Honghap Jjim / 홍합
![[Resim: 59902bb41c7dff750eef22ec95c6b699.jpg]](http://s11.postimg.org/axgzbfgdv/59902bb41c7dff750eef22ec95c6b699.jpg)
Malzemeler
- 500g Midye
- 1 yeşil chili
- Chili toz 2 çorba kaşığı
- Gochujang 1 çorba kaşığı
- Soya sos 2 çorba kaşığı
- Pişirme şurubu
- 5 bardak su
Hazırlanışı
- Midyeler temizleyin ve kurutun.
- Chili biberleri ince ince doğrayın.
- Kaba su koyun midyeleri kaynatın.
- Kaynadığı sırada üstündeki beyaz köpüğü almayı unutmayın !
- Midyeler kaynadıktan sonra bir kaba alın ayrıca çorba için kaynayan sudan 1 bardak ayırın.
Pişirilişi
- Kabı 10 sn boyunca ısıtın.
- Bazı yağ ve sarımsağı ekleyin.
- Çabucak karıştırın ve yeşil chili ile chili tozunu ekleyin.
- Tekrar karıştırın Gochujang daha sonra şurubu ve soya sosunu ekleyin.
- Daha sonra midyeyi ekleyin ve 3 dk daha kaynatın.
English
Ingredients
- Mussel 500g
- 1 green chili
- Garlic 1tsp
- Chili powder 2 tbsp
- Gochujang 1 tbsp
- Soy sauce 2 tbsp
- Cooking syrup (or corn syrup) 1 tbsp
- Water 5 cups
Preparation
- Clean the mussels individually with a rough cloth or brush.
- Soak the mussels in cold water for about 1 hour.
- Drain the mussels.
- Thin slice the chili.
- Put some water into the pot, boil the mussels.
- When it boils, scoop out the white froth if there is any.
- Take out all the mussels, and 1 cup of boiled water (broth) from the pot.
Cooking
1.Pre heat the wok for 10 seconds.
2.Add some oil and the garlic.
3.Stir it quickly and add the chili powder and green chili.
4.Stir it quickly and add the gochujang, cooking syrup, and the soy sauce.
5.Stir it quickly and add the broth.
6.Add the mussel and simmer it for 3 minutes.
7. Serve it on the plate.
(mykoreankitchen)
![[Resim: 59902bb41c7dff750eef22ec95c6b699.jpg]](http://s11.postimg.org/axgzbfgdv/59902bb41c7dff750eef22ec95c6b699.jpg)
Malzemeler
- 500g Midye
- 1 yeşil chili
- Chili toz 2 çorba kaşığı
- Gochujang 1 çorba kaşığı
- Soya sos 2 çorba kaşığı
- Pişirme şurubu
- 5 bardak su
Hazırlanışı
- Midyeler temizleyin ve kurutun.
- Chili biberleri ince ince doğrayın.
- Kaba su koyun midyeleri kaynatın.
- Kaynadığı sırada üstündeki beyaz köpüğü almayı unutmayın !
- Midyeler kaynadıktan sonra bir kaba alın ayrıca çorba için kaynayan sudan 1 bardak ayırın.
Pişirilişi
- Kabı 10 sn boyunca ısıtın.
- Bazı yağ ve sarımsağı ekleyin.
- Çabucak karıştırın ve yeşil chili ile chili tozunu ekleyin.
- Tekrar karıştırın Gochujang daha sonra şurubu ve soya sosunu ekleyin.
- Daha sonra midyeyi ekleyin ve 3 dk daha kaynatın.
English
Ingredients
- Mussel 500g
- 1 green chili
- Garlic 1tsp
- Chili powder 2 tbsp
- Gochujang 1 tbsp
- Soy sauce 2 tbsp
- Cooking syrup (or corn syrup) 1 tbsp
- Water 5 cups
Preparation
- Clean the mussels individually with a rough cloth or brush.
- Soak the mussels in cold water for about 1 hour.
- Drain the mussels.
- Thin slice the chili.
- Put some water into the pot, boil the mussels.
- When it boils, scoop out the white froth if there is any.
- Take out all the mussels, and 1 cup of boiled water (broth) from the pot.
Cooking
1.Pre heat the wok for 10 seconds.
2.Add some oil and the garlic.
3.Stir it quickly and add the chili powder and green chili.
4.Stir it quickly and add the gochujang, cooking syrup, and the soy sauce.
5.Stir it quickly and add the broth.
6.Add the mussel and simmer it for 3 minutes.
7. Serve it on the plate.
(mykoreankitchen)
••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑••
Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity
•●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens