17-03-2016, Saat: 21:55
Gyeran Jjim / 계란찜
Korean Egg Souffle
Kore Yumurta Suflesi
![[Resim: ZkZBoz.jpg]](http://i.hizliresim.com/ZkZBoz.jpg)
Servis: 3-4 Kişilik Pişirme Süresi: 20 dakika
Malzemeler
- 4 adet yumurta (büyük)
- 200 ml su
- 1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan
- 2 tatlı kaşığı saewoojeot veya balık sosu
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 3-4 tutam karabiber
- Kırmızı biber tozu (isteğe bağlı)
Yapılışı
1) Doğranmış yeşil soğan, saewoojeot (mayalanmış karides); susam yağı, şeker ve karabiber ile karıştırılır. Birkaç dakika bekletilir.
2) Bir kapta 4 yumurta çırpılır ve su eklenerek tekrar karıştırılır.
3) Yeşil soğan ve saewoojeot karışımı yumurtaya ilave dilerek karıştırılır.
4) Kapağı kapalı şekilde 7-8 dakika, orta ateşte pişirilir.
5) Bu noktada, yumurta yarı pişmiş ve sulu olmalıdır. Yumurta karışımının tam olarak pişmesini sağlamak için karıştırılmalıdır (üstü alta getirilir). Tekrar kapatılır.
6) Isı düşürülür.3 dakika daha pişirildikten sonra tamamlanır.
Not: Hafif yanık sevenler kısa bir süre daha pişirmelidirler fakat bu süre 1-2 dakikayı aşmamalıdır.
7) Biraz daha karabiber,kırmızı biber tozu (arzuya bağlı) ve garnitür olarak doğranmış yeşil soğan serpilir.
|| English ||
Servings: 2–3 Cooking Time: 20 min
Ingredients
- 4 eggs (large)
- 200 ml water (3/4 cup + 1 Tbs)
- 1 Tbs chopped green onion
- 2 tsp saewoojeot(salted fermented shrimp) – substitute fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 1/2 tsp sugar
- 3-4 dashes black pepper
- red chili pepper powder (optional)
Directions
1) Chop green onions, saewoojeot (fermented shrimp) and mix with sesame oil, sugar and black pepper. Let it sit for few min.
2) Whip 4 eggs in a bowl and add water. Mix again.
3) Add green onions + saewoojeot mixture from 1 and mix with egg.
4) Put on the stove on MEDIUM heat, covered for 7-8 min.
5) At this point, egg should be semi cooked, still very watery. Stir the egg mixture (bring bottom to top) to ensure even cooking. Cover again.
6) Turn heat to LOW. Finish cooking for another 3 min.
Note: Cook a little more if you like the bottom to be a little burnt. But not more than 1 – 2 min.
7) Sprinkle some more black pepper, red chili powder (optional) and chopped green onion as garnish.
Kaynak / Source
Korean Egg Souffle
Kore Yumurta Suflesi
![[Resim: ZkZBoz.jpg]](http://i.hizliresim.com/ZkZBoz.jpg)
Servis: 3-4 Kişilik Pişirme Süresi: 20 dakika
Malzemeler
- 4 adet yumurta (büyük)
- 200 ml su
- 1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan
- 2 tatlı kaşığı saewoojeot veya balık sosu
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 3-4 tutam karabiber
- Kırmızı biber tozu (isteğe bağlı)
Yapılışı
1) Doğranmış yeşil soğan, saewoojeot (mayalanmış karides); susam yağı, şeker ve karabiber ile karıştırılır. Birkaç dakika bekletilir.
2) Bir kapta 4 yumurta çırpılır ve su eklenerek tekrar karıştırılır.
3) Yeşil soğan ve saewoojeot karışımı yumurtaya ilave dilerek karıştırılır.
4) Kapağı kapalı şekilde 7-8 dakika, orta ateşte pişirilir.
5) Bu noktada, yumurta yarı pişmiş ve sulu olmalıdır. Yumurta karışımının tam olarak pişmesini sağlamak için karıştırılmalıdır (üstü alta getirilir). Tekrar kapatılır.
6) Isı düşürülür.3 dakika daha pişirildikten sonra tamamlanır.
Not: Hafif yanık sevenler kısa bir süre daha pişirmelidirler fakat bu süre 1-2 dakikayı aşmamalıdır.
7) Biraz daha karabiber,kırmızı biber tozu (arzuya bağlı) ve garnitür olarak doğranmış yeşil soğan serpilir.
|| English ||
Servings: 2–3 Cooking Time: 20 min
Ingredients
- 4 eggs (large)
- 200 ml water (3/4 cup + 1 Tbs)
- 1 Tbs chopped green onion
- 2 tsp saewoojeot(salted fermented shrimp) – substitute fish sauce
- 1 tsp sesame oil
- 1/2 tsp sugar
- 3-4 dashes black pepper
- red chili pepper powder (optional)
Directions
1) Chop green onions, saewoojeot (fermented shrimp) and mix with sesame oil, sugar and black pepper. Let it sit for few min.
2) Whip 4 eggs in a bowl and add water. Mix again.
3) Add green onions + saewoojeot mixture from 1 and mix with egg.
4) Put on the stove on MEDIUM heat, covered for 7-8 min.
5) At this point, egg should be semi cooked, still very watery. Stir the egg mixture (bring bottom to top) to ensure even cooking. Cover again.
6) Turn heat to LOW. Finish cooking for another 3 min.
Note: Cook a little more if you like the bottom to be a little burnt. But not more than 1 – 2 min.
7) Sprinkle some more black pepper, red chili powder (optional) and chopped green onion as garnish.
Kaynak / Source