Galbi Jjim / 갈비찜
![[Resim: YkEj2E.jpg]](http://i.hizliresim.com/YkEj2E.jpg)
Geleneksel mutfakta Galbijjim, songpyeon, namul, taro çorbası, kestane köftesi, tavuk Jjim ve sonbahar meyveleri ile birlikte Chuseok'da geleneksel yiyecektir.
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 2 saat
Toplam Süre: 2 saat, 20 dakika
Malzemeler
5 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı Japon pirinç şarabı (mirin) veya 1 yemek kaşığı bal
4 diş sarımsak, ince doğranmış
1/2 soğan, rendelenmiş
3 taze soğan, ince doğranmış
1 yemek kaşığı susam, ezilmiş veya bütün
1 yemek kaşığı susam yağı
1/2 Asya armudu, soyulmuş ve ince doğranmış
3 kg İngiliz kaburgası (bazen kalın kesilmiş kaburga denir), soğuk su ile durulanmış
2 küçük patates, büyük parçalar halinde kesilmiş
2 orta boy havuç, 2-inç uzunluğunda veya ½ fincan minyon havuç şeklinde kesilmiş
Hazırlanışı
1 Tüm marineli (baharat ve sıvılar) malzemeleri birlikte karıştırın.
2. Yüksek ateşte büyük bir tencereye kaburgaları koyup üzerlerine sosları dökün. İyice karıştırın, tüm kaburgaların kaplandığından emin olun. Sosun sıvısı kaburgaların ½ seviyesine gelmelidir.
3. Bir kapağı tencereye örtün.
4. Kaynamaya başladığında, kısık ateşte kaynatın.
5. Bitirmeden önce patates ve havuçları ekleyip 30 dakika pişirin.
English
In traditional cuisine, galbijjim was traditionally eaten at Chuseok along with songpyeon, namul, taro soup, chestnut dumplings, chicken jjim and autumn fruit.
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 120 minutes
Total Time: 2 hours, 20 minutes
Ingredients
5 Tbsp sugar
6 Tbsp soy sauce
2 Tbsp Japanese rice wine (mirin) OR 1 Tbsp honey
4 cloves garlic, finely chopped
1/2 onion, grated
3 scallions, finely chopped
1 Tbsp sesame seeds, crushed or whole
1 Tbsp sesame oil
1/2 Asian pear, peeled and finely chopped
3 lbs English-cut short ribs (sometimes called thick-cut), rinsed in cold water
2 small potatoes, cut up into large chunks
2 medium carrots, cut into 2-inch lengths or ½ cup baby carrots
Preparation
1. Mix all the marinade ingredients (spices and liquids) together.
2. In a large pot over high heat, put in the ribs and pour the braising liquid over them. Mix well, making sure all the ribs are covered. The liquid should come to about half the 1/3 to ½ the level of the ribs in the pot.
3. Cover pot with a tight-fitting lid.
4. When it begins to boil, turn to a low simmer.
5. Cook for at least 1 hour (90 minutes – 2 hours is better), adding in potatoes and carrots 30 minutes before end of cooking time.
Kaynak / Source
![[Resim: YkEj2E.jpg]](http://i.hizliresim.com/YkEj2E.jpg)
Geleneksel mutfakta Galbijjim, songpyeon, namul, taro çorbası, kestane köftesi, tavuk Jjim ve sonbahar meyveleri ile birlikte Chuseok'da geleneksel yiyecektir.
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 2 saat
Toplam Süre: 2 saat, 20 dakika
Malzemeler
5 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı Japon pirinç şarabı (mirin) veya 1 yemek kaşığı bal
4 diş sarımsak, ince doğranmış
1/2 soğan, rendelenmiş
3 taze soğan, ince doğranmış
1 yemek kaşığı susam, ezilmiş veya bütün
1 yemek kaşığı susam yağı
1/2 Asya armudu, soyulmuş ve ince doğranmış
3 kg İngiliz kaburgası (bazen kalın kesilmiş kaburga denir), soğuk su ile durulanmış
2 küçük patates, büyük parçalar halinde kesilmiş
2 orta boy havuç, 2-inç uzunluğunda veya ½ fincan minyon havuç şeklinde kesilmiş
Hazırlanışı
1 Tüm marineli (baharat ve sıvılar) malzemeleri birlikte karıştırın.
2. Yüksek ateşte büyük bir tencereye kaburgaları koyup üzerlerine sosları dökün. İyice karıştırın, tüm kaburgaların kaplandığından emin olun. Sosun sıvısı kaburgaların ½ seviyesine gelmelidir.
3. Bir kapağı tencereye örtün.
4. Kaynamaya başladığında, kısık ateşte kaynatın.
5. Bitirmeden önce patates ve havuçları ekleyip 30 dakika pişirin.
English
In traditional cuisine, galbijjim was traditionally eaten at Chuseok along with songpyeon, namul, taro soup, chestnut dumplings, chicken jjim and autumn fruit.
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 120 minutes
Total Time: 2 hours, 20 minutes
Ingredients
5 Tbsp sugar
6 Tbsp soy sauce
2 Tbsp Japanese rice wine (mirin) OR 1 Tbsp honey
4 cloves garlic, finely chopped
1/2 onion, grated
3 scallions, finely chopped
1 Tbsp sesame seeds, crushed or whole
1 Tbsp sesame oil
1/2 Asian pear, peeled and finely chopped
3 lbs English-cut short ribs (sometimes called thick-cut), rinsed in cold water
2 small potatoes, cut up into large chunks
2 medium carrots, cut into 2-inch lengths or ½ cup baby carrots
Preparation
1. Mix all the marinade ingredients (spices and liquids) together.
2. In a large pot over high heat, put in the ribs and pour the braising liquid over them. Mix well, making sure all the ribs are covered. The liquid should come to about half the 1/3 to ½ the level of the ribs in the pot.
3. Cover pot with a tight-fitting lid.
4. When it begins to boil, turn to a low simmer.
5. Cook for at least 1 hour (90 minutes – 2 hours is better), adding in potatoes and carrots 30 minutes before end of cooking time.
Kaynak / Source
You're a sky
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)