Gimbap (Kimbap) / 김밥
Gimbap veya kimbap, buharda pişirilmiş beyaz pirinç ve diğer çeşitli malzemelerle hazırlanan, gimin(kurutulmuş mor su yosunu yaprakları) içinde yüzen ve bir lokmalık dilimler halinde servis edilen tanınmış bir Kore yemeğidir. Gimbap sık sık pikniklerde veya dışarıda yapılan etkinliklerde veya hafif öğle yemeklerinde danmuji veya kimchi ile servis edilerek yenir. Daha iyi bilinen Japon Susi'siyle aynı şeydir.
Malzemeler
Gimbap'ın ana bileşenleri; pirinç, et veya diğer proteince zengin malzemeler ve geniş çeşitlilikte tuzlanmış, kızartılmış veya taze sebzelerdir. Geleneksel olarak pirinç, tuz ve susam yağı veya perilla(yemek süslemekte kullanılan çeşnili ve güzel kokulu Japon bitkisi) yağıyla hafifçe çeşnilendirilir. Tanınmış proteinli malzemeler; balık köftesi, yengeç eti, yumurtalar ve baharatlanmış sığır kaburgasının dışındaki ettir. Sebzeler genellikle salatalıkları, ıspanağı, havuçları ve danmujiyi(turp tursusu) içerir. Sonra, gimbap çekilir ve dilimlenir, bu her zaman olduğu gibi danmuji ile servis edilir.
Çeviri: S.T.
![[Resim: 23343346066352755874.jpg]](http://img825.imageshack.us/img825/5729/23343346066352755874.jpg)
English
Gimbap or kimbap is a popular Korean dish made from steamed white rice (bap) and various other ingredients, rolled in gim (sheets of dried laver seaweed) and served in bite-size slices. Gimbap is often eaten during picnics or outdoor events, or as a light lunch, served with danmuji or kimchi. It is similar to the better-known Japanese sushi.
Ingredients
The basic components of gimbap are rice, meat or other protein-rich ingredients, and a large variety of vegetables, pickled, roasted, or fresh. Traditionally, the rice is lightly seasoned with salt and sesame oil/perilla oil. Popular protein ingredients are fish cakes, crab meat, eggs, and/or seasoned beef rib-eye. Vegetables usually include cucumbers, spinach, carrots, and danmuji (pickled radish). After the gimbap has been rolled and sliced, it is typically served with danmuji.
(Credit: Wikipedia)
Gimbap veya kimbap, buharda pişirilmiş beyaz pirinç ve diğer çeşitli malzemelerle hazırlanan, gimin(kurutulmuş mor su yosunu yaprakları) içinde yüzen ve bir lokmalık dilimler halinde servis edilen tanınmış bir Kore yemeğidir. Gimbap sık sık pikniklerde veya dışarıda yapılan etkinliklerde veya hafif öğle yemeklerinde danmuji veya kimchi ile servis edilerek yenir. Daha iyi bilinen Japon Susi'siyle aynı şeydir.
Malzemeler
Gimbap'ın ana bileşenleri; pirinç, et veya diğer proteince zengin malzemeler ve geniş çeşitlilikte tuzlanmış, kızartılmış veya taze sebzelerdir. Geleneksel olarak pirinç, tuz ve susam yağı veya perilla(yemek süslemekte kullanılan çeşnili ve güzel kokulu Japon bitkisi) yağıyla hafifçe çeşnilendirilir. Tanınmış proteinli malzemeler; balık köftesi, yengeç eti, yumurtalar ve baharatlanmış sığır kaburgasının dışındaki ettir. Sebzeler genellikle salatalıkları, ıspanağı, havuçları ve danmujiyi(turp tursusu) içerir. Sonra, gimbap çekilir ve dilimlenir, bu her zaman olduğu gibi danmuji ile servis edilir.
Çeviri: S.T.
![[Resim: 23343346066352755874.jpg]](http://img825.imageshack.us/img825/5729/23343346066352755874.jpg)
English
Gimbap or kimbap is a popular Korean dish made from steamed white rice (bap) and various other ingredients, rolled in gim (sheets of dried laver seaweed) and served in bite-size slices. Gimbap is often eaten during picnics or outdoor events, or as a light lunch, served with danmuji or kimchi. It is similar to the better-known Japanese sushi.
Ingredients
The basic components of gimbap are rice, meat or other protein-rich ingredients, and a large variety of vegetables, pickled, roasted, or fresh. Traditionally, the rice is lightly seasoned with salt and sesame oil/perilla oil. Popular protein ingredients are fish cakes, crab meat, eggs, and/or seasoned beef rib-eye. Vegetables usually include cucumbers, spinach, carrots, and danmuji (pickled radish). After the gimbap has been rolled and sliced, it is typically served with danmuji.
(Credit: Wikipedia)
No wonder, we are team of dream!
»» TVXQ! ««
♥
Biz inanıyoruz, sizde inanın. Bu ayrı olarak geçirdiğimiz son yıl dönümü olsun...
seni seviyorum -özgü ehe
»» TVXQ! ««
♥
Biz inanıyoruz, sizde inanın. Bu ayrı olarak geçirdiğimiz son yıl dönümü olsun...