yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 2 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gaya / 가야
Bunlardan Niğde'de görmüştüm, elime alırımda keserim diye korkmuştum. Biggrin Teşekkürler. Smile
Özellikle Muhteşem Kraliçe'de sıkça bahsedilen konulardan biri Gaya. Smile Böyle bağımsız bir yer, 3 krallığında ilgisini çeken ve hâkimiyet kurmak isteyecekleri bir yer olmuştur her zaman. Smile Başka bir gücün egemenliğine girmek istemeyen Gaya'nın savaşması çok doğal ancak savaşırken güvendiği kişiler onun parçalanmasında da büyük bir yol oynuyor kendi fikrimce. Smile Baekje, Silla'ya karşı Gaya'yi korurken (Yani Orta Asya'da Hun İmparatorluğu’nda olduğu gibi. 2 kısımdan yönetilen ülkede Çin zayıf tarafı destekleyip sonra o zayıf tarafı da diğer tarafı da tamamen yok etmiştir. Bir nevi böl-yönet psikolojisi. Bu yüzden bu olayla biraz da benzerlik gösteriyor bence.) daha sonra kendi Gaya'yı yıkma da rol oynamış olabilir. Tabi biz detayları tam bilemiyoruz. Smile Her neyse tarih dersine iyice dalmayalım, tanıtım için teşekkürler İbrahim. Onay
Tek kelimeyle; muhteşem...
Teşekkürler, süper paylaşım. Onay
Bizlere yabancı gelen bu krallığı tanıttığın için teşekkür ederiz İbrahim.
Japonya ile dayanışma içindeymişler. Sasırdım açıkçası.
Detaylı tanıtım için teşekkür ederiz İbrahim. Onay
Bu ayrıntılı bilgiler için çok sağ ol İbrahim, emeğine sağlık. =)
Kim Jeong Hoon Son Dam Bi GoonG
Super Junior F.T Island
2ne1 Anime Fan Clup ღ .ღ .ღ

bm~endlesslovee *

uzun bir süre yokumSad
Gaya kraliyet mezarlıklarının Güney Kore'nin Gimhae şehrinin Daeseong semtinde ve Busan şehrinin Bokcheon semtinde olduğunu söylemişlerdir.

Çok detaylı bir sunum olmuş.
Bilgilendirme çok teşekkür ederiz. Smile
'' Cennet kolay değil Cehennem lüzumsuz değil.''
Sevdan beni terketmedi~
Paylaşımınız için teşekkür ederim...
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
Paylaşımın için teşekkürler İbrahim. Diziyi izlemeye pek fırsatım olmuyor ama Eski Kore döneminde ses getiren krallıklar hakkında bilgileniyoruz. Tekrar hepinize teşekkür ederim... Onay
"There is no coincidience with destiny.
Before there was destiny, people made it for themselves." Wilson

Paylaşım için çok teşekkürler, emeğine sağlık, baya bir uğraşmışsın. Onay
**DİKKAT *(¯`°.•°•SS501 Fan Club•°•.°´¯)*ÜYESİDİR!!**

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi