yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ganesha Mask
Ganesha Mask

Ülke ve Dönemi: Hindistan (11. yüzyıl)
Boyut: 42cm

Ganesha, İnsanlar Valisi, Hindistan mitleri bilgelik ve servet tanrısı olarak tanımlanır. Tanrı Siva ve Parvati adında bir oğlunun ve insanların kazanç, bilgelik, yardımcı olan bir tanrı olarak taptıklari bir maskedir. Uzun burnu, dişleri, dört kolu, bir yılan Potbelly bantlı ve bir fare ile bir filin tanrı yüzü vardır. Tapanlar bu tanrının altıncı veya yedinci yüzyıl civarında, Hindistan'da ortaya çıktığını ve din olduğunu tahmin ediyorlardı. Maske metalden yapılmış ve Hindistan'da fil tanrıyı simgelemektedir. Yüzeyi kabartmadır ve yüzünün noktalı, çıkıntılı bölümü mavi mücevher ile yapıştırılmıştır. Burun altı işlenmiş kabuklar ile dekore edilmiş, ve baş kabartmalı bölümü mavi ve kırmızı mücevher alternatifi ile sabitlendirilmiştir.

[Resim: 03044.jpg]

English

Country and Era: India (11th century)
Size: 42cm

Ganesha is the Governor of People, a god of wisdom and fortune in the myths of India. The god is a son of Siva and Parvati, and worshipped as a god who helps the people gain wisdom. The god has face of an elephant with long nose, one tooth, four arms and potbelly banded with a snake, and rides on a mouse. It is estimated the religion that worshipped this god appeared in India around sixth or seventh century. The mask is made of metal and symbolizes the elephant like god of India. The surface is embossed, and the dotted protruded section of the face was affixed with blue jewelry. The nose is decorated with six processed shells, and the embossed section of the head is affixed with alternating blue and red jewels.

Kaynak / Source
Dostlarım diye söylemiyorum, çok iyi ticaretle uğraşırlar.
Sıkıştıklarında çok iyi satarlar...
Buna inanmalari ilginç... Saskin

-*-*-Korea-*-*-
TaemiN'in Pamuk Şekeri
Tarihi seyler hep ilgimi çekmistir.
Konu için tesekkürler Nida. ^^
Sekli çok degisikmis. Biggrin Tanitim için tesekkürler.
Ne demek, rica ederim. Onay
Dostlarım diye söylemiyorum, çok iyi ticaretle uğraşırlar.
Sıkıştıklarında çok iyi satarlar...

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi