yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Han-na Chang / 장한나 (Cellist)
#11
Paylasim için tesekkürler... Smile
●gσσηg ● αηgєℓℓ ●

●υ кιѕѕ ● ѕнιηєє ● ѕυנυ● вιgвαηg ● ѕѕ501 ●
Cevapla
#12
Viyolonseli bende çalmayi çok istiyorum basarili biriymis bu konuda ...
Tanitim için tesekkürler. Smile
Cevapla
#13
Bir kaç gün önce forumda arama yapmistim ama Han-na Chang ismindeki _ isaretini koymadigimdan dolayi gözümden kaçirmistim. O yüzden konu açayim dedim ama simdi tekrar kontrol ettigimde gördüm ki konu zaten açilmis. Ben de ziyan olmasin diye buraya ekleyeyim dedim.

Dogum tarihi: 23 Aralik 1982
Enstrüman: Çello (Viyolonsel)

Suwon’da dünyaya geldi.Henüz küçük bir çocukken insanlar onun bir efsane olacaginin farkindaydi.Chang 3 yasindayken piyano çalmaya basladi, 3 yil sonra 6 yasindayken de çello derslerine basladi.

1993’te ailesi Chang’in Juilliard Okulu’na kaydini yaptirdigi Amerika’ya tasindi ve Chang Italya-Siena’daki müzik okuluna gitti, Mischa Maisky’le çalismaya basladi.

1994’te sadece 11 yasindayken Paris’teki 5. Uluslararasi Rostropovich Viyolonsel Yarismasi’nda hem birincilik ödülünü hem de Çagdas Müzik Ödülü’nün sahibi oldu.Bir ropörtajda Chang yarismayi kazanmayi beklemedigini ama yarismaya büyük çellistlerin ve Maestro Rostropovich’in önünde çalmak için bir sans oldugunu düsündügü için girdigini itiraf etti. Bu yarisma Han-na'ya Rostropovich’in kendisiyle çalisma kapilarini açti.

1995’te Londra Senfoni Orkestrasi ve Maestro Rostropovich ile birlikte ilk kaydini yapti.. Ayrica Chang Maestro, Mischa Maisky’nin okulunda da tam bursla okuma sansini elde etti. 1998’de Bavarian Senfoni Orkestrasi’yla birlikte Münih’te Paskalya Günü’nde ve Kennedy Center’i yildönümü galasinda televizyonda bir konser verdi.

1997’de bütün Avrupa’da yayinlanan Victoire de la Musique ödüllerinde de sahneye çikti.

Chang bütün dünyada aralarinda Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Berliner Philharmoniker, Boston Senfonisi, Cleveland Orkestrasi, Cincinnati Senfonisi, Dresden Staatskapelle, Israil Flarmonik, Londra Senfoni Orkestrasi, Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino in Florence, Minnesota Orkestrasi, Montreal Senfoni, Washington, D.C Ulusal Senfoni Orkestrasi., New York Filarmonik, the NHK Senfoni Orkestrasi (Tokyo’da), Orchestre de Paris, Philadelphia Orkestrasi, Pittsburgh Senfoni Orkestrasi, Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia of Rome, Milan La Scala Orkestrasi and the San Francisco Senfonisi gibi orkestralarin da bulundugu müzisyenlerle sahneye çikti..


Ödülleri:
• Uluslararasi Rostropovich Viyolonsel Yarismasi’da birincilik ödülü ve Çagdas Müzik Ödülü (1994)
• Almanya’daki ECHO Klasik Müzik Ödülleri’nde Yilin Genç Sanatçisi Ödülü(1997)
• Caecilia Ödülleri’de Yilin En Iyi Konçerto Albümü Ödülü (Hollanda) (2003)
• Cannes Klasik Müzik Ödülleri’nde En Iyi Konçerto Albümü Ödülü (Fransa) (2003)
• ECHO Klasik Müzik Ödülleri’nde En Iyi Konçerto Albümü Ödülü (Almanya) (2003)
• Gramophone Dergisi’nden En Iyi Konçerto Albümü Ödülü (Ingiltere) (2003)
• Named Classical Super-star of Tomorrow by the Gramophone Dergisi tarfindan Yarinin Klasik Müzik Yildizi olarak adlandirildi. (Ingiltere) (2006)

Albümleri:
• Vivaldi Çello Konçertosu (2008)
• Romance - Lalo Çello KonÇertosu & diger parçalar (2007)
• Shostakovich 1 Numarali Çello Konçertosu / Çello Sonati (2006)
• Prokofiev Sinfonia Concertante/ Cello Sonata (2003)
• The Swan (2001)
• Haydn Çello Konçertosu Do major and Re major (1998)
• Tchaikovsky Rococo Çesitlemesi/Aziz-Saëns 1 numarali Çello Konçertosu (1996)

Çeviri: Shawnodese
www
Cevapla
#14
http://www.korea-fans.com/forum/han-na-c...24022.html

Han-Na Chang'in Bodrum'da ki konseri... Onay

Cevapla
#15
Paylasim için tesekkürler.
3 yasinda piyano çalmaya baslamis vay be! Muzikgrubu
BIGBANG 2NE1 WINNER IKON BLACK PİNK
Cevapla
#16
"Efsane degilim ama çok çalisiyorum."

[Resim: hanna.jpg]

Klasik müzikseverlerin heyecanla takip ettigi 37. Uluslararasi Istanbul Müzik Festivali, farkli cografyalardan usta sanatçilari misafir etmeye devam ediyor.

Dün aksam da Aya Irini Müzesi'nde genç yasina ragmen adinin önüne 'efsane' sifati eklenen bir sanatçi vardi. Dünyanin en önemli viyolonsel sanatçilarindan Han-Na Chang, ilk kez Istanbul'da festival takipçileriyle bulustu. Ünlü sef Klaus Weise yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrasi esliginde unutulmaz bir konser veren sanatçi, klasik müzik dünyasinda "harika çocuk" sifatiyla ünlenmisti. Kisa sürede olaganüstü parlak bir uluslararasi kariyere imza atan ve dünyanin en saygin salonlarinda konserler veren Chang, ustalikli ve büyüleyici yorumuyla biliniyor. 28 yasindaki G.Koreli sanatçi, ayni zamanda Harvard Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde egitimine devam ediyor. Konser öncesi görüstügümüz Han-Na Chang'in müzigini ve kendisini daha yakindan tanimaya çalistik.

Genç yasta 'efsane' olarak degerlendirilmek nasil bir duygu? Bu durum size fazladan nasil bir sorumluluk yüklüyor?

Kendimi asla bir efsane olarak görmüyorum. Fakat insanlara böyle degerlendirmeler yaptiklari için mütesekkirim. Yaptiklarima deger verilmesi beni çok mutlu ediyor. Ancak eserlerini yorumladigim bestecileri ve müzik adamlarini düsündükçe daha isin çok basinda oldugumu düsünüyorum. Onlarin seviyesine ulasmak için çok daha fazla çalismam gerektiginin farkindayim. Müzigin en güzel tarafi da ilerledikçe çok daha fazla ilerleyebilecegini bilmen ve hissedebilmen.

Bu kadar genç yasta büyük bir ilgiyle karsilasmanizin nedeni sizce ne? Dogulu köklere sahip olup Bati'da yasamanizin etkisi var mi?

Dogulu olmamin müzigimi etkileyip etkilemediginden çok fazla emin degilim. 10 yasindayken New York'a geldim. Avrupa'da birçok konser verdim. Gerçekten bu sorunun cevabini bilmiyorum. Bildigim tek sey, büyük bir sorumlulugum oldugu. Konserlerimin ayni olmamasina özen gösteriyorum. Her konser benim için çok önemli, insanlar sizden güzel seyler bekliyor. Daha iyi olmak için sürekli çaba harciyorum.

Müzik hayatiniz nasil basladi? Bu süreçte size en çok destegi kim verdi?

Tek çocuk oldugum için ailem benim müzikle ilgilenmemi çok istedi. Annem ilk önce bana piyano aldi, ancak piyanoyu fazla sevmedim. Alti yasinda okula basladigimda bu kez annem bana viyolonsel aldi. Çok hosuma gitmisti, her yere tasiyabiliyordum, iki elimi rahatça kullanabiliyordum ve çalmaktan büyük zevk aliyordum. Çello üzerine çok çalistim, büyük bestecilerin eserlerini çalmaya basladim. 11 yasimdayken Paris'teki 5. Uluslararasi Rostropovich Viyolonsel Yarismasi'nda hem birinciligi hem de Çagdas Müzik Ödülü'nü aldim. Sonrasinda benim için vazgeçilmez bir tutku haline geldi.

