yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jangheung Pen Shell Village's Bajirak (Short-Necked Clam)
#1
Jangheung Pen Shell Village's Bajirak (Short-Necked Clam)
Jangheung Pen Shell Köyü Bajiragi (Kısa Boyunlu İstiridye)



[Resim: bajirak.jpg]


Deungyangman; Jongheung, Bosung ve Goheung yarımadalarının yakınındadır ve çamur düzlüklernde bolca kabuklu deniz hayvanı bulunur. Bajirak alanı, Deungyangman’da ki deniz çekilmesi süresince çamur düzlüklerinde meydana getirir.

Bu bölge bajiraklar için en iyi koşullar olan gelgit olayları ve 2~3 metre su derinlipine sahiptir.

Özellikle, bu bölgedeki bajiraklar ve kalem kabuklular sakız gibi ve lezzetlidir.

Her ne kadar Bajirak’in tadı, ilkbahar sonu ile yaz başlangıcı süresi arasında yumurtlamasından dolayı kötü olsa da, her mevsim yenilebilen bir yiyecektir ve karaciğer hastalığı veya safra kesesi taşı acısı yaşayan insanlar için harikadir. Bajirak çorbası da sindirim sorunu olan insanlar için mükemmeldir.

Kijogae Köyü’nde insanlar bajiraklari çiğ yer. En lezzetli zamanları Mart ve Nisan ayları arasıdır. Ayrıca muhteşem lezzetinden dolayı güneydeki Yemek Festivali’nde ünlüdür.



Çeviri: Mühürdar Mishil


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


»º°~English~°º«

Deungyangman, where it is close to Jangheung, Bosung, and Goheung peninsula, has abundant shellfishes in its mudflat. During ebb tide of Deungyangman, bajirak field is created on the mudflat.
This region has the best condition for bajiraks, appropriate ebb and flow of the tide and water depth of 2~3m.
The bajiraks and pen shells from this region are especially chewy and delicious.
Although bajirak tastes a little bad during late spring through the beginning of summer due to its spawning, it is an all-season food and great for people suffering liver diseases or cholelithiasis. Bajirak soup is also great for people with digestive trouble.
In Kijogae Village, people eat raw bajiraks. It tastes best between March and April.
Also popular for bajirak cut noodles, bajirak is fresh seafood which propels detoxification of livers. It is also popular in Southern Food Festival due to its great taste.


Kaynak / Source
Cevapla
#2
Paylasiminiz için tesekkür ederim.
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
Cevapla
#3
Lezzetli oldugunu söylüyorlar denemek lazim. ^^
Tesekkürler. Opucuk
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi