yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gamja Bokkeum / 감자볶음
#1
Gamja Bokkeum / 감자볶음

[Resim: orD2Jo.jpg]

Hazırlama Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 10 dk
Toplam Süre: 20 dk

2 Kişilik

Malzemeler

-3 adet küçük boy patates
-Orta boy soğanın yarısı
-2 tatlı kaşığı bitkisel yağ
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı karabiber

Not: Mümkünse yapışmaz bir tava kullanılır.

Talimatlar

3 küçük boy patates ve bir orta boy soğanın yarısı soyulur ve yıkanır.
Patatesler ince uzun şekilde kesilir (2 "X ⅛" X ⅛ "ya da 5 cm x 0,2 cm x 0.2cm).
Soğanın yarısı dilimlenir.
Patatesler 2 dakika boyunca suda bekletilir/ıslatılır.
5 dakika boyunca patateslerin kuruması/süzülmesi beklenir.
Bir tavaya 2 tatlı kaşığı bitkisel yağ ve patatesler konulur Ön ısıtma yapılmamalıdır! Patateste bulunan nemlilik sebebiyle yağ her yere sıçrayacaktır. 3 dakika boyunca yüksek ateşte ,kızarana kadar, sürekli karıştırın. Patatesler yumuşak hale gelinceye dek, 5 dakika boyunca kısık ateşte kızarmaya devam etmelidir. Sık sık karıştırılmalıdır!
Soğanlar ilave edilerek 2 dakika kadar karıştırarak kızartılır.
1-2 tatlı kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır.
Servis tabağına alınır.

|| English ||

Prep Time: 10 min
Cooking Time: 10 min
Total Time: 20 min

Ingredients

-3 Potato(small)
-½ Onion (Medium)
-2 tsp Vegetable Oil
-2 tsp Salt
-1 tsp Black Pepper

Tips: Use a non-stick pan if you can.

Instructions

Peel 3 small potatoes and ½ onion. Wash them thoroughly.
Julienne potatoes into long strips (2” X ⅛” X ⅛” or 5cm x 0.2 cm x 0.2cm).
Slice ½ onion.
Soak potatoes in water for 2 min
Let it drain for 5 min.
Put 2 teaspoons of vegetable oil and the potatoes in a pan. Do NOT preheat! Hot oil may splash everywhere because of the moisture in the potatoes. Pan-fry while stirring constantly on high heat for 3 min or until golden brown. Lower the heat to low and pan-fry for 5 min or until the potatoes become soft. Stir frequently.
Add the onion and pan-fry for 2 min while stirring.
Add 1-2 teaspoons of salt (taste and add gradually) and ½ teaspoon of black pepper and mix well. Serve on a plate.

[Resim: knNAlm.jpg]

[Resim: 5M54bq.jpg]

Kaynak / Source
Cevapla
#2
İçerisine kırmızı biber veya havuç türevi sebzeler de eklenilebiliyor araştırdığıma göre. Direk bu malzemelere sadık kalmayabilirsiniz. Çok lezzetli olduğuna eminim.
Cevapla
#3
Harika görünüyor. Biggrin Teşekkür ederiz. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#4
Annem benzerini yapıyor bir dahakine susam katarsam aynısı olacaktırBiggrin Paylaşım için teşekkürler TuğçeSmile
[Resim: ZEEa1g.gif]
`·.¸¸.·´´¯`TTTOP`·.¸¸.·´´
ONLY BIGBANG ONLY V.I.P
CHOI SEUNG HYUN | KWON HYUK
Cevapla
#5
Bizim patates kızartmasının haşlanmış hali gibi mi sankim. Biggrin
Paylaşım için teşekkürler.
Cevapla
#6
Gamja Bokkeum / 감자볶음
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi