Yorumları: 452
Konuları: 19
Kayıt Tarihi: 11-02-2010
Teşekkür Puanı:
76
24-03-2011, Saat: 23:11
(Son Düzenleme: 23-08-2013, Saat: 19:56, Düzenleyen: black pearl.)
Haemul Pajeon
![[Resim: 91af.jpg]](http://img5.imageshack.us/img5/4362/91af.jpg)
Malzemeler:
200 gram taze mürekkep balığı (kalamar), 510 gram taze karides, 56 gram istiridye, 2 fincan kullanılabilir un, 1- ½ fincan su, 2 yumurta, ½ çay kaşığı tuz, 150 gram yeşil soğan (2,5cm’lik parçalara kıyılmış), 2 çay kaşığı sebze yağı.
Dip Sosu:
2 çay kaşığı soya sosu, 2 çay kaşığı sirke, 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı Kore toz biberi, 2 çay kaşığı susam tohumu.
Tarif
-Bütün deniz ürünlerini temizliyoruz ve ince ince dilimliyoruz. Bunları bir yana koyuyoruz.
-Karıştırma kabında; un, su ve yumurtaları karıştırıyoruz.
-Masaj hareketleri yaparak malzemeleri karıştırıyoruz. Karides, mürekkep balığı ve tuzu ekliyoruz. Bu malzemeleri hamura ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
İstiridye ve yeşil soğanı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
-Orta ateş üzerinde, ½ çay kaşığı yağı bir tavada kızdırıyoruz. Tava ısınınca, hamuru tavayı incecik örtecek şekilde yayıyoruz. Yumurta pişene kadar pişiriyoruz.
-Tüm hamuru kullanıncaya kadar bu adımı devam ettiriyoruz.
-Dip sosunu orta büyüklükteki bir kapta tüm malzemeleri karıştırarak hazırlıyoruz.
English
Ingredients
7 oz fresh squid (calamari), 18 oz fresh shrimp, 2 oz oysters, 2 cups all-purpose flour, 1 1/2 cups water, 2 eggs, 1/2 tsp salt, 5 oz scallions (chopped into 1-inch pieces), 2 tsp vegetable oil.
Dipping Souce:
2 tsp soy sauce, 2 tsp vinegar, 1 tsp sugar, 1 tsp Korean chili pepper powder, 2 tsp sesame seeds.
Recipe
_ Clean all seafood and slice thin. Set aside.
_ In a mixing bowl, combine the flour, water, and eggs. Mix the ingredients in a massaging motion. Add the shrimp, squid, and salt. Add these ingredients to the batter and mix well. Add the oysters and scallions and mix.
_ Over a medium flame, heat 1/2 teaspoon of oil in a frying pan. When the pan is heated, spread the batter, thinly covering the whole pan. Heat until egg is cooked.
_ Continue this step until all batter is used.
_ Prepare the dipping sauce by mixing all the ingredients in a medium bowl.
Kaynak ~ Source
Yorumları: 353
Konuları: 24
Kayıt Tarihi: 10-12-2010
Teşekkür Puanı:
145
24-03-2011, Saat: 23:16
(Son Düzenleme: 05-08-2013, Saat: 18:21, Düzenleyen: black pearl.)
Görünüşü pek hoşuma gitmedi.
Emeğine sağlık canım benim.
-*-*- 4Ever Kore-fans -*-*-
Yorumları: 5,501
Konuları: 125
Kayıt Tarihi: 07-12-2009
Teşekkür Puanı:
407
24-03-2011, Saat: 23:34
(Son Düzenleme: 15-08-2013, Saat: 10:25, Düzenleyen: black pearl.)
Damak tadıma pek uymuyor. :/
Tanıtım için teşekkür ederiz canım.
Yorumları: 3,436
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 01-04-2008
Teşekkür Puanı:
1,350
24-03-2011, Saat: 23:37
(Son Düzenleme: 05-08-2013, Saat: 18:22, Düzenleyen: black pearl.)
Paylaşım için teşekkür ederiz.
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
Yorumları: 1,941
Konuları: 46
Kayıt Tarihi: 21-01-2011
Teşekkür Puanı:
247
24-03-2011, Saat: 23:38
(Son Düzenleme: 05-08-2013, Saat: 18:22, Düzenleyen: black pearl.)
Konu için tesekkürler. ^^
♥
~Korelee~♥Snowflake
Yorumları: 896
Konuları: 27
Kayıt Tarihi: 28-12-2010
Teşekkür Puanı:
221
24-04-2011, Saat: 14:06
(Son Düzenleme: 05-08-2013, Saat: 18:22, Düzenleyen: black pearl.)
Deniz ürünleriyle dolu, farklı bir krep türü.  Denemeden karar vermemek gerekir. 
Bilgilendirme için teşekkürler.
♫ 이대로 널 보낼수는 없어 그대로 내곁에 있어줘.
이대로 널 보낼수는 없어 내게 한번 더 기회를 줘. ♫
![[Resim: cfwdc.gif]](http://g1208.hizliresim.com/10/y/cfwdc.gif)
♥ I Love You ♥
Yorumları: 2,859
Konuları: 243
Kayıt Tarihi: 05-06-2010
Teşekkür Puanı:
477
07-05-2011, Saat: 11:30
(Son Düzenleme: 05-08-2013, Saat: 18:23, Düzenleyen: black pearl.)
Tadı nasıldır bilmem, ama kulağa çok da kötü gelmiyor.  Paylaşım için teşekkürler.
Yorumları: 736
Konuları: 6
Kayıt Tarihi: 03-06-2010
Teşekkür Puanı:
154
13-06-2011, Saat: 0:39
(Son Düzenleme: 05-08-2013, Saat: 18:23, Düzenleyen: black pearl.)
Teşekkürler.
Sensizliği Susturdum Seni dinliyorum yıldızları Söndürdüm gözlerini izliyorum dünyayı durdurdum Seni yaşıyorum Seni düşündükçe daha çok özlüyorum
Yorumları: 5,681
Konuları: 4
Kayıt Tarihi: 21-10-2009
Teşekkür Puanı:
463
14-07-2011, Saat: 15:03
(Son Düzenleme: 05-08-2013, Saat: 18:23, Düzenleyen: black pearl.)
Paylaşım için teşekkürler.
İmzanız büyük olduğundan silinmiştir.
Yorumları: 3,737
Konuları: 184
Kayıt Tarihi: 21-02-2012
Teşekkür Puanı:
156
17-03-2012, Saat: 16:51
(Son Düzenleme: 05-08-2013, Saat: 18:24, Düzenleyen: black pearl.)
Bilgiler için teşekkürler.
|