Müziginizde size ilham veren duygular neler?

Müzik benim hayatimdaki en önemli sey, tek sey degil. Dünyada müzikten baska da çok sey var. Dünyada neler olup bittigini ögrenmek müziginize çok fazla sey katabiliyor. Her geçen gün müzigi daha çok hissediyorum. Bestecilerin hislerini ve ne demek istediklerini daha çok algiliyorum. Örnegin Beethoven disaridan bir sey duymadigi halde akliyla ve kalbiyle bir seyler duyuyordu. Bu örnekler beni daha güçlü yapiyor.

Yorumlamayi en çok sevdiginiz besteciler kimler?

Bach, Beethoven ve Brahms.

Felsefe egitimi de aliyorsunuz. Neden felsefe egitimi almak istediniz, bu egitim müziginize nasil yansiyor?

Felsefe, bana dünyanin ne kadar büyük oldugunu gösteriyor. Ben kimim, nereden geliyorum, nereye gidiyorum, burasi neresi sorularini düsünmemi sagliyor ve insanlarin aslinda ne kadar çesitli olduklarini gösteriyor. Müzik de insanin bilinçaltinin bir ifadesi bana göre. Müzik kesinlikle akilla ilgili degil; ruhla ilgili. Müzik anlasilmaz, hissedilir. Felsefe ve müzik iliskisi hayatimda iyi bir denge olusturuyor.

Popüler müzigin etkin oldugu bir müzik dünyasinda klasik müzigin yerini ve gelecegini nasil degerlendiriyorsunuz?

Klasik müzik her zaman var olacaktir. Iki yüz yil öncesinden devam eden tek müzik bu tür mesela. Özellikle benim kusagimin insanlara ögretmesi gereken, klasik müzigin kesinlikle zor bir sey olmadigi. Otuz dakikalik bir senfoni insani nerelere alip götürüyor, tamamen bambaska dünyalar, bambaska seyler hissediyorsun. Bunun için ne vize ne pasaport hiçbir sey gerekmiyor, sadece dinlemeniz yeterli ve bu, inanilmaz bir yolculuk.

Klasik müzik albümlerinin çok az sattigi bir dönemde sizin albümleriniz büyük ilgi görüyor, bunu neye bagliyorsunuz?

Bunun nedenini bilmiyorum, ama albümlerimi kesfedip dinleyenlere çok mütesekkirim. Dürüst bir müzisyen olmaya, ne hissettigimi insanlarla paylasabilmeye çalisiyorum. Sadece çalip geçmek degil hakikaten bir seyler paylasmak için bu albümleri hazirliyorum.

Han-Na Chang'in gelecek hayali ne?

Amacim ve gelecege dair planlarim hep ayni. Klasik müzigi mümkün oldugunca daha çok insana ulastirabilmek. Gittigim ülkelerde beni dinlemeye gelenlere çok daha güzel konserler sunabilmek. Daha iyi olabilmek için daha çok çalismak.
İmzanız 400*103 pikselden büyük olduğu için silinmiştir.
***Lee Min Ho^^Yoon Eun Hye^^Kim Jeong Hoon^^Se7en***
***Kim Hyun Jung^^Ji jo Hoon^^Bi-rain^^Song Hye Kyo***
Cevapla
#17
Geçen sene bu haberi bir gazetede okumustum ve çok tatli bulmustum Han-na Chang'i! Sizinle paylasmak istedim. Smile
İmzanız 400*103 pikselden büyük olduğu için silinmiştir.
***Lee Min Ho^^Yoon Eun Hye^^Kim Jeong Hoon^^Se7en***
***Kim Hyun Jung^^Ji jo Hoon^^Bi-rain^^Song Hye Kyo***
Cevapla
#18
Paylasmis oldugu röportaj için shin hye yoon'a, link için ISIS'e ve bilgiler için de Shawnodese'e tesekkür ederim.
Bodrum'da konser vermis demek... Ayrica Istanbul'a da gelmis. Rolleyes Çok tatli bir kadin. ^^ Dinlemek isterim. Heart
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi