yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sujebi / 수제비 (Mild Version)
#1
Sujebi / 수제비 (Mild Version)

[Resim: ljo6qp.jpg]

Malzemeler (2-3 Kişilik)

- 2 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı bitkisel yağ
- 12 adet kurutulmuş ,başları ve bağırsakları temizlenmiş, ançuez
- Kurutulmuş yosun (her tarafı yaklaşık 4 veya 5 inç olmalı)
- 1 sap doğranmış yeşil soğan
- 2 adet ,soyulmuş ve lokma büyüklüğünde doğranmış, orta boy patates
- Yarım kase ,dilimlenmiş, soğan
- 3 diş ,kıyılmış, sarımsak
- 1 yemek kaşığı balık sosu
- 1 yemek kaşığı çorba soya sosu (eğer yoksa, yerine arzuya göre 1-2 tatlı kaşığı tuz kullanılabilir.)
- 1-2 tatlı kaşığı susam yağı
- Su

Yapılışı

1) Un, bardağın ¾'ü kadar su, tuz ve bitkisel yağ geniş bir kap içerisinde birleştirilir. Hamur yumuşayıp, sıkı hale gelinceye dek; 10-15 dakika el ile yoğrulur.
2) Hamur plastik bir poşet/torba içerisine konur ve buzdolabında muhafaza edilir.

Çorba Yapımı
1) Büyük bir tencereye 10 bardak su ilave edilir. Kurutulmuş yosun ve kurutulmuş ançuezler eklenir.
2) Orta ateşte 20 dakika kaynattıktan sonra ısı düşürülerek bir 20 dakika daha kaynatılır.
3) Isı kapatılır, ançuezler ve yosunlar dışarı alınır.
4) Tencereye soğan, sarımsak ve patates ilave edilir ve 10-15 dakika orta ateşte kaynatılır.
5) Pişen yosun, lokma büyüklüğündeki parçalar halinde kesilir. Bir kenara alınır.
6) Tencerenin kapağı açılır ve balık sosu, çorba soya sosu (veya tuz) ve yosun dilimleri eklenir.

Noodle Yapımı
1) Hamur sol el ile konur, çekilir ve sağ el ile esnetilir. Mümkün olduğunca ince olmalıdır. Daha sonra sağ el ile lokma büyüklüğünde parçalar olarak kopartılır. Kaynayan çorbanın içerisine atılır. Hamur bitinceye dek bu işlem tekrar edilir.
2) Tencerenin kapağı kapatılır ve noodle pişinceye dek birkaç dakika kaynatılır. İyice piştiğinde; noodle'lar yüzeye çıkacaktır.
3) Yeşil soğan ve susam yağı ilave edilir.
4) Bir kaseye alınır, kimchi ile sıcak olarak servis edilir.


|| English ||


Ingredients (2-3 servings)

- 2 cups of all purpose flour
- ½ teaspoon of salt
- 1 Tablespoon of vegetable oil
- 12 large dried anchovies, removed the heads and guts
- Dried kelp (about 4 or 5 inches on each side)
- 1 stalk of green onion, chopped
- 2 medium sized potatoes, peeled and cut into bite sized pieces
- ½ cup of onion, sliced
- 3 garlic cloves, minced
- 1 Tablespoon of fish sauce
- 1 Tablespoon of soup soy sauce (If it’s not available, replace it with 1-2 teaspoons of salt according to your taste)
- 1-2 teaspoons of sesame oil
- Water

Directions

1) Combine the flour, ¾ cup water, salt, and vegetable oil in a large bowl. Knead by hand for 10-15 minutes until the dough gets softer and sticks together firmly.
2) Put the dough into a plastic bag and keep it in the refrigerator.

Make stock
1) Place 10 cups of water in a large pot. Add dried kelp and dried anchovies
2) Bring it to a boil for 20 minutes over medium high heat, then lower the heat to simmer for another 20 minutes.
3) Turn the heat off and take the anchovies and kelp out.
4) Add the potato, onion, and garlic to the pot and boil 10-15 minutes over medium high heat.
5) Cut the cooked kelp into bite sized pieces. Set aside.
6) Open the pot and add fish sauce, soup soy sauce (or salt), and the kelp strips.

Make noodles
1) Put the dough in your left hand, and pull and stretch it with your right. Get it as thin as you can. Then tear it into bite sized pieces with your right. Drop it into the boiling soup. Repeat this until the dough runs out.
2) Close the lid and cook for a couple of minutes to let the noodles cook. The noodles will float on the surface when cooked properly.
3) Add the green onion and sesame oil
4) Transfer to a bowl and serve hot with kimchi.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
[Resim: bDOdEY.jpg]

[Resim: 8ZG7Lr.jpg]

[Resim: j3EGNG.jpg]
Cevapla
#3
Teşekkür ederiz. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#4
Hamsi ile yapabiliriz. ^^ Teşekkür ederiz. Smile
[Resim: ZEEa1g.gif]
`·.¸¸.·´´¯`TTTOP`·.¸¸.·´´
ONLY BIGBANG ONLY V.I.P
CHOI SEUNG HYUN | KWON HYUK
Cevapla
#5
Sujebi / 수제비 (Mild Version)
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi