09-06-2010, Saat: 23:03
(Son Düzenleme: 01-07-2012, Saat: 13:51, Düzenleyen: masal durgun.)
Hoedeopbap / 회덮밥
![[Resim: 000700.jpg]](http://img710.imageshack.us/img710/7710/000700.jpg)
Hoedeopbap, haşlanmış pilav ile beraber dilimlenmiş veya kuşbaşı saengseon hoe'dan (çig balık); marul, salatalık ve susam yaprakları gibi çeşitli sebzelerden, susam yağından, sirkeden ve chogochujang'dan (sirke, gochujang ve şeker ile yapılmış sos) oluşan bir Kore yemeğidir. Hoedeopbap yapımında kullanılan balık genelde ton balığı, somon balığı, ya da beyaz balıktır.
Hoedeopbap'u yeme şekli Bibimbap'ı yeme şekli ile hemen hemen aynıdır. Akşam yemeği yenmeden önce bir kaşık kullanarak masadaki tüm malzemeler karıştırılır.
Çeviri: FiLiZz53, wishné
ENGLISH
Hoedeopbap is a Korean dish consisting of steamed rice mixed with sliced or cubed saengseon hoe (raw fish), various vegetables such as lettuce, cucumber and sesame leaves, sesame oil, and chogochujang (a sauce made from vinegar, gochujang, and sugar). The fish used for making hoedeopbap is generally either tuna, salmon, or whitefish.
The manner of eating hoedeopbap is almost same as that used to eat bibimbap: using a spoon, all the ingredients are mixed together by the dinner at the table before eating.
![[Resim: 000700.jpg]](http://img710.imageshack.us/img710/7710/000700.jpg)
Hoedeopbap, haşlanmış pilav ile beraber dilimlenmiş veya kuşbaşı saengseon hoe'dan (çig balık); marul, salatalık ve susam yaprakları gibi çeşitli sebzelerden, susam yağından, sirkeden ve chogochujang'dan (sirke, gochujang ve şeker ile yapılmış sos) oluşan bir Kore yemeğidir. Hoedeopbap yapımında kullanılan balık genelde ton balığı, somon balığı, ya da beyaz balıktır.
Hoedeopbap'u yeme şekli Bibimbap'ı yeme şekli ile hemen hemen aynıdır. Akşam yemeği yenmeden önce bir kaşık kullanarak masadaki tüm malzemeler karıştırılır.
Çeviri: FiLiZz53, wishné
ENGLISH
Hoedeopbap is a Korean dish consisting of steamed rice mixed with sliced or cubed saengseon hoe (raw fish), various vegetables such as lettuce, cucumber and sesame leaves, sesame oil, and chogochujang (a sauce made from vinegar, gochujang, and sugar). The fish used for making hoedeopbap is generally either tuna, salmon, or whitefish.
The manner of eating hoedeopbap is almost same as that used to eat bibimbap: using a spoon, all the ingredients are mixed together by the dinner at the table before eating.
![[Resim: tumblr_n2xc4tWMgR1qzulz2o5_250.gif]](https://37.media.tumblr.com/330e045fc8b33012817953fb549f8f37/tumblr_n2xc4tWMgR1qzulz2o5_250.gif)
THEY WERE YOUNG AND INDEPENDENT,
AND THEY THOUGHT THEY HAD IT PLANNED.
- Panic! At the Disco