı
1. Et
a) Etten fazlalıkları sıyırın.
b) Kemiğe yaklaşana kadar eti sıyırın.
2. Çeşni
a) Soğanın zarını sıyırın ve birkaç kaşık suyla mikserde sıvı hale gelene kadar karıştırın.
b) Sarımsağı doğrayın.
c) Yeşil soğanları doğrayın.
d) Soğan çözeltisini, sarımsağı ve yeşil soğanları bir kaba koyun ve soya sosu, susam yağı, susam çekirdeği ile karıştırın. Beyaz şarap, şeker, karabiber ve su ilave edin.
3. Çeşniye eti ekleyin ve dolapta bir gece bekletin.
4. Izgarada pişirin.
Not: Izgara yerine fırında da pişirilebilir.
![[Resim: galbi2.jpg]](http://img88.imageshack.us/img88/5604/galbi2.jpg)
ENGLISH
Galbi generally refers to a variety of gui or grilled dishes in Korean cuisine.
Ingredients
Beef ribs, Soy sauce, Sugar, Water, Onion, Green onions, Garlic, Black Pepper, Sesame oil, Sesame seeds
Preparation
1. Put all ingredients except ribs in a large bowl.
2. Mix them well together. Make sure all sugar is melted.
3. place ribs in the marinate one by one.
4. Cover and leave it in the fridge for 12 - 24 hours.
5. Cook on BBQ or on a frying pan on medium to high heat until nicely browned.