yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dünya Süt Günü (21 Mayis)
[Resim: 9e8deda7cbc841b3a0be63a.jpg]

21 Mayis, insana dogumundan ölümüne karsiliksiz saglik vaat eden, doganin beyaz mucizesi 'süt'ün günü. Dünya Süt Günü kapsaminda, bu önemli içecegin yararlarinin anlatilmasi ve sinifta kaldigimiz süt tüketiminin artirilmasi hedefleniyor.

Bebeklikten çocukluga, ergenlikten yasliliga süt, hayatimizin her döneminde vücudumuz için en gerekli besin maddelerinden biri. Süt, kalsiyum açisindan zenginligi ile vücudumuz açisindan hayati önem tasiyor. Sütün faydalarini ögretmek, süt içme aliskanliginin kazandirilmasi ve süt tüketiminin artirilmasini saglamak amaciyla, Uluslararasi Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yilinda aldigi bir karar geregince, 21 Mayis günü, Federasyon'a üye tüm ülkelerde 'Dünya Süt Günü' olarak kutlaniyor.

BOL VITAMIN IÇERIYOR
Bebekken vazgeçilmez olan süt, yillar geçtikçe yerini baska besinlere birakiyor ve gerektigi kadar tüketilmiyor, bu da ilerleyen yaslarda kemik erimesi gibi hastaliklara davetiye çikartiyor. Oysa, süt sahip oldugu vitaminler ve besin degerleri açisindan mucizevi bir etkiye sahip. Süt, bütün besin maddelerini, gerekli olan vitaminleri, enzimleri, daha birçok yararli maddeyi bünyesinde yeterli ve dengeli biçimde barindiriyor. Basta gelisme çagindaki çocuklar olmak üzere, herkesin vücudu için gerekli olan süt, vazgeçilmez tek besin kaynagi olma özelligine sahip. Kalsiyum, protein, A, B, D, E vitamini bakimindan zengin olan süt ve süt ürünleri, büyüme ve kemik sagliginin korunmasinda çok yararli. Bu nedenle; büyüme ve gelisme çaginda olan çocuklarin, gençlerin, anne adaylarinin, yaslilarin, süt ve süt ürünlerini dengeli biçimde tüketmeleri gerekiyor.

DOGAL KALSIYUM DEPOSU
Organizmanin gelisimi açisindan gerekli olan ve sütün bolca içerdigi kalsiyum, çocuklarda kemiklerin ve dislerin olusumunda önemli rol oynuyor. Yine sütte bulunan A vitamini göz ve dis sagligi için önem tasirken, E vitamini bagisiklik sisteminin güçlenmesini sagliyor. B vitamini istah, sinir ve sindirim sisteminin düzenlenmesinde önemli rol üstleniyor. D vitamini de, özellikle çocuklarda dis ve kemiklerin büyümesine, gelisimine etki ediyor. Sütün içerigindeki biotin, saç ve deri sagligi için önem tasiyor. B2 vitamini ise, büyümeyi hizlandiriyor. Çocuklarin gelisme çagindan itibaren saglikli büyümesi için ve kadinlarda görülen osteoporoz (kemik erimesi) sorununa karsi, kalsiyum ve vitamin deposu olan süt tüketimine agirlik verilmesi, düzenli olarak süt içilmesi gerekiyor.

[Resim: 1644711f268f3e47a2eb3a6.jpg][Resim: 156404x.jpg]
Ne yazik ki Türkiye, Ingiliz`in dörtte biri, bir Italyan`in üçte biri kadar süt içiyor. Durtuk
Sanirim yarin gene okulda süt dagitacaklar Smile
(20-05-2009, Saat: 18:59)Saheste yazdı: Ne yazik ki Türkiye, Ingiliz`in dörtte biri, bir Italyan`in üçte biri kadar süt içiyor. Durtuk
Sanirim yarin gene okulda süt dagitacaklar Smile

Opucuk Konu için tesekkürler ufaklik Smile Afiyetle iç sütü ne kadar yararli faydali biliyorsun Biggrin Biggrin Biggrin
Biggrinben kesinlikle yarin cumhuriyet meydanina giderim çünkü her süt gününde süt, yogurt, ayran, meyveli yogurt, sütlü çikolata filan dagitiyorlar.BiggrinBiggrinBiggrin
Ilk defa duyuyorum bunu ben ya Biggrin Lisede de dagitmiyolardir heralde Biggrin
(20-05-2009, Saat: 19:08)Zemheri yazdı: Ilk defa duyuyorum bunu ben ya Biggrin Lisede de dagitmiyolardir heralde Biggrin

Önceden 1. siniftayken hergün dagitirlardi bize BiggrinBiggrin tesekkürler Opucuk

My Love JJ <3<3<3<3<3
TVXQ and JYJ Forever OT5 ~
(20-05-2009, Saat: 19:08)Zemheri yazdı: Ilk defa duyuyorum bunu ben ya Biggrin Lisede de dagitmiyorlardir heralde Biggrin
Ben lise 3'e gidiyorum ve bizede süt dagitiyorlar.Sanirim okuldaki ögretmenlere bagli bir sey.Hem sütü sadece küçükler içmez. Smile
(20-05-2009, Saat: 19:14)Saheste yazdı:
(20-05-2009, Saat: 19:08)Zemheri yazdı: Ilk defa duyuyorum bunu ben ya Biggrin Lisede de dagitmiyorlardir heralde Biggrin
Ben lise 3'e gidiyorum ve bizede süt dagitiyorlar.Sanirim okuldaki ögretmenlere bagli bir sey.Hem sütü sadece küçükler içmez. Smile

ayvahh umarim bizim sinifta dagitmazlar en son birinin eline su sisesi geçince bütün sinif bastan asagi suydu sinafa girememistik Biggrin bide süt dagitirlarsa düsünemiyorum :atkilinc:
konu için tesekkürler.
iste benim günüm
her gün düzenli olarak yarim litre tüketirim
kola gibi asitli iceceklerden kesinlikle uzak duruyorum
aferin banaBiggrin

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi