yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interviews of SHINee / SHINee Röportajlari

SHINee grubunun tüm röportajlarını bu başlık altından paylaşabilirsiniz.

Her röportaj için ayrıca konu açmayınız.

adriyass501
[Resim: tumblr_nkiy9h2g7d1u0aiq2o3_250.gif]
L O V E I S Y O U
[Resim: d00722334baa163487916.jpg]

İlk olarak Mayıs'ta sahneye çıktınız ve bu 2. yılınız. Grubun en büyüğü olarak son zamanlarda SHINee için ne düşünüyorsun?
Bir çok şeye alıştık. Eskiden heyecandan titrerdik. Tabii bu şimdi heyecanlı olmadığımız anlamına gelmiyor. Ama sahneye çıkarken daha rahat hissediyoruz. Bundan zevk almaya başladığımızdan beri hayranlarımızla göz teması kuruyoruz.

Sık sık göz teması kurar mısın?
Evet, tabii ki.

Bu hayranlarınızı mutlu edecektir.
Evet, mutlu oluyorlar. Böylece biz de onların mutlu yüzlerini görünce daha mutlu oluyoruz.

İnsanları güldürmek için ilgi çekici bir şeye sahip misin?
Kwack!

Eh? Eh? Kwack?!
Kwack! Kwack! Kwack!

Bu Donald Duck!
Bununla insanları güldürmekten nefret etmiyorum. (Ne biçim çevirdim ya. Biggrin)

Çok iyisin.
Neredeyse iki yıl geçti. Çeşitli şovlarda bu tür yanlarımı gösterme imkanım oldu.

Son zamanlarda dinlediğin albüm?
Jamie Cullum'un 1. albümü. 'Twenty Something' şarkısını gerçekten çok seviyorum. George Benson da dinlerim.

Müzik dışında, eğlenmek için ne tür şeylerle uğraşırsın?
Göründüğüm şovları kaydederim ve toplarım.

Kendini gerçekten bu kadar çok mu seviyorsun?
Hayır! Hayır! Narşistik değilim.

Şimdi Jonghyun'la görüşmeye gideceğiz. Onun için bir mesajın var mı?
Umarım daha komik hikayeler anlatırsın. Lütfen ona söyleyin.

[Resim: d00722334baa163b56514.jpg]

Onew "Daha komik hikayeler anlat" dedi.
Bunu gerçekten söyledi mi?!
(Bir şeyler diyor ama tam çeviremedim. İnsanları güldüremiyorum falan diyor.)

Daha çok cool görevleri mi tercih ediyorsun?
Hayır, tam olarak değil. Bilhassa cool olduğumu düşünmüyorum. Kendi kişiliğimi göstermek istiyorum.

Anlıyorum. 'Juliette' sarkisinin sözlerini sen yazmistin. Gerçekten tutlulu sarki sözleriydi. Hiç bu tür bir ask yasadin mi?
Yasamadim ama yasamak isterdim. Romeo ve Juliet bir kaç gün için asik kaldilar. Hayatimda bir kere böyle bir ask yasamak isterdim ama ölmek istemezdim. (kahkalar)

Müzik disinda nelerle ilgilenirsin?
Egzersiz. Kendime iyi bakarim. Eger kendimi güçlü hissetmezsem hiç bir sey yapamam. Bu yüzden saglik çok önemli. Bunu geçen yil fark ettim.

Ne tür egzersiz?
Çogunlukla sinav, hafif halter kaldirmak. Eger zamanim olursa spor salonuna gitmeyi düsünüyorum. (vücut gelistirme de olabilir)

Futbol veya beyzbol hakkinda ne düsünüyorsun?
Bu tür karsilasmali sporlari sevmiyorum. Bunun yerine vücudumun kuvvetli olmasi için çalismayi tercih ederim.

Barisseversin.
Sanirim.

Zamanin olursa spor salonuna (vücut gelistirmeye) gideceksin. Bunu disinda yapmak istedigin baska seyler var mi?Piyano çalismayi düsünüyorum. (bas çalmak istiyormus Biggrin tam çeviremedigim için yazmadim) Bir de ehliyet almak istiyorum.

Son zamanlarda dinledigin favori CD?
Maxmell'in 'Unplugged'. Maroon 5 da dinlerim.

Minho için mesajin?
Minho çesitli fiziksel oyunlarin oldugu Dream Team programinda. Bu yüzden kendine iyi bak ve bir yerlerini incitme.

[Resim: d00722334baa1649bf3df.jpg]

Sporu sever misin?
Evet, çogu sporu severim.

Sporlar arasinda en çok sevdigin hangisi?
Sanirim futbol.

Ah! Baban! (Profosyonel futbol takimi Daejeon Citizen'in eski antranörü Chae Yoon Kyum)
Evet, bu da sebeplerden biri.

Bu sporda iyi misin?
Bunu kendim söylemek utanç verici ama...Evet iyiyim. (kahkahalar)

Bir sirrin var mi?
Var. Hayallerimden bir tanesi futbol oyuncusu olmak.

Hangi pozisyonda oynamayi seviyorsun.
Santrafor

SHINee'den bir takim olustursan?
Aaa...Sanirim onlar benim kadar ilgilenmiyor. Üzgünüm (kahkahalar)

Bize son zamanlarda dinledigin sarkilari söyleyebilir misin?
Musiq Soul Child'in 'On My Radio' albümü. Özellikle sevdigim sarki 'If You Leave'. Vokal ve melodi benim sevdigim türden.

Görünüsüne bakarsak çok sessizsin. Peki nasil bir kisilige sahipsin?
Hmm...Bence normal bir kisilige sahibim diger üyelerle karsilastiracak olursak. (kahkahalar) En sessiz gibi göründügümü biliyorum ama sadece 5'imiz bir arada oldugumuzda çok gürültülü oluyoruz.

Gerçekten mi?! Bizi güldürecek bir seyler anlatabilir misin?
Eh...

Simdi, hadi, lütfen.
Imkansiz (kahkahalar)

SHINee'nin simdiye kadarki zamanini bir kelimeye ile anlat.
'Servet' (deneyimlerden falan behsediyor Biggrin)

Taemin için mesajin?
Yapabildigin en iyisini yap böylece hedefine ulasirsin.

Taemin'in hedefi ne?
Bilmiyorum. (kahkahalar)

[Resim: d00722334baa165660d98q.jpg]

Yoroshiku onegishimasu

Japoncan ilerlemis. Baska ögrendigin japonca kalimeler var mi?
Aishiteru, wakarima shita, itadakimas, sugoi, ikuzo ve yamete!

Yamete?!
One piece'den ögrendim. Chopper söylemisti. (kahkahalar)

Lise ögrencisi misin?
Evet, 2. yilimdayim.

Gerçekten düzenli olarak okula gidiyor musun?
Tabii ki gidiyorum.

Bugün?
Bugün okul yoktu.

Emin misin?
Evet, eminim. Düzenli olarak okula giderim. Isimle çok mesgul olsam bile okula ögretmenlerimle konusmak için giderim.

Taemin SHINee grubunun en genci, Peki diger 4 üyeden en kibari kim?
4 üye de kibar Biggrin Onew Hyung en büyük ve lider bu yüzden her zaman benim için endiselenir ve beni korur.

Karamsar/ çökmüs hissettigin olur mu?
Neredeyse hayir. Pozitif düsünen insanlardanim.

Son zamanlarda hangi CD'yi dinliyosun?
Timbaland'in 'Shock Value'. Timbaland'dan favorim.

Key için mesajin?
Son zamanlarda Key Hyung'un saçi kurudu ve zarar gördü. Bu yüzden Lütfen tedavi yap.

[Resim: d00722334baa166b171db.jpg]

'2009: Year Of Us' albümünün kapaginda ceketini gördügümde saskina döndüm.
Haklisin, ben de (kahkahalar)

Sanirim uni-sex
Evet, çünkü genellikle bu saç stiline sahip erkek yok. Uni-sex bir imaj denemek istedim bir kereligine. Stilistime danistim ve bu saç stilini seçtim.

Oh evet, Taemin 'Lütfen tedavi yap' dedi.
Ahahah. Tedavi yapmasaydim saçlarim berbat olurdu. Her zaman saçlarimi boyarim bu yüzden zarar gördü.

Sana söyle bir baktim. Arkadasça görüntünden uzaksin.
Bu saç stili ve makyajdan dolayi cool gözüktügümü hissediyorum.

Dans performanslarini taklit ettin.
Evet. Cool gözükmenin de bir siniri olacagindan sevimli yanlarimi gösterdim.

Cool Key ya da Komik Key, Hangisi gerçek?
Bu saç stili ve kiyafetler disinda, sanirim çogu insan görünümümün cool oldugunu söylüyor. Ama gerçekte neseli ve canli bir insanim. Insanlari mutlu etmeyi seviyorum.

Tavsiye ettigin CD?
KE$HA'nin 'ANIMAL' albümü. Amerikada yeni bir sarkici. Her neyse o gerçekten iyi. Tavsiye ederim.

J-Pop hakkinda ne düsünüyorsun?
Üzgünüm son zamanlarda çok mesguldük ve bu yüzden dinlemeye zamanim olmadi. Ah! Ama 'Ryusei no Kizuna'yi gördüm. Gerçekten çok ilginç.

SHINee'nin 2 yilini bir kelime ile anlat.
Sanirim 'çalismak'. Baslangiçta ne yapacagimizi bilmiyorduk ama çok çalistik. Ve 2 yil içinde bir çok sey ögrendik.
Ececigim, çeviri için çok sag ol canim. Opucuk Ilk röportajimiz senden geldi. Biggrin
Çok güzel bir röportaj olmus. Çok tesekkürler. Smile
adriyass501
[Resim: tumblr_nkiy9h2g7d1u0aiq2o3_250.gif]
L O V E I S Y O U
Ellerine saglik Ececigim, gerçekten çok güzel olmus çeviri. xD

Ellerine saglik canim. Smile
Çok tesekkürler. Smile
İmzanız 400*103 pikselden büyük olduğu için silinmiştir.
Çok güzel ellerin dert görmesin. Biggrin
Love......Love...........Love................
Paylasim için tesekkürler. Biggrin
Genc sesli bir grup odayi aydinlatir
Canli ve sen sakrak bir sekilde, bu yepyeni 5 uyeli erkek muzik grubu hepbirlikte selamlar ve bagirirlar
`Merhaba,biz SHINEE yiz`
Gelecek onlar icin parlak gorunuyor.ne de olsa bizi zirveye tasiyan super junior ve tvxq ile ayni etiket altindalar.

Onlar gencler.Onlar seksiler.Ve onlar sarkilarini popseverlerin kalbine ulascak sekilde soyluyorlar.

Sozun kisasi , bu 15-18 yas arasindaki cocuklarin grubu,bu isi kore pop endustrisinde yapmak icin gerekli olan formule sahipler.

Ve gorunuse bakilirsa bu formul ise yariyorda..

Daha kariyerlerinin ilk 3 ayinda,grup “nuuna(abla diye cevirmedim) sen cok sevimlisin” nakaratiyla cyworld digital muzik “ayin en iyi yeni grubu” ve mnet 20li yaslilarin secimi”yeni seksi star” odullerini kapan ve ilk singlelari olan replay sarkisini soylediler bircok ulkeden kendilerinden yasca buyuk olan bayanlarin kalplerine ulasck sekilde...

Ilk albumleriden ikinci singlelari olan “oksijen gibi ask” sarkilariyla soribada muzik indirme sitesinde eylulun ilk haftasi icinde 3 basamak yukseldi.

Ilk albumleri olan “shine world” agustosun sonlarinda yayinlanmasiyla birlikte o hafta hottracks online music magazalarindaki kore pop istatistiklerinde zirveye ulasti.

Fakat bunu cokta buyutmeden evvel,SHINee grubu, kim olduklarini ve albumunun tamamiyle ne hakkinda oldugunu insanlarin bilmesini istiyor.

Geldiklerinde ogle vaktini henuz gecmisti.Ilk once grubun en konuskanlari olan jonghyun ve key tanittilar kendilerini.

Grubun en genc elemani melon sapkali taemin disinda siyah derimsi kot pantolon ve ceketlerle ,kimin kim oldugunu soylemek zordu.

Roportaj evresi baslamis oldugu icin grup elemanlari profesyonelmis gibi davraniyorlardi.ozellikle grup lideri onew cool lugunu hic bozmadi ta ki grubun mnet reality show hakkinda konusmaya baslamasina kadar.

Bu programda her bolumde bi bayan konuk star shine ile flort ediyor.her programin sonundada ,favorisini seciyordu.

Key in ve diger grup elemanlarinin nasil 2 kez secilipte onew in sadece bi kere secildigi hakkinda konusmaya basliyinca grup uyeleri gulmeye basladilar.

Bunun ustune 18 yasindaki grup lideri onew kollarini baglayip surat yaparak `secilmedim cunku secilmek istemedim` dedi.

Sakalar ve geyik devam ederken hepsininde nasil biri oldugunu soylemek dahada kolaylasiyor.bronz tenli,hirsli ve guclu bir vocal olan jonghyun.Hic secilmemis ama hep gorev bilinciyle davranan cocuk onew.

Taemin de grubun hiphop hareketleri yakan bebegi.Key gruba enerji veren kisi.Ve roportajin buyuk bi bolumu boyunca kosede utangac bi sekilde oturan minho da,futbol ve basketbol oynamayi seven biri.

peki bi erkek muzik grubunda olmasi nasil bisey?

“5 yatakli 1 odada uyuyoruz”diye cevapladi key

“jonghyun uykusunda sarki soyluyor”diyede ekledi onew

“ben taemine hamur kizartmasi yapiyor ve yiyeceklerini isitiyorum onun icin”dedi key gururla.

“3 dk ascisi”diye grubun digger kalanlari dalga gecti keyle.

Birlikte yasamak hakkinda konusurken hepside cok guldu.Ama konu muzige gelince hepsi daha ciddilesti.

“Herkez sahneye daha erken cikmak istedi” dedi lise ikiye daha henuz gecicek olan key. Taemin 6. Siniftayken girdi ses sinavina. Grubun geri kalan kismida sm entertainmente 2005 2006 yillarinda girdiler.

Gariptirki hala genc olmalarina ragmen,bu konu hakkinda sanki yillar onceymis gibi konusuyorlardi.Bu da bize sunu hatirlatiyoki onlar gercekten sizin siradan cocuklariniz gibi degil.Onlar full time sarkicilar.

Fakat konu ise gelince olgun olmalarina ragmen ,shine uyeleri bulusma-cikma olaylarida hala cok deneyimsizler.

“Calismaya cok erken basladigimiz icin birisiyle sevgili olmaya hic zamanimiz olmadi”dedi key.”ve replay sarkisi bize geldiginde gercekten sok olduk,cunku daha once hic kendimizden yasli bir kadina asik olmamistik hicbirimizde”

“Videolardan ikinci el deneyim kazandik”diye belirtti jonghyun

“Muzik videolari”diyerek olayi aydinlatti onew,bi yanlis anlasilmaya yer vermemek icin.

Ikinci el deneyimin yardimi dokunmus olmaliki replay hit singleilarinda sarki sozlerini duygusal bi sekilde soylerlerken kendilerinden yasca buyuk bi kiza gercekten inandirici bir sekilde yaranmaya calismislardi kliplerinde.

Yeni albumlerindeki diger cogu sarki da ask konusu uzerinde kurulmus,buna Jong-hyun un ve minhonun favorileri olarak belirttigi “romantic” ve “love`s way” sarkilari dahil.

Son olarak,grup kendini asik olmaya hazir hisstmedigi surece,hayranlari onlara asik olmamak icin kendilerini zor tutcaklara benziyor.

kendi capimda cevirmeye calistigim bi roportajlariSmileenjoy it:atkilinc:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi