02-03-2018, Saat: 13:44
(Son Düzenleme: 02-03-2018, Saat: 13:51, Düzenleyen: edaozgul33.)
Enjoy Healthy Food on First Full Moon of New Lunar Year
Yeni Ay Yılının İlk Dolunayında Sağlıklı Yiyeceklerin Keyfini Çıkarın
![[Resim: 700_the_fifteenth_day_of.jpg]](https://s10.postimg.org/siwm2v13d/700_the_fifteenth_day_of.jpg)
İlk ay yılının ilk dolunayında tüm yıl boyunca sağlıklı olacaklarına inanan insanlar, Jeongwol Daeboreum'da ogokbap beş taneli pirincin tadını çıkarıyor ve çeşitli sebzelerle birlikte jinchae (진채) ve fıstığı paylaşıyor.
Her yıl insanlar, yılın ilk ayının 15. gününde Jeongwol Daeboreum (정원 대보름) olarak bilinen yeni ay yılının ilk dolunayını kutlarlar.
Gün, gökyüzünde yükselen yılın en büyük dolunayına kavuşur ve Seollal Ay Yeni Yılı gibi bu da Kore'de kutlanmaktadır.
Jeongwol Daeboreum'da, insanlar geleneksel olarak yıl boyunca iyi bir hasat, sağlık ve refah için bir dizi yemeği zevk alarak yaparlar.
Eski zamanlarda insanlar, pirinç, akdarı, süpürge darısı, kırmızı fasulye ve fasulye dahil edilerek yapılan beş tahıl ile birlikte okogbap (오곡밥) pirincini karıştırarak bir yemek yaparlar. Böylelikle önümüzdeki yıl için iyi bir hasadı ve refahı umut ederler.
Pirinç, genellikle, hasattan sonra toplanan ve kurutulan jinchae (진채) olarak bilinen, kızarmış sebzelerin çeşidine göre servis edilir.
İnsanlar bu yemeğin yaz aylarında yaşadıkları sıcak nedeniyle daha az acı çekmeye yardımcı olacağına inanırlar.
Ayrıca, bal ve soya sosunun karıştırılıp kestane ve ginkgo fındığının glutenli pirinç ile kaynatılarak yapıldığı yaksik (약식) ile yerler.
![[Resim: 700_2the_fifteenth_day_of_the_Lunar_New_Year.jpg]](https://s10.postimg.org/spab63n4p/700_2the_fifteenth_day_of_the_Lunar_New_Year.jpg)
Yeni ay yılının ilk dolunayı Jeongwol Daeboreum'da yapılan Yaksik, glutenli pirinç, hurmalar, kestane ve çam fıstığıyla balla karıştırılarak yapılır.
İnsanlar o günün sabahı geleneklerinin bir parçası olarak ceviz, yer fıstığı, çam fıstığı ve gingko fıstığı yer.
Bureom kkaegi (부룸 깨기) olarak bilinen bu gelenekle yiyenler, galeyana gelmekten uzak durur ve yıl boyunca dişlerinin iyi durumda kalmasını umut ederler.
Kahvaltıdan önce insanlar, gwibalgisul (귀밝이술) olarak bilinen soğuk servis edilen bir bardak içki içerler. Geçmişteki insanlar, bu alkolle sarhoş olurlar, böylelikle keskin ve sağlıklı duyma yeteneğine sahip olacaklarına ve bütün yıl boyunca birçok güzel haber duyacaklarına inanırlardı.
Kaynak
Xu Aiying ve Sohn JiAe
Fotoğraflar = Korea.net DB
Yeni Ay Yılının İlk Dolunayında Sağlıklı Yiyeceklerin Keyfini Çıkarın
![[Resim: 700_the_fifteenth_day_of.jpg]](https://s10.postimg.org/siwm2v13d/700_the_fifteenth_day_of.jpg)
İlk ay yılının ilk dolunayında tüm yıl boyunca sağlıklı olacaklarına inanan insanlar, Jeongwol Daeboreum'da ogokbap beş taneli pirincin tadını çıkarıyor ve çeşitli sebzelerle birlikte jinchae (진채) ve fıstığı paylaşıyor.
Her yıl insanlar, yılın ilk ayının 15. gününde Jeongwol Daeboreum (정원 대보름) olarak bilinen yeni ay yılının ilk dolunayını kutlarlar.
Gün, gökyüzünde yükselen yılın en büyük dolunayına kavuşur ve Seollal Ay Yeni Yılı gibi bu da Kore'de kutlanmaktadır.
Jeongwol Daeboreum'da, insanlar geleneksel olarak yıl boyunca iyi bir hasat, sağlık ve refah için bir dizi yemeği zevk alarak yaparlar.
Eski zamanlarda insanlar, pirinç, akdarı, süpürge darısı, kırmızı fasulye ve fasulye dahil edilerek yapılan beş tahıl ile birlikte okogbap (오곡밥) pirincini karıştırarak bir yemek yaparlar. Böylelikle önümüzdeki yıl için iyi bir hasadı ve refahı umut ederler.
Pirinç, genellikle, hasattan sonra toplanan ve kurutulan jinchae (진채) olarak bilinen, kızarmış sebzelerin çeşidine göre servis edilir.
İnsanlar bu yemeğin yaz aylarında yaşadıkları sıcak nedeniyle daha az acı çekmeye yardımcı olacağına inanırlar.
Ayrıca, bal ve soya sosunun karıştırılıp kestane ve ginkgo fındığının glutenli pirinç ile kaynatılarak yapıldığı yaksik (약식) ile yerler.
![[Resim: 700_2the_fifteenth_day_of_the_Lunar_New_Year.jpg]](https://s10.postimg.org/spab63n4p/700_2the_fifteenth_day_of_the_Lunar_New_Year.jpg)
Yeni ay yılının ilk dolunayı Jeongwol Daeboreum'da yapılan Yaksik, glutenli pirinç, hurmalar, kestane ve çam fıstığıyla balla karıştırılarak yapılır.
İnsanlar o günün sabahı geleneklerinin bir parçası olarak ceviz, yer fıstığı, çam fıstığı ve gingko fıstığı yer.
Bureom kkaegi (부룸 깨기) olarak bilinen bu gelenekle yiyenler, galeyana gelmekten uzak durur ve yıl boyunca dişlerinin iyi durumda kalmasını umut ederler.
Kahvaltıdan önce insanlar, gwibalgisul (귀밝이술) olarak bilinen soğuk servis edilen bir bardak içki içerler. Geçmişteki insanlar, bu alkolle sarhoş olurlar, böylelikle keskin ve sağlıklı duyma yeteneğine sahip olacaklarına ve bütün yıl boyunca birçok güzel haber duyacaklarına inanırlardı.
Kaynak
Xu Aiying ve Sohn JiAe
Fotoğraflar = Korea.net DB