Ho-bak Jeon /호박전/ Pan-fried Squash (Kızartılmış Kabak)
![[Resim: h7b0.jpg]](http://img837.imageshack.us/img837/4852/h7b0.jpg)
Ho bak, Korece’de kabak (zucchini); jeon ise krep (pan ke i ki) anlamına gelmektedir. Aperatif ya da yemek yanlarında atıştırmalık olarak yenilir.
Malzemeler
- Kalın halkalar halinde doğranmış yarım kabak
- 1/3 bardak un
- 1 adet çırpılmış yumurta
- Tuz
- Kızartılması için de bitkisel yağ
Hazırlanışı
Halkalar halinde kesilen kabağın her parçasının iki yüzü de iyice tuzlanır. Daha sonra kabaklar hafifçe una batırılır. Unlanan kabaklar yumurtaya bulanır.
Diğer tarafta tavaya 3-4 kaşık yağ koyularak kızmaya bırakılır. Hazırlanan kabaklar kızdırılmış tavaya atılır ve kabakların her iki tarafı da iyice kızarana kadar orta ateşte iyice pişirilir.
Pişen kabaklar servis tabağına alınır ve soya sosu ile servis edilir.
Afiyet olsun.!
English
Ingredients
- 1 Cup Flour
- 1 Cup Water
- 1 Egg
- 1 Medium Size Zucchini
- 1/2 Onion
- 1 Red Hot Pepper
- 1/2 tsp Salt
- Dipping Sauce Ingredients:
- 1 1/2 Tbps Soy Sauce
- 1/2 tsp Vinegar
Preparation Instructions
Slice up zucchini into thin discs and slice the discs into thin strips.
Place flour, salt and the egg into a medium sized bowl. Add 1 cup of water and stir. Continue adding water until you get a runny batter.
Add the zucchini and mix in.
Heat up your skillet or frying pan to medium heat with a good glug of canola oil. You should make sure to have enough oil to cover the pancake once you flip it as well.
Using a ladle, pour in some batter. Cook for a couple of minutes, then flip over and continue cooking until both sides are browned and crispy. Cut into wedges and eat with soy sauce.
Enjoy your meal.!
![[Resim: h7b0.jpg]](http://img837.imageshack.us/img837/4852/h7b0.jpg)
Ho bak, Korece’de kabak (zucchini); jeon ise krep (pan ke i ki) anlamına gelmektedir. Aperatif ya da yemek yanlarında atıştırmalık olarak yenilir.
Malzemeler
- Kalın halkalar halinde doğranmış yarım kabak
- 1/3 bardak un
- 1 adet çırpılmış yumurta
- Tuz
- Kızartılması için de bitkisel yağ
Hazırlanışı
Halkalar halinde kesilen kabağın her parçasının iki yüzü de iyice tuzlanır. Daha sonra kabaklar hafifçe una batırılır. Unlanan kabaklar yumurtaya bulanır.
Diğer tarafta tavaya 3-4 kaşık yağ koyularak kızmaya bırakılır. Hazırlanan kabaklar kızdırılmış tavaya atılır ve kabakların her iki tarafı da iyice kızarana kadar orta ateşte iyice pişirilir.
Pişen kabaklar servis tabağına alınır ve soya sosu ile servis edilir.
Afiyet olsun.!
English
Ingredients
- 1 Cup Flour
- 1 Cup Water
- 1 Egg
- 1 Medium Size Zucchini
- 1/2 Onion
- 1 Red Hot Pepper
- 1/2 tsp Salt
- Dipping Sauce Ingredients:
- 1 1/2 Tbps Soy Sauce
- 1/2 tsp Vinegar
Preparation Instructions
Slice up zucchini into thin discs and slice the discs into thin strips.
Place flour, salt and the egg into a medium sized bowl. Add 1 cup of water and stir. Continue adding water until you get a runny batter.
Add the zucchini and mix in.
Heat up your skillet or frying pan to medium heat with a good glug of canola oil. You should make sure to have enough oil to cover the pancake once you flip it as well.
Using a ladle, pour in some batter. Cook for a couple of minutes, then flip over and continue cooking until both sides are browned and crispy. Cut into wedges and eat with soy sauce.
Enjoy your meal.!