Gamja Bokkeum / 감자볶음
![[Resim: orD2Jo.jpg]](http://i.hizliresim.com/orD2Jo.jpg)
Hazırlama Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 20 dk
2 Kişilik
Malzemeler
-3 adet küçük boy patates
-Orta boy soğanın yarısı
-2 tatlı kaşığı bitkisel yağ
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı karabiber
Not: Mümkünse yapışmaz bir tava kullanılır.
Talimatlar
3 küçük boy patates ve bir orta boy soğanın yarısı soyulur ve yıkanır.
Patatesler ince uzun şekilde kesilir (2 "X ⅛" X ⅛ "ya da 5 cm x 0,2 cm x 0.2cm).
Soğanın yarısı dilimlenir.
Patatesler 2 dakika boyunca suda bekletilir/ıslatılır.
5 dakika boyunca patateslerin kuruması/süzülmesi beklenir.
Bir tavaya 2 tatlı kaşığı bitkisel yağ ve patatesler konulur Ön ısıtma yapılmamalıdır! Patateste bulunan nemlilik sebebiyle yağ her yere sıçrayacaktır. 3 dakika boyunca yüksek ateşte ,kızarana kadar, sürekli karıştırın. Patatesler yumuşak hale gelinceye dek, 5 dakika boyunca kısık ateşte kızarmaya devam etmelidir. Sık sık karıştırılmalıdır!
Soğanlar ilave edilerek 2 dakika kadar karıştırarak kızartılır.
1-2 tatlı kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır.
Servis tabağına alınır.
|| English ||
Prep Time: 10 min
Cooking Time: 10 min
Total Time: 20 min
Ingredients
-3 Potato(small)
-½ Onion (Medium)
-2 tsp Vegetable Oil
-2 tsp Salt
-1 tsp Black Pepper
Tips: Use a non-stick pan if you can.
Instructions
Peel 3 small potatoes and ½ onion. Wash them thoroughly.
Julienne potatoes into long strips (2” X ⅛” X ⅛” or 5cm x 0.2 cm x 0.2cm).
Slice ½ onion.
Soak potatoes in water for 2 min
Let it drain for 5 min.
Put 2 teaspoons of vegetable oil and the potatoes in a pan. Do NOT preheat! Hot oil may splash everywhere because of the moisture in the potatoes. Pan-fry while stirring constantly on high heat for 3 min or until golden brown. Lower the heat to low and pan-fry for 5 min or until the potatoes become soft. Stir frequently.
Add the onion and pan-fry for 2 min while stirring.
Add 1-2 teaspoons of salt (taste and add gradually) and ½ teaspoon of black pepper and mix well. Serve on a plate.
![[Resim: knNAlm.jpg]](http://i.hizliresim.com/knNAlm.jpg)
![[Resim: 5M54bq.jpg]](http://i.hizliresim.com/5M54bq.jpg)
Kaynak / Source
![[Resim: orD2Jo.jpg]](http://i.hizliresim.com/orD2Jo.jpg)
Hazırlama Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 20 dk
2 Kişilik
Malzemeler
-3 adet küçük boy patates
-Orta boy soğanın yarısı
-2 tatlı kaşığı bitkisel yağ
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı karabiber
Not: Mümkünse yapışmaz bir tava kullanılır.
Talimatlar
3 küçük boy patates ve bir orta boy soğanın yarısı soyulur ve yıkanır.
Patatesler ince uzun şekilde kesilir (2 "X ⅛" X ⅛ "ya da 5 cm x 0,2 cm x 0.2cm).
Soğanın yarısı dilimlenir.
Patatesler 2 dakika boyunca suda bekletilir/ıslatılır.
5 dakika boyunca patateslerin kuruması/süzülmesi beklenir.
Bir tavaya 2 tatlı kaşığı bitkisel yağ ve patatesler konulur Ön ısıtma yapılmamalıdır! Patateste bulunan nemlilik sebebiyle yağ her yere sıçrayacaktır. 3 dakika boyunca yüksek ateşte ,kızarana kadar, sürekli karıştırın. Patatesler yumuşak hale gelinceye dek, 5 dakika boyunca kısık ateşte kızarmaya devam etmelidir. Sık sık karıştırılmalıdır!
Soğanlar ilave edilerek 2 dakika kadar karıştırarak kızartılır.
1-2 tatlı kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır.
Servis tabağına alınır.
|| English ||
Prep Time: 10 min
Cooking Time: 10 min
Total Time: 20 min
Ingredients
-3 Potato(small)
-½ Onion (Medium)
-2 tsp Vegetable Oil
-2 tsp Salt
-1 tsp Black Pepper
Tips: Use a non-stick pan if you can.
Instructions
Peel 3 small potatoes and ½ onion. Wash them thoroughly.
Julienne potatoes into long strips (2” X ⅛” X ⅛” or 5cm x 0.2 cm x 0.2cm).
Slice ½ onion.
Soak potatoes in water for 2 min
Let it drain for 5 min.
Put 2 teaspoons of vegetable oil and the potatoes in a pan. Do NOT preheat! Hot oil may splash everywhere because of the moisture in the potatoes. Pan-fry while stirring constantly on high heat for 3 min or until golden brown. Lower the heat to low and pan-fry for 5 min or until the potatoes become soft. Stir frequently.
Add the onion and pan-fry for 2 min while stirring.
Add 1-2 teaspoons of salt (taste and add gradually) and ½ teaspoon of black pepper and mix well. Serve on a plate.
![[Resim: knNAlm.jpg]](http://i.hizliresim.com/knNAlm.jpg)
![[Resim: 5M54bq.jpg]](http://i.hizliresim.com/5M54bq.jpg)
Kaynak / Source