04-06-2009, Saat: 2:47
(Son Düzenleme: 21-06-2020, Saat: 20:27, Düzenleyen: kıday baksı.)
Jajangmyeon / 자장면
Jajangmyeon (Jjajangmyeon olarakta yazılıyor) Çin yemeği olan zhajiang mian'dan türetilmiş, Kore'ye ait bir yemektir. Yemek buğday makarnası, bazen deniz ürünleriyle, küp şeklinde kesilmiş et ve üzerine bol chunjang sos (tuzlu siyah soya fasulye ezmesi) ile yapılır.
Malzemeler/Detaylar:
Makarna:
Jajangmyeonu yapmak için beyaz buğday unundan yapılmış kalın makarna kullanılır.
Sos:
Sos chunjang adı verilen ezilmiş siyah soya fasulyesi ile yapılır, sosun içine küp doğranmış, sote edilmiş soğan, kabak ve sığır eti veya kıyılmış deniz ürünü eklenir. Sos pişerken kalınlaşması için patates nişastası veya mısır nişastası eklenir ve yemeğin üzerine sıcak şekilde ilave ettikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...
Çeviri: Cheko
English
Jajangmyeon (also spelled jjajangmyeon) is a popular Korean dish, derived from the Chinese dish Zha jiang mian. It consists of wheat noodles topped with a thick sauce made of chunjang (a salty black soybean paste), diced meat and vegetables, and sometimes also seafood.
Ingredients
Noodles
Jajangmyeon uses thick noodles made from white wheat flour.
Sauce
The sauce is made with black bean paste, called chunjang. Chunjang is stir-fryed with diced onions, ground meat (either beef or pork) or chopped seafood, and other ingredients. When cooking the sauce, usually meat stock is added to reduce the salty taste of cooked chunjang, and potato starch or cornstarch and is added to give the sauce a thick consistency.
Kaynak/Source
Jajangmyeon (Jjajangmyeon olarakta yazılıyor) Çin yemeği olan zhajiang mian'dan türetilmiş, Kore'ye ait bir yemektir. Yemek buğday makarnası, bazen deniz ürünleriyle, küp şeklinde kesilmiş et ve üzerine bol chunjang sos (tuzlu siyah soya fasulye ezmesi) ile yapılır.
Malzemeler/Detaylar:
Makarna:
Jajangmyeonu yapmak için beyaz buğday unundan yapılmış kalın makarna kullanılır.
Sos:
Sos chunjang adı verilen ezilmiş siyah soya fasulyesi ile yapılır, sosun içine küp doğranmış, sote edilmiş soğan, kabak ve sığır eti veya kıyılmış deniz ürünü eklenir. Sos pişerken kalınlaşması için patates nişastası veya mısır nişastası eklenir ve yemeğin üzerine sıcak şekilde ilave ettikten sonra servis edilir.
Afiyet Olsun...
Çeviri: Cheko
English
Jajangmyeon (also spelled jjajangmyeon) is a popular Korean dish, derived from the Chinese dish Zha jiang mian. It consists of wheat noodles topped with a thick sauce made of chunjang (a salty black soybean paste), diced meat and vegetables, and sometimes also seafood.
Ingredients
Noodles
Jajangmyeon uses thick noodles made from white wheat flour.
Sauce
The sauce is made with black bean paste, called chunjang. Chunjang is stir-fryed with diced onions, ground meat (either beef or pork) or chopped seafood, and other ingredients. When cooking the sauce, usually meat stock is added to reduce the salty taste of cooked chunjang, and potato starch or cornstarch and is added to give the sauce a thick consistency.
Kaynak/Source