yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangeul / Hangul / Kore Alfabesi / 한글
O okunmayan o dedigin "ng" harfi ama basa gelince duraklama anlamina geliyor.
İmzanız kurallara uymadığı için silinmiştir.
sea god yazdı:Yardimim olsun...
[Resim: hangul4nigs5.gif]

Bu Bilgi çok güzel... Sag ol... Tera tesekkürler ve emegi geçen herkese tesekkürler... Biggrin
Hakkınızı helal edin. ~
sea god yazdı:O okunmayan o dedigin "ng" harfi ama basa gelince duraklama anlamina geliyor.

Duraklama nasil oluyor yani? Basa gelince okunmuyor sona gelince "ng" diye okunuyor. Duraklamayi anlamadim ben.
hil_hil yazdı:
sea god yazdı:O okunmayan o dedigin "ng" harfi ama basa gelince duraklama anlamina geliyor.

Duraklama nasil oluyor yani? Basa gelince okunmuyor sona gelince "ng" diye okunuyor. Duraklamayi anlamadim ben.

Duraklamayi bende anlamadim. Biggrin Biggrin Basa gelince hiç bir etkisi olmuyor onun Sea God, ama duraklama diye bir sey yok bildigim kadariyla, sona gelince de "ng" diye söyleniyor ama "ng"'yi de belirli sekilde söylemeyeceksin, küçük dilinin oldugu kismi birlestirip. Biggrin "G" harfini fazla duyurmamaya çalis. Biggrin Biggrin Anlatim komik oldu ama buradan anca bu sekilde anlatilabiliyor. Biggrin Telaffuz için mutlaka ögreten bir Koreli sart, çok daha iyi ögreniyorsunuz çünkü. Smile Smile Smile
Evet bahar haklisin Jumong'u Jumong diye degil Jumon diye okuyolar "g" hiç yokmus gibi. Biggrin
Duraklama "ng"si böyle oluyor,

[Resim: alfabe0bo1jg6.jpg]
İmzanız kurallara uymadığı için silinmiştir.
Aybike tesekkür ederim. Yalniz nasil çözecegiz biz bu Korece'yi bilmiyorum. Biggrin
sea god yazdı:Duraklama 'ng'si böyle oluyor.

[Resim: alfabe0bo1jg6.jpg]

Yok arkadasim duraklama ng'si diye bir sey oldugunu sanmiyorum. ''Duraklama ng'si oluyor'' diye bir sey yazmissinya üste kirmiziyla okla gösterdigin harf 'h' harfi. Biggrin Biggrin Biggrin Karistirmissin sanirim biraz. Smile En sonda yazdigin ''bitince gelen ng'' olayi da yanlis olmus.: D Biggrin O da basa gelen 'ng' çünkü. Biggrin Biggrin Neyse iyice karismistir senin kafan ben sana söyle söyleyim.

Bir kelime ya da hece yazildiginda ünlü harfle baslarsa basina bu 'ng' dedigimiz 'o' gibi olan yuvarlak harf gelir. Ve bu harfin kesinlikle hiç bir etkisi yoktur, yani sadece kural böyle oldugu için bu sekilde yazilir, duraklama dedigin sey daha çok kafani karistirir, bana Koreliler ögretiyor Korece'yi, duraklama dedigin olay yok, yanlis duymussun sanirim. Smile Sona gelirse de 'ng' seklinde okunuyor onun haricinde harfin yine kendisi olarak oku, ama 'h' harfini göstermissin duraklama 'ng'si oluyo diye bu tümden yanlis olmus. 'H' harfiyle karistirma onu. Aslinda gerçekten çok basit Korece ama buradan anlatimi çok zor oluyor birebir ögretilmis olsa gerçekten çok basit...
Bahar yine de cok iyi anlattin canim. Biggrin Biggrin
Evet 'h' harfindeki yuvarlagin alakasi yok 'ng' anlamina gelen 'o' ile, o bit bütün... Duraklama diye bir sey yok 2liyi üçe tek harf olan seslileri ikiye tamamlamak için hiç bir anlam ifade etmeyen o ekleniyor... Duraklama diye bir sey yok hala anlayamadim ne demek oldugunu ayrica... Okunmuyor o kadar...
Tesekkürler hil_hil çok güzel anlattin bende anlamamistim duraklamayi.

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi