yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gan Poong Gi / 깐 풍 기
#1
Gan Poong Gi / 깐 풍 기
(Pekin Tarzı Baharatlı Kızarmış Tavuk Kanadı)


[Resim: ec98a4eca795ec96b4eab99.jpg]

~~Çin-Kore mutfağının karışımının eşsiz örneklerinden biridir. ~~
~~Çin-Kore tarzı restoranlarda oldukça tercih edilir. ~~
~~"Kan Pung Gi", "Kan Pung Ki", "Gan Pung Gi" veya "Gan Pong Ki" olarak da telaffuz edilebilir.~~
~~Çin-Kore mutfağının birleşimi tarzında hazırlananlar aşırı acı olmaması sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Hatta tadının genellikle KFC (Korean-Fried Chicken) yani Kore'deki meşhur kızarmış tavuklarla benzer olduğu söylenir.~~
~~Ancak Kore'de, Çin Yemeği yapılan restoranlarda tam anlamıyla Pekin ve Mançurya tarzıyla yapılan çeşitleri satılmaktadır. Bu çeşit, oldukça baharatlı olması sebebiyle daha çok baharatlı yemekleri sevenlere hitap etmektedir. ~~


English

Gan Poong Gi / 깐 풍 기
(Pecking Style Spicy Chicken Wings )


~~Gan Poong Gi is one of the unique mixture of Chinese-Korean cuisine. ~~
~~It is especially common in Chinese-Korean restaurants.~~
~~This Pecking style Chinese spicy wings dish is called "Kan Pung Gi", "Kan Pung Ki", "Gan Pung Gi"or "Gan Pong Ki." ~~
~~Gan Poong Gi tastes like KFC: Korean-Fried Chicken.~~
~~In Korea, there are a lot of Chinese restaurants that use recipes from mainly Pecking or Manchurian region, which also serves the taste of spice loving Koreans.~~


Çeviri: Bumie ^^ Esma
Kaynak/Source
1+2
www
#2
Gan Poong Gi Yapılışı;

[Resim: 51777380.jpg]

Malzemeler;

Tavuk kanadı
1/3 fincan patates veya mısır nişastası
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı öğütülmüş karabiber
Kızartma için bitkisel yağ

Sos İçin
8 diş soyulmuş sarımsak
2 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı alkolsüz pirinç pişirme şarabı
1/2 inç soyulmuş taze zencefil
2 çorba kaşığı gochujang (Yani biber salçası.
1 fincan dilimlenmiş mantar
Su

Süsleme İçin
1 taze veya kuru soğan
1 çorba kaşığı kızarmış susam


Tarif;

Tavuk kanatlarını soğuk suda durulayınız. Biraz biber ve tuz ekleyip 10-15 dakika beklemeye bırakınız.

Sos Tarifi;
1. Zencefil ve soğanı kıvama gelmelerine yetecek kadar su ile mutfak robotuna koyun ve karıştırın.
2. Karışımı bir kabın içine alıp diğer sos malzemelerini de (bal, soya sosu, kırmızıbiber ve salça) kaba ekleyin ve karıştırın.
3. Son olarak da soğanları doğrayın ve ekleyin.

Pişirme Tarifi;
1. Geniş bir tencerenin içinde yağı ısıtın. (350º)
2. Nişasta içinde kanatları kızıl kahverengi bir renk alasıya kadar pişirin ve sonra süzün.
3. Daha sonra kanatları geniş bir kızartma tavasına alın ve kısık ateşte pişirin, sosu ekleyin ve kanatlar ile sos karışana kadar pişirmeye devam edin.
4. Pişen kanatları ocaktan alın ve bir servis tepsisine yerleştirin. Daha sonrada yeşil soğan ve susam ile süsleyin. Ve yemeğiniz hazır.

English

Gan Poong Gi Recipe

Ingredients
1 pound chicken wings
1/3 cup potato or corn starch
1 teaspoon salt
1 tablespoon ground black pepper
Vegetable oil for deep frying

Sauce:
8 cloves peeled garlic
2 tablespoons red chili pepper
2 tablespoons soy sauce
2 tablespoons honey
1 tablespoon rice cooking wine
1/2 inch peeled fresh ginger
2 tablespoons gochujang (Korean red pepper paste)
1 cup of sliced button mushrooms
water

1 green or spring onion
1 tablespoon toasted sesame seed

Directions:
Rinse the wing pieces in cold water, then lightly salt and pepper them. Let stand about 10 to 15 minutes.

Direction for Sauce:
1. Place the ginger and garlic into a food processor with just enough water to liquify the mix.
2. Pour into a bowl and add all other sauce ingredients (honey, soy sauce, cooking, red chili pepper, gochujang Mix.
3. Finely chop the green/spring onion and set aside.

Direction for Cooking:
1. Heat oil in a large cooking pot. (350º or use the bread test)
2. Lightly coat the wings in starch and deep fry until golden brown then drain.
3. Transfer the chicken to a large stir fry pan or wok over medium to medium high heat, add the sauce, and stir fry until all liquid is mixed into the chicken.
4. Place onto a serving tray and garnish with the green onion and sesame seed.

Çeviri: Bumie ^^ Esma
Kaynak/Source
1+2
www
#3
Gan Poong Gi Recipe;

* Birkaç tarif videosu / A few recipe video;

Gan Poong Gi Recipe1

Gan Poong Gi Recipe2

Gan Poong Gi Recipe3 [İngilizce / English]

Gan Poong Gi Recipe4 [Fotoğraflarla tanıtım / Recipe with photos]

Gan Poong Gi Recipe5 [Fotoğraflarla tanıtım2 / Recipe with photos2]

Gan Poong Gi Recipe6 [Fotoğraflarla tanıtım3 / Recipe with photos3]


[Resim: 51777380.jpg]
www
#4
[Resim: 53211736.jpg]

[Resim: 20221801.jpg]
www
#5
[Resim: 34145216.jpg]

[Resim: 76365168.jpg]

[Resim: rimg0187z.jpg]

[Resim: 75863871.jpg]

[Resim: 59703291.jpg]
www
#6
[Resim: 27603807.jpg]

[Resim: 58116137.jpg]

[Resim: 02nokaruna.jpg]

[Resim: 95061645.jpg]

[Resim: 091712313313377470271.jpg]
www
#7
[Resim: 1539g.jpg]

[Resim: 129577982511069.jpg]

[Resim: 1106al.jpg]

[Resim: 982299936cc289e37s5.jpg]
www
#8
[Resim: 129577984501676.jpg]

[Resim: b00492244a48b9e5d8527.jpg]

[Resim: d00050274e461ced74cdb.jpg]

[Resim: d000536549900b6db21b3.jpg]
www
#9
[Resim: d00130154e02573aee68cve.jpg]

[Resim: d005051848b2dcca6c40e.jpg]

[Resim: dsc9879thumb.jpg]

[Resim: d00214415070d6a9242f8.jpg]
www
#10
[Resim: f00427.jpg]

[Resim: dsc9881thumb.jpg]

[Resim: gganpoongi.jpg]

[Resim: dsgfgk.jpg]

[Resim: e006399649782d54bc64d.jpg]
www




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi