yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Janchi Guksu / 잔치국수
#21
Konu ve düzenleme için teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/pages/korea-fan...2387364063

(18-05-2010, Saat: 17:26)Menekşe06 yazdı:

Janchi-guksu / 잔치국수

-Malzemeler-

*Erişte
*Guksu Eriştesi (ince buğday eriştesi)
*Su
*Doğranmış yeşil soğan

-Dashi Sosu İçin-

*1 şişe Dashi
*1 adet doğranmış soğan
*1/2 doğranmış kabak

-Çeşni Veren Malzemeler-

*Doğranmış Kimchi
*Salatalık (Soyulmuş ve kibrit çöpü büyüklüğünde doğranmış)
*2 adet yumurta (Omlet tarzında yapılmış, üst üste koyularak rulo yapılmış ve ince ince doğranmış)
*Muchim

-Yang Yeomjang Sosu İçin-

*1 çay kaşığı susam (tavada kavrulmuş)
*2 diş doğranmış sarımsak
*1 adet doğranmış yeşil soğan
*1 çay kaşığı Gochugaru (Kore usulü kırmızı biber tozu)
*2 çorba kaşığı soya sosu
*Tuz

-Yapılışı-

1. Havanda susamları döverek YangYeomJang sosunu yapın. Sarımsak, yeşil soğan ve gochugaruyu ekleyerek iyice ezin. Sert bir ezme elde edene kadar, soya sosu ile azar azar karıştırın. Gerekirse tuz ile tatlandırın. Üstüne biraz daha susam serpin.

2. Dashi suyunu, doğranmış soğan ve kabak ile 2 dakika kaynatın.

3. Ayrı ayrı kaplarda ya da büyük bir kapta çeşni vericileri hazırlayın.

4. Guksu eriştelerini hafifçe haşlayın. Haşlanmaları için İtalyan türü spagetti gibi çok fazla süreye gerek yok. Haşladıktan sonra tek tek kaselere koyun ve yeşil soğan ile süsleyin.

5. Erişteleri; dashi sosu, çeşitlendiriciler ve YangYeomJang ile ayrı kaplarda servis edin. Lokantalar, kendi arzularına göre bu malzemelerden kendilerine özgü çorbalar yapmaktadırlar.

Afiyet olsun...

Çeviri: sark_gunesi


Kaynak!

-------------------------------------------------------------------

[Resim: janchiguksu.jpg]


English

-Ingredients-

*Noodles
*Guksu noodles (thin wheat noodles)
*Water (duh!)
*Green onion, chopped

-Dashi Sauce-

*1 pot Dashi
*1 Onion, sliced
*1/2 Zucchini, sliced

-Condiments-

*Kimchi, chopped
*Cucumber, peeled and sliced into matchsticks
*2 Eggs, scrambled like an omelette, rolled, and sliced into thin strips
*Muchim

-YangYeomJang Sauce-

*1 tsp. Sesame seeds, toasted in a dry pan
*2 cloves Garlic, chopped
*1 Green onion, chopped
*1 tsp. Gochugaru (Korean red pepper powder)*
*2 tbsp. Soy sauce
*Salt to taste

-Construction-

1. Make the YangYeomJang sauce by crushing the sesame seeds in a mortar. Add and crush the garlic, green onion, and gochugaru. Gradually mix in the soy sauce until there is a hearty paste. Season with salt, if needed. Sprinkle more sesame seeds on top.
2. Boil the dashi with the sliced onion and zucchini for two minutes.
3. Prepare the condiments in separate dishes or in one big dish.
4. Boil the guksu noodles lightly. They don’t need as much time as Italian style pasta. Put them in individual bowls and garnish with green onion.
5. Serve the noodles, dashi, condiments, and YangYeomJang separately. The diners build their own soups from these ingredients to their liking.

Source!
#22
Konu, çeviri ve düzenleme için teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/pages/Korea-Fan...7584936543

(18-05-2010, Saat: 17:26)Menekşe06 yazdı:

Janchi-guksu / 잔치국수

-Malzemeler-

*Erişte
*Guksu Eriştesi (ince buğday eriştesi)
*Su
*Doğranmış yeşil soğan

-Dashi Sosu İçin-

*1 şişe Dashi
*1 adet doğranmış soğan
*1/2 doğranmış kabak

-Çeşni Veren Malzemeler-

*Doğranmış Kimchi
*Salatalık (Soyulmuş ve kibrit çöpü büyüklüğünde doğranmış)
*2 adet yumurta (Omlet tarzında yapılmış, üst üste koyularak rulo yapılmış ve ince ince doğranmış)
*Muchim

-Yang Yeomjang Sosu İçin-

*1 çay kaşığı susam (tavada kavrulmuş)
*2 diş doğranmış sarımsak
*1 adet doğranmış yeşil soğan
*1 çay kaşığı Gochugaru (Kore usulü kırmızı biber tozu)
*2 çorba kaşığı soya sosu
*Tuz

-Yapılışı-

1. Havanda susamları döverek YangYeomJang sosunu yapın. Sarımsak, yeşil soğan ve gochugaruyu ekleyerek iyice ezin. Sert bir ezme elde edene kadar, soya sosu ile azar azar karıştırın. Gerekirse tuz ile tatlandırın. Üstüne biraz daha susam serpin.

2. Dashi suyunu, doğranmış soğan ve kabak ile 2 dakika kaynatın.

3. Ayrı ayrı kaplarda ya da büyük bir kapta çeşni vericileri hazırlayın.

4. Guksu eriştelerini hafifçe haşlayın. Haşlanmaları için İtalyan türü spagetti gibi çok fazla süreye gerek yok. Haşladıktan sonra tek tek kaselere koyun ve yeşil soğan ile süsleyin.

5. Erişteleri; dashi sosu, çeşitlendiriciler ve YangYeomJang ile ayrı kaplarda servis edin. Lokantalar, kendi arzularına göre bu malzemelerden kendilerine özgü çorbalar yapmaktadırlar.

Afiyet olsun...

Çeviri: sark_gunesi


Kaynak!

-------------------------------------------------------------------

[Resim: janchiguksu.jpg]


English

-Ingredients-

*Noodles
*Guksu noodles (thin wheat noodles)
*Water (duh!)
*Green onion, chopped

-Dashi Sauce-

*1 pot Dashi
*1 Onion, sliced
*1/2 Zucchini, sliced

-Condiments-

*Kimchi, chopped
*Cucumber, peeled and sliced into matchsticks
*2 Eggs, scrambled like an omelette, rolled, and sliced into thin strips
*Muchim

-YangYeomJang Sauce-

*1 tsp. Sesame seeds, toasted in a dry pan
*2 cloves Garlic, chopped
*1 Green onion, chopped
*1 tsp. Gochugaru (Korean red pepper powder)*
*2 tbsp. Soy sauce
*Salt to taste

-Construction-

1. Make the YangYeomJang sauce by crushing the sesame seeds in a mortar. Add and crush the garlic, green onion, and gochugaru. Gradually mix in the soy sauce until there is a hearty paste. Season with salt, if needed. Sprinkle more sesame seeds on top.
2. Boil the dashi with the sliced onion and zucchini for two minutes.
3. Prepare the condiments in separate dishes or in one big dish.
4. Boil the guksu noodles lightly. They don’t need as much time as Italian style pasta. Put them in individual bowls and garnish with green onion.
5. Serve the noodles, dashi, condiments, and YangYeomJang separately. The diners build their own soups from these ingredients to their liking.

Source!

(18-05-2010, Saat: 17:28)Menekşe06 yazdı:

[Resim: foodgjmjanchi.jpg]

[Resim: 44053093.png]

[Resim: 45526330.jpg]

[Resim: 47785374.png]




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi