yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Education in Korea For Foreign Students / Uluslararası Öğrenciler İçin Kore'de Eğitim
Education in Korea For Foreign Students / Uluslararası Öğrenciler İçin Kore'de Eğitim

Evrensellesme çagina girilen bu dönemde Kore üniversiteleri uluslar arasi isbirligi ve mübadeleyi artirarak üniversitenin uluslar arasi alandaki rekabet gücünü kuvvetlendirmek için yabanci ögrencileri aktif bir sekilde kazanmaya çalismaktadir. Bu dogrultuda hareket eden Egitim Bilim ve Teknoloji Bakanligi da yabanci ögrencilerin Kore’de egitim almalarini saglamak amaciyla bütünsel bir yöntem(Study Korea Project 2004) hazirlayarak 2010 yilina kadar 50 bin yabanci ögrencinin Kore üniversitelerinde egitim almalarini saglamayi hedeflemektedir. Bu hedefi gerçeklestirebilmek için Egitim Bilim ve Teknoloji Bakanligi hükümet burslu ögrenci sayisinin artirilmasi, yabanci ögrencilerin Kore’de egitim ve yasam kosullarini iyilestirme, etkili yönetim ve destekleme gibi projeleri uygulamaktadir.
Yabanci ögrencilerle ilgili istatistiklere göre 2008 yilinda 408 üniversitede toplam 63.952 yabanci ögrenci egitim görmektedir. Bu ögrenciler 143 ayri ülkeden gelmistir. Dil edinimi için 19.592, lisans programi için 28.197, yüksek lisans ve doktora için 12.388 ve diger konularda egitim için 3.846 yabanci ögrenci Kore’de bulunmaktadir.

Egitim Programlari

Nizami Dönem Programi
Ilkbahar-Sonbahar nizami döneminde Koreli ögrencilerle ayni sekilde normal nizami derslerin alindigi programdir. Korece yapilan normal derslerle yabanci dilde yapilan normal dersler vardir.

Degisim Ögrencisi Programi
Kore üniversitelerinin büyük çogunlugu kardes üniversite anlasmasi imzaladigi yabanci üniversitelerle karsilikli ögrenci degisimi yapmaktadir. Yabanci üniversiteden belirli bir süre boyunca ders alabilen degisim ögrencisi sistemi uygulanmaktadir. Degisim ögrencisi olmak için basvuran ögrenciler belirlenmis seviyede bölüm basarisi ve yabanci dil yeterliligine sahip olmalidir.

Mevsimlik Dönem Programi
Yabanci ögrenciler yaz ya da kis tatili boyunca nizami dersler ya da Kore Dili de dâhil olmak üzere bazi dersleri alabilirler.

Ingilizce Dersler
Halen üniversite egitiminin evrensellesmesine ilgi duyan üniversiteler toplam derslerin %30 kadarini Ingilizce yürütmektedir. Lisansüstü ya da doktora programlarinda Ingilizce derslerin orani lisans programindan daha yüksektir. Bazi üniversiteler uluslar arasi lisans programi açarak bütün dersleri Ingilizce yürütmektedir.

Korece Edinim Kurs Programi
Birçok üniversite bünyesinde dil ögretim merkezleri açarak yabancilar için Korece ders vermektedir. 3 ila 4 haftalik kisa programlar kisa sürede yogunlastirilmis bir sekilde konusma dilinde iletisim yetisinin artirilmasi amaciyla yürütülmektedir. 10 ila 40 haftalik uzun vadeli dil programlari ise Kore’de yasam için gerekecek konulari isleyerek iletisim yetisini artirmakta, kültür dersleri vasitasiyla da Kore kültürünün daha iyi taninmasini saglayarak egitimin daha etkili olmasini amaçlamaktadir.
Gerçekten çok güzel ve bize çok büyük bir avantaj.....Smile
Paylasiminiz için tesekkürler...
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
Bilgi için tesekürler elinize saglik.
Ögrenci degisim programi hakkinda çesitli bilgiler edinmistim.Fakat bu bilgiler net degildi.Üniversitede mutlaka ögrenci degisim programlarina katilacagim ve Kore'yi yakindan tanima firsati bulacagim.Böylelikle yasamimi Kore'de devam ettirme vs. tüm düsüncelerim netlesir kafamdaSmile
Paylasim için tesekkürlerSmile
●gσσηg ● αηgєℓℓ ●

●υ кιѕѕ ● ѕнιηєє ● ѕυנυ● вιgвαηg ● ѕѕ501 ●
Üniversiteye daha çok var benim için ama simdiden Korece ögrenmeye baslamaliyim ^^
Ayy bu konu çok iyi olmus tesekkürler Smile

Lütfen uzatma yapmayiniz.
Bu bilgiler çok yararli ben de üniversite egitimimi Kore'de alamak istiyordum zaten...Bu gibi bilgileri simdiden ögrenmem iyi oldu..Smile
Paylasim için tesekkürler..
Bu bilgiler çok yararli , tesekkürler.
Çok bilgilendirici bir konu... Ben de üniversite egitimimi Kore'de tamamlamak istiyorum hayirlisiyla... Konu için tesekkürler .....
[Resim: daejanggeumbc1ns5oz43qwpr5.gif]
..___Kendi varlığını bile gayesine adayabilen insan iradesine karşı hiçbir şey direnemez__..

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi