yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1.5/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
How To Read The Korean Language and Literature Section Is An Emotion?
Img-help 
Malum sitemizde bir çok Kore dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan üyemiz var. Peki ama Kore dili ve Edebiyatı bölümü nasıl zor mu kolay mı zorlukları nelerdir? Bu arkadaşlarımız bizlerle bunları paylaşırlarsa çok sevinirim. Umarım geleceğin Kore dili ve Edebiyatı bölümü okuyacak arkadaşlara yardımcı olurlar... ^^
Hemen anlatayim Smileben 2. siniftayim ama 1. siniftaki duygulardan basliyim.Öncelikle bu bölüme ilk geldigimde bir sok yasadim ben.Yeon Sook Kim hocamiz basladi Korece konusmaya ilk defa duymusum çok korkmustuk sinifça.Zor bir dil yazilisi zor çizgilerden olusuyor dogru ama bu sizi vazgeçirmesin çünkü git gide dahada zorlasiyor Biggrin Hangil daha bitmeden 2. sene Hanca devreye giriyor Biggrin Korkutmasin bunlar ben vazgeçmem bölümümden çok güzel arkadaslar tavsiye ederim.Çok eglenceli geçiyor dersler.Zor olsa da eglendiriyor.Eger kendinizi gelistirirseniz Kore her sene 20 civari burs gönderiyor sahsen bizim okulda öyle.Erciyes'te 9 kisi gitmis bu sene.Eger bu bölümden çikip bir meslek sahibi olamazsaniz bile formasyon alabilirsiniz.O avantajiniz var Smile Sizin sorulariniz varsa ben onlari da cevapliyayim Smile
[Resim: unled3krl.png][Resim: unled2xl.png]
Bu sene bildiginiz gibi sinav 2 asamali oldu. Kore Dili Ve Edb. için YDS yani Lys 5'e girmek gerekiyor; Dil-3 puani etkili olacak.

Testlerin agirliklari ise;
(YGS)
Türkçe %48
Sosyal Bilimler %20
Temel Matematik %7
Fen Bilimleri %5
(LYS)
Yabanci Dil % 20
!!!
...
!!!
...
Ben de dil okumak istiyorum ama daha orta okul sondayim.Nasil bir liseye gitmem gerekiyor(Düz lise, meslek lisesi vb.).
Bir de Korece dili ile ilgili Türkiye'de kaç üniversite var?
Dil okuyunca hangi meslegi seçebiliriz?
Bir sirkette falan çevirmen veya kurs gibi çok yönlü bir sey olabilir mi?

çok soru sordum ama cevaplarsaniz sevinirim Smile
(05-02-2010, Saat: 15:39)dbsk_rabia yazdı: Ben de dil okumak istiyorum ama daha orta okul sondayim.Nasil bir liseye gitmem gerekiyor(Düz lise, meslek lisesi vb.).
Birde Korece dili ile ilgili Türkiye'de kaç üniversite var?
Bir sirkette falan çevirmen veya kurs gibi çok yönlü birsey olabilir mi?

Canim Türkiye'de Kore Dili ve Edb. sadece 2 üniversitede var birisi Ankara'da digeri ise Kayseri'de. Dil bölümü olan bir liseye gitmen de yeterli sanirim ki zaten farkli bölümlerden seçim yapabiliyorsun artik Smile Bu yüzden gidecegin lise artik eskisi kadar önemli degil. umarim yardimci olabilmisimdirSmile
!!!
...
!!!
...
Benim gibi dil bolumunde okuyan ve kafasi karisik olan arkadaslar icin cok guzel bir konu olmus tesekkurler Biggrin
Bende seneye sinava giricem daha onceden han min mi'yle konusmustum bana cok yardimci oldu Smile ben uzakdogu dilleri okumaya kafayi taktim zaten en buyuk hayalimdi universite de Koreye veya Japonya ya gidip orda okumak, bunun icin birsuru avantaj sagliyolarmis zaten Smile ama beni korkutan sey issiz kalmak..Cunku universiteyi burda yada orda okuyup bitirdikten sonra Turkiyede yasamak istemiyorum.ve Kore'de herkes Korece biliyorken ne is yapabilirim ki?
Sanirim Japonca'nin puani daha yuksekmis ondan buyuk ihtimal 1.tercihe Comu-Japonca ogretmenligi 2.sine Ankara-Kore Dili ve Edebiyatini yazicam. cok cok az bir ihtimal de Almanca olabilir Biggrin ama hala kafam karisik..fikrimi degistirebilirim yani ..Pisman
Heenim :3 ^w^
I'll be waiting for you
To say you want me to be with you
I'll live in your love and
Your dream forever and ever.
~~

♥ Hero,DBSK,SuJu,Anjell,JGS,SJS,GD,Kim Hyun Joong ♥
(31-10-2009, Saat: 16:22)Han Min Mi yazdı: Hemen anlatayim Smileben 2. siniftayim ama 1. siniftaki duygulardan basliyayim.Öncelikle bu bölüme ilk geldigimde bir sok yasadim ben.Yeon Sook Kim hocamiz basladi Korece konusmaya ilk defa duymusum çok korkmustuk sinifça.Zor bir dil yazilisi zor çizgilerden olusuyor dogru ama bu sizi vazgeçirmesin çünkü git gide dahada zorlasiyor Biggrin Hangil daha bitmeden 2. sene Hanca devreye giriyor Biggrin Korkutmasin bunlar ben vazgeçmem bölümümden çok güzel arkadaslar tavsiye ederim.Çok eglenceli geçiyor dersler.Zor olsa da eglendiriyor.Eger kendinizi gelistirirseniz Kore her sene 20 civari burs gönderiyor sahsen bizim okulda öyle.Erciyeste 9 kisi gitmis bu sene.Eger bu bölümden çikip bir meslek sahibi olamazsaniz bile formasyon alabilirsiniz.O avantajiniz var Smile Sizin sorulariniz varsa ben onlari da cevapliyayim Smile

Formasyon ne demek pekiBiggrin
Ben de Korece ögrenmek istiyorum fakat ingilizce berbat durumda. Bu haldeyken Kore Dili ve Edebiyati ni kazanmam mümkün degil sanirimSad
bnde orta sondayim ve bende kore dili ve edebiyati okumak istiyorum acaba kore dili ve edebiyati bölümü gercekten cok zormu korkuttunuzda biras Allahrazi
(05-02-2010, Saat: 15:39)dbsk_rabia yazdı: Ben de dil okumak istiyorum ama daha orta okul sondayim.Nasil bir liseye gitmem gerekiyor(Düz lise, meslek lisesi vb.).
Bir de Korece dili ile ilgili Türkiye'de kaç üniversite var?
Bir sirkette falan çevirmen veya kurs gibi çok yönlü bir sey olabilir mi?

Dil bölümü olan bir liseye gitmen gerek.Kat sayi olayi su anda karambolde ama eminim ki eskisi gibi olur.Isi sansa birakma bence dil bölümü olan bir okula gitmeni tavsiye ederim.Tercümanlik,rehberlik,özel sirketlerde çalisma,ögretim görevlisi olma gibi farkli görevler yapabilirsin.

Formasyon ne demek pekiBiggrin
[/quote]

Formasyon tabi bildigim kadariyla egitim sürecinin son 2 senesinde ögretmenlik yapacagin bölüme ait dersler aliyorsun sonunda sertifika alip o görevi yapabiliyorsun.

(06-03-2010, Saat: 1:30)byz_gns yazdı: bnde orta sondayim ve bende kore dili ve edebiyati okumak istiyorum acaba kore dili ve edebiyati bölümü gercekten cok zormu korkuttunuzda biras Allahrazi

Ilk baslarda gerçekten çok zor gelmisti ama her bölümün kendine göre zorlugu oldugu için gün geçtikçe dahada kolay hale geliyor.Korkulacak birsey yok Smile
[Resim: unled3krl.png][Resim: unled2xl.png]

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi