14-05-2016, Saat: 14:25
Hot Spicy Kimchi Sujebi
![[Resim: qB1MqZ.jpg]](http://i.hizliresim.com/qB1MqZ.jpg)
Malzemeler (1 kişilik)
- 2 bardak un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 6 adet kurutulmuş ve başları ile bağırsakları temizlenmiş ançuez
- 1 adet ,soyulmuş ve lokma büyüklüğündeki parçalar halinde kesilmiş, orta boy patates
- Bir kasenin çeyreği kadar dilimlenmiş soğan
- 1 sap doğranmış yeşil soğan
- Bir kasenin çeyreği kadar doğranmış kimchi
- 2 yemek kaşığı kimchi suyu
- 1 diş kıyılmış sarımsak
- 2 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- Su
Yapılışı
1) Un, bardağın ¾'ü kadar su, tuz ve bitkisel yağ geniş bir kap içerisinde birleştirilir. Hamur yumuşayıp sıkılaşıncaya dek ile yoğrulur.
2) Hamur plastik bir poşet içerisine konur ve buzdolabına alınır.
Çorbanın Yapımı
1) Derin bir tencereye 3 tam bir yarım su bardağı su, kimchi, kimchi suyu, patates, soğan, sarımsak ve kurutulmuş ançuezler eklenir.
2) Kapağı kapatılır ve kaynayıncaya dek 10 dakika orta ateşte pişirilir.Isı düşürülür ve bir on dakika daha kaynatılır.
3) Bu arada, hamur buzdolabından çıkarılarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek birkaç dakika daha yoğrulur.
4) Plastik torba içerisine geri konur.
5) Tencerenin kapağı açılır ve içerisinden ançuezler çıkarılarak; acı biber salçası ilave edilir. Bir kaşık ile karıştırılır.
Noodle Yapımı
1) Hamur 2 parça halinde bölünür. Bir parçası tekrar plastik torba içerisine konur ve başka bir tarifte kullanılmak üzere buzdolabında muhafaza edilir.
2) Hamur sol el ile konur, çekilir ve sağ el ile esnetilir. Mümkün olduğunca ince olmalıdır. Daha sonra sağ el ile lokma büyüklüğünde parçalar olarak kopartılır. Kaynayan çorbanın içerisine atılır. Hamur bitinceye dek bu işlem tekrar edilir.
3) Tencerenin kapağı kapatılır ve noodle pişinceye dek birkaç dakika kaynatılır.
4) Ateşin altı kapatılır, yeşil soğan ve birkaç damla susam yağı ilave edilir.
5) Sıcak servis edilir.
Not: Arzuya göre, sıcakken yumurta eklenebilir.
|| English ||
Ingredients (1 Serving)
- 2 cups of all purpose flour
- ½ of salt
- 1 Tablespoon of vegetable oil,
- 6 large dried anchovies with the heads and guts removed
- 1 medium potato, peeled, cut into bite sized pieces
- ¼ cup onion, sliced
- 1 stalk of green onion, chopped
- ¼ cup of kimchi, chopped
- 2 Tablespoons of kimchi juice
- 1 garlic clove, minced
- 2 Tablespoons of hot pepper paste
- 1 teaspoon of sesame oil
- water
Directions
1) Combine flour, ¾ cup of water, salt, and vegetable oil in a large bowl. Knead by hand for 10-15 minutes until the dough gets softer and sticks together firmly.
2) Put the dough into a plastic bag and keep it in the refrigerator.
Make stock
1) In a shallow pot, place 3½ cups of water, the kimchi, kimchi juice, potato, onion, garlic, and dried anchovies.
2) Close the lid and bring to a boil for 10 minutes over medium high heat. Lower the heat and simmer another 10 minutes.
3) Meanwhile, take out the dough from the refrigerator and knead a few more minutes until the dough gets smooth and silky.
4) Put the dough back into the plastic bag.
5) Open the lid of the boiling pot and take out the anchovies and add hot pepper paste. Stir it with a spoon.
Make noodles
1) Divide the dough into 2 pieces. Put 1 piece of the dough into a plastic bag and keep it in the fridge for a future use.
2) Put the other dough in your left hand, and pull and stretch it with your right. Get it as thin as you can. Then tear it into bite sized pieces with your right. Drop it into the boiling soup. Repeat this until the dough runs out.
3) Close the lid and boil it for a few more minutes to cook the dough
4) Turn the heat off and add green onion and a few drops of sesame oil.
5) Serve hot!
Note: If you want to, you can add an egg when it’s still hot.
Kaynak / Source
Sujebi / 수제비 (Mild Version) tarifi için tıklayınız!
![[Resim: qB1MqZ.jpg]](http://i.hizliresim.com/qB1MqZ.jpg)
Malzemeler (1 kişilik)
- 2 bardak un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 6 adet kurutulmuş ve başları ile bağırsakları temizlenmiş ançuez
- 1 adet ,soyulmuş ve lokma büyüklüğündeki parçalar halinde kesilmiş, orta boy patates
- Bir kasenin çeyreği kadar dilimlenmiş soğan
- 1 sap doğranmış yeşil soğan
- Bir kasenin çeyreği kadar doğranmış kimchi
- 2 yemek kaşığı kimchi suyu
- 1 diş kıyılmış sarımsak
- 2 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- Su
Yapılışı
1) Un, bardağın ¾'ü kadar su, tuz ve bitkisel yağ geniş bir kap içerisinde birleştirilir. Hamur yumuşayıp sıkılaşıncaya dek ile yoğrulur.
2) Hamur plastik bir poşet içerisine konur ve buzdolabına alınır.
Çorbanın Yapımı
1) Derin bir tencereye 3 tam bir yarım su bardağı su, kimchi, kimchi suyu, patates, soğan, sarımsak ve kurutulmuş ançuezler eklenir.
2) Kapağı kapatılır ve kaynayıncaya dek 10 dakika orta ateşte pişirilir.Isı düşürülür ve bir on dakika daha kaynatılır.
3) Bu arada, hamur buzdolabından çıkarılarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek birkaç dakika daha yoğrulur.
4) Plastik torba içerisine geri konur.
5) Tencerenin kapağı açılır ve içerisinden ançuezler çıkarılarak; acı biber salçası ilave edilir. Bir kaşık ile karıştırılır.
Noodle Yapımı
1) Hamur 2 parça halinde bölünür. Bir parçası tekrar plastik torba içerisine konur ve başka bir tarifte kullanılmak üzere buzdolabında muhafaza edilir.
2) Hamur sol el ile konur, çekilir ve sağ el ile esnetilir. Mümkün olduğunca ince olmalıdır. Daha sonra sağ el ile lokma büyüklüğünde parçalar olarak kopartılır. Kaynayan çorbanın içerisine atılır. Hamur bitinceye dek bu işlem tekrar edilir.
3) Tencerenin kapağı kapatılır ve noodle pişinceye dek birkaç dakika kaynatılır.
4) Ateşin altı kapatılır, yeşil soğan ve birkaç damla susam yağı ilave edilir.
5) Sıcak servis edilir.
Not: Arzuya göre, sıcakken yumurta eklenebilir.
|| English ||
Ingredients (1 Serving)
- 2 cups of all purpose flour
- ½ of salt
- 1 Tablespoon of vegetable oil,
- 6 large dried anchovies with the heads and guts removed
- 1 medium potato, peeled, cut into bite sized pieces
- ¼ cup onion, sliced
- 1 stalk of green onion, chopped
- ¼ cup of kimchi, chopped
- 2 Tablespoons of kimchi juice
- 1 garlic clove, minced
- 2 Tablespoons of hot pepper paste
- 1 teaspoon of sesame oil
- water
Directions
1) Combine flour, ¾ cup of water, salt, and vegetable oil in a large bowl. Knead by hand for 10-15 minutes until the dough gets softer and sticks together firmly.
2) Put the dough into a plastic bag and keep it in the refrigerator.
Make stock
1) In a shallow pot, place 3½ cups of water, the kimchi, kimchi juice, potato, onion, garlic, and dried anchovies.
2) Close the lid and bring to a boil for 10 minutes over medium high heat. Lower the heat and simmer another 10 minutes.
3) Meanwhile, take out the dough from the refrigerator and knead a few more minutes until the dough gets smooth and silky.
4) Put the dough back into the plastic bag.
5) Open the lid of the boiling pot and take out the anchovies and add hot pepper paste. Stir it with a spoon.
Make noodles
1) Divide the dough into 2 pieces. Put 1 piece of the dough into a plastic bag and keep it in the fridge for a future use.
2) Put the other dough in your left hand, and pull and stretch it with your right. Get it as thin as you can. Then tear it into bite sized pieces with your right. Drop it into the boiling soup. Repeat this until the dough runs out.
3) Close the lid and boil it for a few more minutes to cook the dough
4) Turn the heat off and add green onion and a few drops of sesame oil.
5) Serve hot!
Note: If you want to, you can add an egg when it’s still hot.
Kaynak / Source
Sujebi / 수제비 (Mild Version) tarifi için tıklayınız!