yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hankuk University of Foreign Studies
Hankuk University of Foreign Studies

[Resim: hufslib2.jpg]

Özlü Söz:
Gerçek, Sulh, Yaratılış [진리, 평화, 창조]
Kuruluş: 1954
Başkan: Park Chul

Hankuk Yabancı Diller Üniversitesi Nisan 1954'te İngilizce, Fransızca, Çince, Almanca, İspanyolca ve Rusça eğitimi alan ilk öğrencileriyle yabancı dillerin eğitimi için bir yüksekokul olarak kurulmuştur. 1960'lar ve 70'ler boyunca bu yüksekokul bölümlerini genişletmiştir ve sonunda 1980'de bir üniversite haline gelmiştir. 1981'de Seoul'un uydu kenti Yongin'deki ikinci yerleşkesini açmıştır. Bu ikinci yerleşke, neredeyse Seoul yerleşkesinde verilen tüm derslerin yanı sıra öncelikle öğretilmeyen Lehçe, Romence, Çekçe, Slovakça, Sırpça, Hırvatça, Rusça, Bulgarca, Macarca, Orta Asya Dilleri (Kazakça ve Özbekçe) vs. gibi ek dilleri öğretmektedir. Böyle yaparak, üniversite siyaset, yayıncılık & kitle iletişim araçları alanlarında istikrarlı bir itibara sahiptir.

Kampüs Yeri

[Resim: 795pxhufsmain.jpg]

Seoul Kampüs

270 Imun-Dong, Dongdaemun-Gu, Seoul Kore. TEL 82-2-2173-2114

-Küresel Kampus

89 Wangsan-ri, Mohyeon-myeon, Cheoin-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do, Kore. TEL 82-31-330-4114

[Resim: hufslib3.jpg]

Yabancı Dil Eğitimi ve Testi

Kore'nin üst sıralarda yer alan yabancı dil eğitim enstitüsü büyük diplomatik temasları ve, kamu görevlileri ve yurt dışında iş yapan şirketlerin çalışanları için yoğun ve etkili bir dil eğitimi sağlamak amacıyla hükümetten destek alarak ve Kore Uluslararası Ticaret Birliği ile 1974 yılında kurulmuş uluslu bir ticaret merkezidir.

Kore Dili ve Kültür Merkezi

Kore Dili ve Kültür Merkezi de birinci sınıf Korece dil öğretmenleri ile dünyanın her yerinden insanların Kore'ye gelerek iyi bir komuta ve Kore kültürünün doğru bir anlayış ulaşmalarına yardımcı olmak için Kore dilinde eğitim veren özel bir eğitim kurumudur.

[Resim: seoulsc5.jpg]

Seoul Yerleşkesi

*İngilizce Fakültesi
*Japonca Fakültesi
*Çince Fakültesi
*Batı Dilleri Fakültesi
*Doğu Dilleri Fakültesi
*Toplum Bilimleri Fakültesi
*Hukuk Fakültesi
*İşletme ve Ekonomi Fakültesi
*Küresel İş Yönetimi Fakültesi
*Eğitim Fakültesi
*Uluslararası Çalışmalar Bölümü

Yongin Yerleşkesi

*Mütercim-Tercümanlık Fakültesi
*Orta ve Doğu Avrupa İncelemeleri Fakültesi
*Dil ve Edebiyat Fakültesi
*Beşeri Bilimler Fakültesi
*Ekonomi ve İsletmecilik Fakültesi
*Doğa Bilimleri Fakültesi
*Bilgi ve Endüstri Mühendisliği Fakültesi
*Başlıca Serbest Beşeri ve Toplum Bilimleri Bölümü
*Başlıca Serbest Bilim ve Mühendislik Bölümü
*Uluslararası Spor ve Eğlence Bölümü

Okulumuzun Sloganı

[Resim: 54160320.jpg]

Nasıl Gidebilirim?

[Resim: tourseoul1zm7.gif]

[Resim: touryoungin1zk6.gif]

English

[Resim: hankukuniversityofforei.png]

Motto: Veritas, Pax, Creatio [진리, 평화, 창조]
Established: 1954
President: Park Chul (Hangeul: 박철)

Hankuk University of Foreign Studies was founded as a college for studying foreign languages in April 1954 with its first students studying English, French, Chinese, German, Spanish and Russian. Throughout the 1960s and 70s, the college expanded its programmes and finally became a university in 1980. In 1981, it opened its second campus in Yongin, a satellite city of Seoul. The second campus teaches additional languages not provided in the first, namely Polish, Romanian, Czech, Slovakian, Serbian, Croatian, Russian, Bulgarian, Hungarian, Central Asian Languages (Kazakh and Uzbek) etc. as well as most subjects on offer at the Seoul campus. By doing so, the university has strong reputation in the field of diplomacy, broadcasting & mass media.[/b]

Foreing Language Training And Testing

Korea’s top-ranked foreign language training institute was established in 1974 with support from the government and the Korea International Trade Association to provide intensive and effective language training to public officials and staff of companies who do business abroad, in order to promote greater diplomatic contacts and multinational trade.

Center For Korean Language And Culture

The Center for Korean Language and Culture is a specialized educational institute that provides Korean language education to help people from around the world to achieve a good command of Korean and a correct understanding of Korean culture while also nurturing top-notch Korean language teachers.

Campus Location

-Seoul Campus

270 Imun-Dong, Dongdaemun-Gu, Seoul, Korea. TEL 82-2-2173-2114

-Global Campus

89 Wangsan-ri, Mohyeon-myeon, Cheoin-gu, Yongin-si, Gyeonggi-do, Korea. TEL 82-31-330-4114

Seoul Campus

*College of English
*College of Japanese
*College of Chinese
*College of Occidental Languages
*College of Oriental Languages
*College of Social Sciences
*College of Law
*College of Business and Economics
*College of Global Business Administration
*College of Education
*Division of International Studies

Yongin Campus

*College of Interpretation and Translation
*College of Central and East European Studies
*College of Languages and Literature
*College of Humanities
*College of Economics and Business
*College of Natural Science
*College of Information and Industrial Engineering
*Open Major Division of Humanities & Social Studies
*Open Major Division of Science & Engineering
*Division of International Sport & Leisure

Kaynak/Source

Website
Başak, detaylı ve güzel çalışman için teşekkür ederiz... Smile
HUFS'ta okuyan Koreli bir arkadaşım var. Türkoloji bölümündeymiş. Böylece okulu hakkında bilgi edinmiş oldum. Emeğiniz için teşekkürler.
[Resim: imagescaty6id4.jpg]

kiday baksi yazdı:Başak, detaylı ve güzel çalışman için teşekkür ederiz... Smile

Hilmi ağabey teşekkür edip durma şuna. İnternetten indirip indirip getiriyor işte. Beni oraya göndersin, o zaman teşekkür ederim belki. Başka bir arkadan vurma söz konusu, farkındaysan. Bu arada bizim okulda da var bir sürü çekik gözlü. Bir sürü, bir sürü... Öğrenci değişim programı falan var mı acaba? Daha önce de sormuştum; nedir bu üniversitelerin başarısı?
Vallahi ben kimseyi zorlamıyorum Özlem. O Hilmi'nin beyefendiliğinden kaynaklanan bir durum. Smile

HUFS'a mi gitmek istiyorsun? Ama şöyle bir sorun var, adamlar Ankara ve Marmara'dan öğrenci kabul ediyorlar ve İngilizce ön koşul. Ama sen şansını yine de dene istersen. Belki yaz okulu falan vardır.
Buradan da bakabilirsin istersen: http://www.hufs.ac.kr/index.htm (HUFS Hayatı/Uluslararası Öğrenci Değişim Programı)
Orada yaz okulu sezonundan da bahsediyor. Smile

Sizin okulda çekik gözlü olması doğaldır, malum o üniversite yabancı öğrenci mantığı üzerine kurulmuştu ilk zamanlarda. Smile

Üniversite başarısı hakkında da yılda 1500 Türk, Kore'nin belli üniversitelerinde okumaktadır. HUFS da bunlardan biridir. İş hayatında da orada yaşamak isteyenler için (örneğin ben) harika bir yaşantıya sahip olabiliyorsun oranın koşullarıyla. Biggrin

Bu kadar açıklama yeterli mi yoksa devam edeyim mi? Biggrin
Kim Sa Ran yazdı:Bu kadar açiklama yeterli mi, yoksa devam edeyim mi? Biggrin

Et demesem de edersin sen; ama neyse. Ya hakikaten gidebilsek ne iyi olur? Basak sen gidersen asistanin olurum, bak vallahi, ben çok yük olmam sana, hem ben var ya, yani sinema konusunda fena degilimdir.
Bir de bir sey ilave etmek istiyorum; yillar önceydi, adini hatirlamiyorum (ki ben kendi adini çogu durumlarda zor hatirlayan bir tipim) bir Türk, Uzak Dogu'da mimarlik okumus, çok zeki birisi zaten, bir sürü proje yapmis, acayip seyler, insan anlatirken yoruluyor, Nobel ödülü vermek istemisler; ama bir türlü hangi sifatla verebiliceklerine karar verememisler, CNN'de izlemistim, ayla dünya arasina uzay asansörü diye bir sey yapacaklarmis. Tabii daha yapilmadi, yapilsaydi duyardik herhalde. Bu üniversitelerin bir özelligi de, gerçek anlamda uçuk seyler yapabilme imkaninizin olmasi, teknolojide son nokta, pozitif bilim doruklarda yani. Gideriz belki bir gün, belli mi olur?
Ama Basak, gider de haber vermezsen...
piskoz yazdı:Et demesem de edersin sen; ama neyse.

Iyi öyleyse, artik susuyorum Özlem. Sad
Herkes üniversiteye girmek istiyor; fakat gidebilen yok sanırım. Biggrin Hepimiz Kore'de okuma fırsatı bulsak ne güzel olur? Vallahi oranın üniversiteleri süper. Smile
Evet. Arkadaşım ağzından bal damlıyor. Smile Umarım okuyabiliriz. Ben şu YDS'ye girip Ankara Üniversitesi'ni kazanayım, gerisi Allah kerim. Smile
KORE SEVER İNSANLAR KAFESİ JİNMİ'DE KORE FİLM GÜNLERİ BAŞLADI! SEN NEREDESİN ? ~~~

http://www.korea-fans.com/forum/kore-sev...#pid770811

Bilgilendirdiğin için teşekkürler Başak. Ah Marmara ya da Ankara Üniversitesi'nde okumak vardı!

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi