yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hwajeon / 화전 (Sweet Flower Pancake)
Gerçektende çok güzellermisOnay bi deneyeyim tabii yapabilirsemBiggrin paylasim için tesekkürler abla Smile
Joo Ji Hoon Fan Club
Yoon Eun Hye Fan Club
tesekkürler tugba abla Smile
Malzemeler:

175 gram pirinç unu
2 çay kasigi tuz
1 su bardagi kaynatilmis su
10 adet sari kasimpati
10 adet sari gül
10 adet hünnap meyvesi
50 gram papatya
1 fincan bal
Pisirmek için bir miktar yag
Damak tadiniza göre içine sekerde ilave edebilirsiniz.

NOT: Kasimpati ve gül yerine taç yapraklari yenilebilen baska çiçeklerde kullanabilirsiniz. Hünnap meyvesi bulamazsaniz hurma (veya sulu olmayan baska bir meyve) da kullanabilirsiniz.

Hazirlanisi:

1. Kaynatilan su (tuzu da bu noktada ilave ediniz.) ile pirinç unu yogurulur. Hamurun daha düzgün olmasi için üzerine örtü örülür ve el ile hamur dövülür.
2. Çiçeklerden taç yapraklari ayrilir. Taç yapraklar soguk suda yikanir ve kurutulur. Hünnap meyveleri dilimlenir.
3. 0.6cm' ve 5 cm çapinda daire olacak sekilde hamurdan sekiller yapilir.
4. Ayiklanmis taç yapraklar, hünnap meyveleri ile hamurun üstünü dekore etmek için kullanilir.
5. Önceden isitilmis (içinde bir miktarda yag koyunu, yanmaz tava kullanmaniz yarariniza olacaktir. Böylece hamur tavaya yapismaz.) bir tavada hamurlar kizartilir.
6. Kizarttiginiz hwajeon üzerine bal döküp servise sunabilirsiniz.

Hazirlama Süresi: 30 dakika
Servis: 5 kisilik

ÇEviri: sunshine

Not: Tarifin Ingilizce metnini bana gönderen arkadasimiz shingun'a tesekkür ederim.
Hakkınızı helal edin. ~
Görünüsü çok güzel ama tadini tahmin edemeyecegim hiç çiçek yemedim Biggrin Tesekkürler abla. Smile
Görüntüsü çok hosSmile tadi da öyledir herhaldeSmile
Sagol paylasimin için Tugba ablaSmile
tesekkürler...
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
Tam bir sanat eseri...Tanitim için sagol TugbacimOnay
Çok ilginç ve canim çekti...=) Paylasim için tesekkürler.
Korea-Fans FAN CLUB
Big Bang FAN CLUB
2NE1 FAN CLUB ....Smile

İmzanız kurallara uymadığı için silinmiştir.
Tesekkürler Tugba Abla ellerine saglik bunlardan yemeyi bende isterdim güzel görünüyorlar. Smile

My Love JJ <3<3<3<3<3
TVXQ and JYJ Forever OT5 ~
Çok güzel ben de yapmak istiyorum. Sarhos Ama anlamadigim bir kaç sey var çiçekleri bir resimde kizartmadan önce yerlestirmis baska bir resimde kizarmis yüze yerlestirmis. Bir de kimi keklerin hamurlari renkli o nasil olmus fikri olan varsa cevaplayabilir mi lütfen? Opucuk

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi